Ρεκόρ στην ιστορία των Μουντιάλ

Ένα ματς-ρεκόρ στην ιστορία του Γυναικείου Παγκοσμίου Κυπέλλου και δύο ακόμη πολύ σημαντικές νίκες έκλεισε η πέμπτη μέρα της διοργάνωσης.

Στο ματς που άνοιξε την αυλαία, η Ολλανδία επικράτησε με 1-0 της Νέας Ζηλανδίας στη Χάβρη, με το γκολ να πετυχαίνει η «χρυσή» αλλαγή, Ρόορντ στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Νέα Ζηλανδία (Σερμάνι): Νάιλερ, Περσίβαλ, Μποτ, Σκοτ, Ρίλει, Ερτσέγκ, Γκρεγκόριους (73’ Γουίλκινσον), Χάσετ (67’ Λόνγκο), Γουάιτ (73’ Σάτσελ), Μπόβεν, Τσάνς

Ολλανδία (Βίγκμαν): Φαν Φένενταλ, Φαν Λούντερεν, Φαν ντερ Γκρατ, Φαν Ες (70’ Φαν Ντόνγκεν), Φαν ντε Σάντεν (86’ Μπέερενστεϊν), Σπίτσε, Μιεντέμα, Φαν ντε Ντονκ, Μάρτενς, Γκρένεν (75’ Ροορντ), Μπλοοντγουορθ

Η Σουηδία νίκησε και αυτή στα τελευταία λεπτά την Χιλή, με 2-0 στη Ρεν. Σκόρερ για την ευρωπαϊκή ομάδα η Ασλάνι στο 83ο λεπτό και η Γιάνοτζι στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Χιλή (Λετελιέρ): Έντλερ, Γκερέρο, Λάρα, Αράγια, Ουρούτια (59’Λόπεζ ), Αέδο (84’ Σότο). Γκαλάζ, Τόρο, Σαέζ, Θαμόρα, Μπαλμασέδα

Σουηδία (Γκέρναρντσον): Λίνταλ, Σέμπραντ, Γκλας, Φϊσερ, Έρικσον, Ασλάνι, Γιάκομπσον, Μπλακστένιους (65’ Άνβεγκαρντ), Σέγκερ, Ρολφέ (65’ Χούρτιγκ), Ρούμπενσον (81’ Γιάνοτζι)

Ωστόσο το ματς της ημέρας (αν όχι της διοργάνωσης) ήταν το βραδινό. Οι ΗΠΑ επικράτησαν με 13-0 της Ταϊλάνδης στη Ρέιμς. Ένα σκορ που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία των μουντιάλ, τόσο των γυναικών, όσο και των ανδρών.

Το ρεκόρ μέχρι τώρα το κατείχε η εθνική ομάδα γυναικών της Γερμανίας η οποία είχε νικήσει 11-0 την Αργεντινή σε παιχνίδι του 2007.

Για τους άνδρες ρεκόρ αποτελεί το 9-0 υπέρ της Γιουγκοσλαβίας επί του Ζαϊρ στο Μουντιάλ του 1974, όπως και η νίκη της μεγάλης Ουγγαρίας στο Μουντιάλ του 1954 με το ίδιο σκορ κόντρα στην Νότιο Κορέα.

Σκόρερ οι Μόργκαν που πέτυχε πέντε γκολ, στο 12’, το 53’, το 74’, το 81’ και το 87’, η Λαβέλ στο 20’ και το 56’, Η Χόραν στο 32’, η Μιούις στο 50’ και το 54’, η Ράπινο στο 79’, η Πιουχ στο 85’, και η Λόιντ στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΗΠΑ (Έλις): Νέχερ, Μιούις, Ο’Χάρα, Ντάλκεμπερ, Έρτζ (69’Πουχ ), Χόραν, Μόργκαν, Ράπινε, Λαβέλ, Χιθ (57’ Λόιντ), Νταν

Ταϊλάνδη (Σρατόνγκβιαν): Τσαροένινγκ, Σένκουν, Τσίνγονγκ, Πάντσα, Ίταμι, Νιλντ, Πέτβισετ (71’ Σριμανί), Σράντγκταϊσονγκ, Τόνσονγκμπουτ (65’ Ντάνγκντα), Μπούτνυουαγκ (35’ Κουενάνπετ), Σουνγκ-Νγκοέν

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ