Η Λυών ξανά στην κορυφή του Women’s Champions League

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Λυών, η οποία νίκησε με 3-1 τη Βόλφσμπουργκ στον τελικό του Women’s Champions League στο «Ανοέτα» του Σαν Σεμπαστιάν.

Σε έναν τελικό ο οποίος λόγω των συνθηκών διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, ως ολοκλήρωση του Final 8 της διοργάνωσης.

Οι Γαλλίδες, που είναι πολυνίκεις του θεσμού κατέκτησαν τον τίτλο για 7η φορά στην ιστορία τους και 5η συνεχόμενη, επιδόσεις που αποτελούν ρεκόρ.

Έτσι, η Λυών ολοκληρώνει ιδανικά τη χρονιά, καθώς κάνει το τρεμπλ. Το οποίο μάλιστα είναι το τρίτο συνεχόμενο τρεμπλ που κάνει (από το 2016 που κατακτά συνεχώς το Τσάμπιονς Λιγκ, μόνο το 2018 δεν έκανε τρεμπλ, καθώς έχασε το Κύπελλο Γαλλίας). Επιπλέον, από το 2013 η Λυών δεν έχει ηττηθεί ποτέ σε 90λεπτο στη διοργάνωση!

Από την άλλη, για τη Βόλφσμπουργκ, η οποία έχει ήδη κάνει το νταμπλ στη Γερμανία,  αυτός ήταν ο 3ος χαμένος τελικός της, μένοντας στους δύο τίτλους.

Σκόρερ για τη Λυών η Ευγενί Λε Σομέρ στο 25’, η Σακί Κουμαγκάι στο 44’ και η Σάρα Μπιορκ Γκουναρσντότιρ στο 88’. Για τη Βόλφσμπουργκ σκόραρε η Αλεσάντρα Ποπ στο 58’. Πολυτιμότερη παίκτρια του τελικού, αναδείχθηκε  η Ντελφίν Κασκαρινό, η οποία έδωσε την ασίστ στο πρώτο γκολ και δημιούργησε τη φάση για το δεύτερο.

Μάλιστα, η Λε Σομέρ, με το τέρμα που πέτυχε έφτασε τα 47 γκολ στη διοργάνωση φτάνοντας στην 4η θέση της σχετικής κατάταξης, ξεπερνώντας την Μάρτα, που είχε 46. Επιπλέον, η Σακί Κουμαγκάι γίνεται η πρώτη Γιαπωνέζα παίκτρια που σκοράρει σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ η Γκουναρσντότιρ σκόραρε εναντίον της πρώην ομάδας της.

Το ματς

Η τυπικά γηπεδούχος Βόλφσμπουργκ, παρατάχθηκε με 4-4-2, με την Αμπτ στο τέρμα,  Μπλέσε, Γιάνσεν, Γκόσλινγκ, Ντόρσουν-Χάτζεχ τετράδα στην άμυνα, Ένγκεν, Ποπ, Χουτ, Ρόλφε στο κέντρο και Χάρντερ, Παχόρ στη επίθεση.

Από την άλλη, η Λυών, παρατάχθηκε σε σχηματισμό 4-2-3-1, με την Μπουχαντί στα δοκάρια, Μπρονζ, Καρχαουί, Ρενάρ, Μπουχανάν στην άμυνα, Κουμαγκάι, Γκουναρσντότιρ στον άξονα, Κασκαρινό, Μαζρί, Μαροζάν μεσοεπιθετικά και την Λε Σομέρ στην επίθεση.

Η γαλλική ομάδα ήταν εκείνη που είχε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Μπήκε δυνατά και ως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου είχε πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ η Λυών μπήκε στην αρχή καλύτερα, με το πέρασμα των λεπτών, η Βόλφσμπουργκ ισορρόπησε το παιχνίδι, απείλησε δημιουργώντας φάσεις, φτάνοντας στο γκολ και μειώνοντας το σκορ. Στα τελευταία λεπτά, οι Γερμανίδες ήταν εκείνες που πίεζαν προσπαθώντας να φτάσουν στην ισοφάριση, χωρίς όμως να το καταφέρουν.

Μόλις στο 2’ η πρώτη καλή στιγμή για τη Λυών, με την Κουμαγκάι να κάνει το σουτ και την Αμπτ να μπλοκάρει.

Στο 18’ η Κασκαρινό με εξαιρετική ατομική προσπάθεια, μπήκε από δεξιά στην περιοχή, περνώντας όποια έβρισκε μπροστά της, σούταρε με την Αμπτ να αποκρούει σε κόρνερ.

Στο 25’ η Λυών άνοιξε το σκορ. Μάροζαν και Κασκαρινό συνεργάστηκαν στη δεξιά πλευρά, η πρώτη έβγαλε κάθετη μπαλιά για τη δεύτερη που έκανε κίνηση από τα δεξιά και γέμισε στην περιοχή για την Λε Σομέρ. Η Γαλλίδα σούταρε, η Αμπτ απέκρουσε, η μπάλα έφτασε ξανά στη Λε Σομέρ που με νέο πλασέ την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0.

Στο 44’ οι Γαλλίδες πέτυχαν το δεύτερο τέρμα. Η Κασκαρινό έβγαλε σέντρα από δεξιά, ύστερα από κόντρες η μπάλα έφτασε στην Ματζρί που κοντρόλαρε και έστρωσε για την Κουμαγκάι, η οποία έπιασε δυνατό σουτ έξω από την περιοχή σημειώνοντας το 2-0.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, στο 48’, η Καρχαουί σέντραρε από αριστερά για τη Λε Σομέρ, η οποία πλάσαρε, με την Αμπτ να αποκρούει σε κόρνερ.

Στο 52’ ύστερα από εκτέλεση κόρνερ για τη Βόλφσμπουργκ, η Χάρντερ έκανε σουτ, με την Καρχαουί να διώχνει.

Στο 58’ η Βόλφσμπουργκ μείωσε. Η Ρόλφε σέντραρε από δεξιά, η Μπουχάντι δεν μπόρεσε να βρει τη μπάλα, η Πάγιορ κατέβασε και έδωσε στην Ποπ, η οποία με κεφαλιά στην κενή εστία έκανε το 2-1.

Στο 67’ η Ποπ βγήκε από αριστερά, έβγαλε μια σέντρα που απομακρύνθηκε από την άμυνα, ωστόσο στην αρχή της φάσης υπήρχε οφσάιντ.

Στα επόμενα λεπτά, η Βόλφσμπουργκ προσπάθησε να δημιουργήσει φάσεις, έφτανε στην περιοχή της Μπουχαντί, χωρίς ωστόσο να καταφέρει κάτι.

Στο 88’ κόντρα στη ροή του αγώνα, η Λυών σκόραρε το τρίτο τέρμα της κλειδώνοντας τον τίτλο. Ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, της Μαζρί, η Αμπτ πήγε να διώξει με γροθιές, η Λε Σομέρ έκανε μια σέντρα-σουτ και η Γκουναρντότιρ με εξαιρετικό τακουνάκι έκανε το 3-1. Η Ισλανδή μάλιστα σκόραρε ενάντια στην πρώην ομάδα της και δεν πανηγύρισε το γκολ.

 

Βόλφσμπουργκ (Στέφαν Λερχ): Αμπτ, Μπλέσε (78’ Μπρέμερ), Γιάνσεν, Γκόσλινγκ, Ντόρσουν-Χάτζεχ (39’ λ.τρ. Χέντριχ), Ένγκεν, Ποπ, Χουτ (62’ Βόλτερ), Ρόλφε, Χάρντερ, Πάγιορ (62’ Όμπερντορφ)

Λυών (Ζαν Λικ Βασέρ): Μπουχαντί,  Μπρονζ, Καρχαουί, Ρενάρ, Μπουχανάν, Κουμαγκάι, Γκουναρσντότιρ, Κασκαρινό (87’ Βαν ντε Σάντεν), Μαζρί (90’+4′ Μαλάρντ), Μάροζαν (87’ Τέιλορ), Λε Σομέρ (90’+3′ Γκρίνγουντ)

Διαιτητής: Έστερ Σαουμπλί (Σουηδία)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ