Τίτλοι τέλους για τον Βίνσεντ Κομπανί, αναλαμβάνει το τιμόνι της Άντερλεχτ

Κρέμασε τα ποδοσφαιρικά παπούτσια, φοράει το κοστούμι ο Κομπανί.

Με ανακοίνωση του ο Βίνσεντ Κομπανί γνωστοποίησε την απόσυρσή του από την ενεργό δράση και ανέλαβε τον μόνιμο ρόλο του προπονητή στην Άντερλεχτ.

Ύστερα από 11 χρόνια παρουσίας στην Σίτι, ο Βέλγος αποχώρησε από την ομάδα στο τέλος της περασμένης σεζόν και ανέλαβε παίκτης-προπονητής στην ομάδα που τον ανέδειξε την Άντερλεχτ.

Ο Σάιμον Ντέιβις ανέλαβε αναπληρωματικά τα τεχνικά καθήκοντα μέχρι τον Οκτώβριο, αλλά λόγο του κακού ξεκινήματος τον αντικατέστησε ο Φράνκι Βερκότερεν δίπλα στον θρυλικό αρχηγό των πολιτών. Ο Κομπανί κατέγραψε 18 αγώνες την περασμένη χρονιά, πετυχαίνοντας 1 γκολ και κλείνει την καριέρα του με 531 συμμετοχές, 32 γκολ και 21 ασίστ.

Με την εθνική Βελγίου αγωνίστηκε σε 89 ματς  σημειώνοντας 4 τέρματα. Συνολικά στην καριέρα του κατέκτησε 14 τρόπαια, τα 12 εκ των οποίων με την φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Βερκότερεν αποτελεί παρελθόν πλέον από την Άντερλεχτ και ο Κομπανί αναλαμβάνει αποκλειστικός προπονητής, καθώς ήρθε σε συμφωνία για τετραετές συμβόλαιο. Στις δηλώσεις του ανέφερε: «Θέλω να δεσμευτώ πλήρως στο ρόλο μου ως προπονητής και χρειάζομαι το 100% του χρόνου μου και να επικεντρωθώ σε αυτό. Γι ‘αυτό παραιτούμαι ως ποδοσφαιριστής. Η φιλοδοξία μας και η πείνα μας παραμένουν ίδιες. Θέλω να μείνω με το σύλλογο για τουλάχιστον τέσσερις σεζόν και να αποδείξω ότι η Άντερλεχτ μπορεί να παίξει ένα μοντέρνο στυλ ποδοσφαίρου, με αποτελέσματα. Θέλω να ευχαριστήσω τον Φράνκι για όλη τη βοήθειά του. Ο διευθύνων σύμβουλος της Άντερλεχτ Κάρελ φαν Εέτβελτ πρόσθεσε: «Όπως όλοι γνωρίζουν, αυτό ήταν πάντα το σχέδιο. Μπορεί να είχε έρθει λίγο νωρίτερα από το αναμενόμενο, αλλά το ότι ο Βίνσεντ δεσμεύεται για άλλες τέσσερις σεζόν στο κλαμπ είναι υπέροχα νέα για τον σύλλογο, τους φιλάθλους μας και τους παίκτες μας.»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ