Champions League: Πρόκριση για Μακάμπι και Δώνη, πέταξε εκτός και την Ντιναμό Ζάγκρεμπ η Φερεντσβάρος

Συνεχίζει το όνειρο της η Φερεντσβάρος για τους ομίλους του Champions League, πρόκριση για την Μακάμπι του Γιώργου Δώνη, στα πέναλτι η Μόλντε απέναντι στην Καραμπάχ.

Μετά την Σέλτικ, η Φερεντσβάρος πέταξε στο καναβάτσο και τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ (2-1), μπαίνοντας στα playoffs του Champions League. Πρόκριση και για την Μακάμπι Τελ Αβίβ του Γιώργου Δώνη που επικράτησε με 1-0 στο Ισραήλ της Ντιναμό Μπρεστ. Νίκη με 3-0 για την Μίντιλαντ απέναντι στη Γιούνγκ Μπόις, στα πέναλτι (0-0 κ.δ.6-5 πεν.) η Μόλντε κόντρα στην Καραμπάχ.

Αναλυτικά οι αγώνες:

Στην Βουδαπέστη η Φερεντσβάρος «πάγωσε» τους Κροάτες με το γρήγορο γκολ μόλις στο 2ο λεπτό που πέτυχε ο Λόβρενσικς. Ο Τοκμάτς πήρε την μπάλα μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή, έκανε τη σέντρα στο δεύτερο δοκάρι και ο Λόβρενσικς με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (1-0).

Παρά το γρήγορο τέρμα η Ντιναμό κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα στο 23′. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μάγιερ, ο Ουζούνι έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1 της κροατικής ομάδας. Ο επιθετικός της Φερεντσβάρος από μοιραίος έγινε ωραίος και με τέρμα του στο 65ο λεπτό, χάρη την νίκη-πρόκριση στα playoffs στην ομάδα του, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την .

Στο Τελ Αβίβ η Μακάμπι υποδέχθηκε την Ντιναμό Μπρεστ, την οποία και κέρδισε με 1-0. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη ήταν καλύτερα από τους Λευκορώσους στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού. Το τέρμα που έκρινε την πρόκριση των Ισραηλινών, πέτυχε ο Μπίτον με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 49ο λεπτό, ύστερα από παράβαση του Κίσλιακ.

Στην Λάρνακα όπου διεξήχθη η αναμέτρηση της Καραμπάχ με τη Μόλντε, λόγω των περιορισμών που έχουν επιβληθεί λόγω κορωνοϊού, οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να σκοράρουν στην κανονική διάρκεια της αναμέτρησης (0-0). Οι πρωταθλητές Νορβηγίας έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 102′ να πάρουν την νίκη στην παράταση, ωστόσο ο Χουσέιν αστόχησε σε πέναλτι. Το 0-0 παρέμεινε με τις ομάδες να οδηγούνται στην διαδικασία των πέναλτι. Εκεί η Μόλντε επικράτησε με 6-5 και πήρε την πρόκριση στα playoffs.

Στην Δανία η Μίντιλαντ είχε εύκολο βράδυ απέναντι στη Γιούνγκ Μπόις, την οποία και νίκησε με 3-0. Η Μίντιλαντ ήταν ανώτερη σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού και άνοιξε το σκορ στο 51′. Μετά από εκτέλεση φάουλ από τα αριστερά, ο Λέφορτ άθελά του έστειλε με προβολή την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-0.

Οι Δανοί δέκα λεπτά αργότερα στο 52′ έκαναν το 2-0, αυτή την φορά με τον Ντάιερ. Το τελικό 3-0 που «σφράγισε» και την πρόκριση για του γηπεδούχος πέτυχε ο Μπαμπίλ στο 84′. Η Γιουνγκ Μπόις είχε ανέβει ψηλά στα τελευταία λεπτά, η Μίντιλαντ το εκμεταλλεύτηκε αυτό και ο Μαμπίλ βγήκε στην πλάτη της άμυνας. Ο Φον Μπόλμος έσωσε προσωρινά, αλλά σε δεύτερο χρόνο ο Αυστραλός σκόραρε και έκανε το τελικό 3-0.

Νωρίτερα η Ομόνοια Λευκωσίας πανηγύρισε την πρόκριση επί του Ερυθρού Αστέρα στα πέναλτι με 4-2, ύστερα από το 1-1 του κανονικού αγώνα και έτσι θα συναντήσει τον Ολυμπιακό στα play off του Champions League. Αναλυτικά ο αγώνας εδώ.

Τα ζευγάρια των playoffs:

Σλάβια Πράγας – Μίντιλαντ

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Σάλτσμπουργκ

Ολυμπιακός – Ομόνοια

Μόλντε – Φερεντσβάρος

Κρασνοντάρ – ΠΑΟΚ

Γάνδη – Δυναμό Κιέβου

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ