Άννα-Νίκη Σταμολάμπρου στο Kingsport.gr: «Η πρόκριση είναι στα χέρια μας»

Ο Ολυμπιακός νίκησε με 93-53 την ουγγρική Τσεγκλέντ και έκανε ένα πολύ σημαντικό βήμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Eurocup γυναικών.

Μετά το τέλος του παιχνιδιού, η Άννα-Νίκη Σταμολάμπρου που ήταν εκ των κορυφαίων του αγώνα σημειώνοντας 12 πόντους, μίλησε στο Kingsport.gr και στον Γιάννη Δρόσο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις της:

Για τη νίκη: «Η αλήθεια είναι ότι ξεκινήσαμε κάπως νωθρά το παιχνίδι στα πρώτα 8 λεπτά, όπως μας είπε και ο κόουτς και στο ημίχρονο. Από ‘κει και πέρα καταφέραμε όμως να επιβάλλουμε εμείς το δικό μας ρυθμό, που είναι η πολύ πιεστική άμυνα, το τρέξιμο, γιατί ξέραμε ότι έχει πολύ μικρό ροτέισον η αντίπαλη ομάδα (σ.σ. είχε μόνο 10 παίκτριες στην αποστολή), ενώ εμείς έχουμε πολύ βαθύ ρόστερ και ο κόουτς έχει τη δυνατότητα να αλλάξει πολλές παίκτριες σε περίπτωση που κουραστούν».

Για τα στοιχεία που έβγαλε η ομάδα: «Από τη στιγμή που προερχόμασταν από μια κακή ήττα μέσα στη Βαλένθια, οπότε είχαμε πεισμώσει, θέλαμε να βγάλουμε ενέργεια, πάθος και εγωισμό και το καταφέραμε. Όπως έχουμε πει, στο Eurocup, για εμάς κάθε πόντος είναι σημαντικός. Και που δεχόμαστε και που σκοράρουμε μπροστά, γιατί τα goal average θα είναι πάρα πολύ σημαντικά, όταν θα κάνουμε τον απολογισμό μας για την κατάταξη στον πρώτο όμιλο, για να βρεθούμε στα χιαστί με “ευκολότερο” αντίπαλο».

Για το επόμενο ματς στα Χανιά: «Αυτό που κοιτάμε τώρα είναι το επόμενό μας παιχνίδι που είναι το Σάββατο μέσα στα Χανιά, δεν χαλαρώνουμε ποτέ, ούτε για το ελληνικό πρωτάθλημα και πόσο μάλλον για το Eurocup. Βλέπουμε τα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος και κυπέλλου με την ίδια σοβαρότητα και σαν προετοιμασία για το επόμενό μας ματς, που είναι στο Βέλγιο στη Ναμούρ».

Για τη δική της απόδοση: «Η αλήθεια είναι ότι προσπάθησα να βγάλω πολλή ενέργεια, αυτό είναι το παιχνίδι μου άλλωστε. Θα κάνω ό,τι μου ζητάει ο προπονητής μου, ό,τι χρειάζεται η ομάδα, είτε αυτό είναι να σκοράρω, είτε να παίξω άμυνα. Πραγματικά ό,τι χρειαστεί η ομάδα προσπαθώ να είμαι εκεί. Και όλα ξεκινάνε από την προπόνηση. Όταν είσαι καλά προετοιμασμένος, αυτό θα βγει και στο παιχνίδι».

Για το τι μπορεί να καταφέρει ο Ολυμπιακός στο Eurocup: «Δεν θέλω να λέω μεγάλα λόγια. Ας το πάμε βήμα βήμα, παιχνίδι με παιχνίδι, φάση με φάση που λέει και ο κόουτς. Έχουμε ακόμα 3 παιχνίδια, δύο εκτός και ένα εντός με τη Βαλένθια. Παιχνίδι με το παιχνίδι, δεν θέλω να πω ότι “μπορούμε να φτάσουμε μέχρι εκεί” ή “μπορούμε να κάνουμε αυτό”. Για εμάς είναι βήμα βήμα να πηγαίνουμε σε κάθε ματς».

Για το πόσο σημαντική ήταν αυτή η νίκη για την πρόκριση«Η κακή ήττα στη Βαλένθια με 11 πόντους, αν όλα πάνε καλά, στα επόμενα παιχνίδια που παίζουμε εκτός με τη Ναμούρ και με την … μέσα στην Ουγγαρία μετά από 3 εβδομάδες και μετά έχουμε τη Βαλένθια εδώ μέσα, θεωρώ ότι η πρόκριση είναι στα χέρια μας».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ