Συμπληρώνεται το παζλ για το Τόκιο

Γνωστές έχουν γίνει 8 από τις 12 χώρες που θα συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο το ερχόμενο καλοκαίρι.

Η Εθνική μας ομάδα μπάσκετ με τη 11η θέση που κατέλαβε δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει μία θέση για το Τόκιο μέσω του Παγκοσμίου κυπέλλου και έτσι θα αναγκαστεί να συμμετάσχει σε προολυμπιακό τουρνουά προκειμένου να βρεθεί  στα παρκέ της Ιαπωνία και να είναι παρούσα σε ένα ακόμα μεγάλο αθλητικό γεγονός.

Οι οκτώ (8) χώρες που γνωρίζουν ήδη ότι θα δώσουν το “παρών” στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι οι εξής:

– Η Ιαπωνία (διοργανώτρια)

– Η Γαλλία και η Ισπανία από την Ευρώπη

– Η Νιγηρία από την Αφρική

– Οι ΗΠΑ και η Αργεντινή από την Αμερική

– Το Ιράν από την Ασία

– Η Αυστραλία από την Ωκεανία

Οι υπόλοιπες τέσσερις (4) ομάδες που θα προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, που θα διεξαχθούν από τις 24 Ιουλίου έως τις 9 Αυγούστου 2020, θα προκύψουν μέσω των ισάριθμων προ-ολυμπιακών τουρνουά.

Εκεί, θα συμμετάσχουν συνολικά 24 ομάδες. Πρόκειται για τις: Ελλάδα, Σερβία, Πολωνία, Τσεχία, Λιθουανία, Ιταλία, Ρωσία, Βραζιλία, Βενεζουέλα, Πουέρτο Ρίκο, Δομινικανή Δημοκρατία, Γερμανία, Νέα Ζηλανδία, Τυνησία, Καναδάς και Τουρκία.

Τα προ-ολυμπιακά τουρνουά θα κλείσουν οκτώ χώρες που θα λάβουν wild card από την FIBA.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ