«Πράσινο» δώρο γενεθλίων

Τεράστια νίκη πήρε ο Παναθηναϊκός, παραμονή των γενεθλίων του, απέναντι στον ΠΑΟΚ με 2-0 στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής.

Στο 47’ οι πράσινοι άνοιξαν το σκορ της αναμέτρησης με το εύστοχο πέναλτι του Μακέντα και εννέα λεπτά αργότερα ο Χατζηγιοβάνης διαμόρφωσε το τελικό 2-0. Ο Παναθηναϊκός φαίνεται πως… καλά «κρατεί» απέναντι στον ΠΑΟΚ, καθώς στο πρώτο μισό της φετινής σεζόν οι δυο ομάδες είχαν έρθει ισόπαλες με 2-2.

Η ομάδα του Γιώργου Δώνη έφτασε τους 37 βαθμούς και παραμένει στην 4η θέση του ελληνικού πρωταθλήματος, ενώ ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε για δεύτερη φορά φέτος και με 52 βαθμούς έμεινε πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό με δυο βαθμούς διαφορά.

Οι δυο ομάδες θα αναμετρηθούν ξανά σε τρεις μέρες στην Θεσσαλονίκη, για την πρώτη φάση των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο αγώνας

Ο ΠΑΟΚ στο 10ο λεπτό είχε καλή ευκαιρία με τον Σφιντέρσκι, μετά από πάσα του Μίσιτς, αλλά η μπάλα βγήκε άουτ. Έξι λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός απείλησε με το πλάγιο σουτ του Μακέντα, έπειτα από πάσα του Ζαχίντ, αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από την εστία των φιλοξενούμενων.

Στο 29’ ο Μαουρίσιο έστειλε τη μπάλα στα χέρια του Διούδη. Έξι λεπτά αργότερα ο Λημνιός έκανε τη δική του προσπάθεια, αλλά έπιασε εύκολα ο τερματοφύλακας των πράσινων.

Ο Μακέντα στο 45’ σκόραρε αλλά ο διαιτητής συμβουλεύτηκε το VAR και στη συνέχεια ακύρωσε το γκολ, καθώς φαίνεται πως ο Ιταλός βρίσκει τη μπάλα με το αριστερό χέρι, πριν αυτή καταλήξει στα δίχτυα.

Στο 47’ ο Παναθηναϊκός κέρδισε πέναλτι για ανατροπή του Δώνη από τον Ίνγκασον. Το επόμενο λεπτό ο Μακέντα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έγραψε το 1-0 για το Τριφύλλι.

Ο Χατζηγιοβάνης στο 56’ πέρασε τον Ίνγκασον που έκανε λάθος, έμεινε μόνος του πλάσαρε και πέτυχε το 2-0 για τον Παναθηναϊκό.

Λίγο έλειψε να κάνει ο ΠΑΟΚ το 2-1 στο 84’ με τον Μίσιτς, ο οποίος πέρασε όλους τους υπόλοιπους, αλλά με τρομερή απόκρουση ο Διούδης έδιωξε τη μπάλα.

Κίτρινες: Λημνιός, Πούγγουρας

Παναθηναϊκός: Διούδης, Γιόχανσον, Ινσούα, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Δώνης, Ζαχίντ (83’ Μπουζούκης), Χατζηγιοβάνης (76’ Νούνες), Κουρμπέλης (71’ Ανουάρ), Ναγκι, Μακέντα

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Μάτος, Ίνγκασον, Βαρέλας, Γιαννούλης, Εσίτι (59’ Μπίσεσβαρ), Μαουρίτσιο, Λημνιός, Βιεϊρίνια (70’ Πέλκας), Μίσιτς, Σφιντέρσκι (70’ Άκπομ)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ