Ο Παναθηναϊκός απάντησε στο μπρέικ του Αμύντα με εμφαντικό τρόπο ισοφαρίζοντας τη σειρά σε 1-1 και πλέον όλα μεταξύ τους θα λυθούν την Τετάρτη στο κλειστό “Π. Γιαννακόπουλος”.
Ο Παναθηναϊκός νίκησε με 91-68 τον Αμύντα στο κλειστό της Πυρκάλ και ισοφάρισε την μεταξύ τους σειρά σε 1-1 απαντώντας με αυτό το εμφατικό τρόπο στην νίκη της ομάδας του Υμηττού στο πρώτο παιχνίδι στη Λεωφόρο.
Οι “Πράσινες” της Σελέμ Ερντέμ μπήκαν αποφασισμένες και με σύμμαχο την πολύ καλή και πιεστική άμυνα αλλά και την αποφασιστικότητα στην επίθεση μπόρεσαν και προηγήθηκαν στο ημίχρονο με 44-28 δίνοντας τέλος στην αγωνία του κόσμου σχετικά με την έκβαση της αναμέτρησης.
Ο Παναθηναϊκός είχε την υποστήριξη και από τον κόσμο του ο οποίος μετέτρεψε το κλειστό της Πυρκάλ σε “Παύλος Γιαννακόπουλος” δίνοντας ξεχωριστό τόνο με την παρουσία του. Μάλιστα στο τέλος της αναμέτρησης όλη η ομάδα του Παναθηναϊκού πήγε προς των οπαδών του.
Πρώτη σκόρερ για την ομάδα του Παναθηναϊκού ήταν η Λιλιάννα Καρακασίδου με 18 πόντους με την Τζόουνς να πετυχαίνει 17 και την Αλεξανδρή να προσθέτει 16. Για τον Αμύντα η Μπέρκμαν είχε 33 πόντους αλλά ήταν απελπιστικά μόνη της.
Επόμενη αναμέτρηση και τελευταία για τις δύο ομάδες είναι την προσεχή Τετάρτη με τον νικητή να προκρίνεται στα ημιτελικά του πρωταθλήματος εκεί όπου τον περιμένει ο Αθηναϊκός.
Ως προς τον αγώνα καλύτερα ξεκίνησε ο Παναθηναϊκός και προηγήθηκε με +11 (13-2) στα πρώτα λεπτά, ωστόσο ο Αμύντας βρήκε σκορ στη συνέχεια με το δεκάλεπτο να λήγει 16-19.
Στη συνέχεια, οι «πράσινες» πάτησαν το γκάζι και με επιμέρους σερί 12-25 κατάφεραν να πάνε στα αποδυτήρια με διαφορά 16 πόντων (28-44) για το πρώτο ημίχρονο.
Με την επιστροφή στο παρκέ το «τριφύλλι» συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό και έφτασε τη διαφορά στο +22 (34-56). Βρίσκοντας σκορ κυρίως από τις Τζόουνς και Χατζηλεοντή σε αυτή την περίοδο έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο με +19 (46-65).
Παρόμοια ήταν η εικόνα του αγώνα και στην τελευταία περίοδο με την ομάδα της Σελέν Ερντέμ να διατηρεί διαφορά ασφαλείας και να παίρνει τη νίκη με 68-91.
Διαιτητές: Καλογριάς-Σπυρόπουλος-Ουσταμπασίδης
Δεκάλεπτα: 16-19, 28-44, 46-65, 68-91
Αμύντας (Δρακάκη): Μαργώνη 3(1), Λαμπράκη, Καλομιτσίνη 3(1), Μαζαράκη, Μπέρκμαν 33, Ντάνου 9(1), Σκοτ 10(1), Μουστάκα, Μπράουν 10, Νάτσκου.
Παναθηναϊκός (Ερντέμ): Λαγωνικάκη, Καρακασίδου 18(2), Κωτούλα 3(1), Καμπάκα, Τσβίτκοβιτς 12(2), Πατσιατζή, Αλεξανδρή 16(2), Χατζηλεοντή 10, Ντίξον 11, Τζόουνς 17, Χαιριστανίδου 4.