Νίκησε τον Ατρόμητο ο Ολυμπιακός και κοιτά Μαρσέιγ

Με έναν εξαιρετικό Ελ Αραμπί που έκανε χατ τρικ, ο Ολυμπιακός έφτασε στη νίκη κόντρα στον Ατρόμητο, ο οποίος έπαιζε με 10 παίκτες από το 30ο λεπτό λόγω της αποβολής του Μάτιτς.

Τη νίκη με 4-0 πήρε ο Ολυμπιακός κόντρα στον Ατρόμητο στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για την 5η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ 1.

Οι «ερυθρόλευκοι» παρουσιάστηκαν καλύτεροι (ξανά) στο δεύτερο ημίχρονο και έφτασαν στη νίκη, η οποία τους πήγε στους 10 βαθμούς, μόλις 3 πίσω από τον πρωτοπόρο Άρη, αλλά με ένα ματς λιγότερο (της 1ης αγωνιστικής κόντρα στην ΑΕΚ). Επιπλέον, τους έδωσε την ψυχολογία ενόψει του προσεχούς αγώνα κόντρα στη Μαρσέιγ την Τετάρτη για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Σκόρερ για τους Πειραιώτες ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί, ο οποίος ήταν και ο πρωταγωνιστής του ματς, με χατ τρικ στο 52’, στο 82’ και στο 87’ και ο Αχμέντ Χασάν στο 65’.

Με 10 παίκτες τελείωσαν το παιχνίδι οι φιλοξενούμενοι, λόγω αποβολής του Μπόγιαν Μάτιτς με απευθείας κόκκινη κάρτα από το 30ο λεπτό. Μάλιστα στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του Περιστερίου.

Το ματς

Με 4-2-3-1 παρέταξε τον Ολυμπιακό ο Πέδρο Μαρτίνς, με τον Σα κάτω από τα δοκάρια, Ραφίνια, Σεμέδο, Μπα, Χολέμπας αμυντική τετράδα, Καμαρά, Εμβιλά στα χαφ, Μασούρας, Βαλμπουενά στα άκρα και ο Φορτούνης πίσω από τον Χασάν.

Από την άλλη, ο Νταμίρ Κάναντι ξεκίνησε με 3-5-2 τον Ατρόμητο, με τον Γιαννιώτη στο τέρμα, Γκάλο, Ρισβάνης, Γούτας αμυντική τριάδα, Κιβρακίδης, Νάτσος στα πλάγια,  Σάλομον, Χαρίσης στον άξονα, Μουνίθ μεσοεπιθετικά και οι Κωτσόπουλος, Μάτιτς στην επίθεση.

Το πρώτο 45λεπτο, ο Ολυμπιακός παρουσίασε την… γνωστή του εικόνα των πρώτων ημιχρόνων. Ενώ είχε την κατοχή της μπάλας, προσπαθούσε να πιέσει, αλλά έπεφτε πάνω στην αμυντική γραμμή των Περιστεριωτών. Από το 30’ ο Ατρόμητος έμεινε με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Μάτιτς.

Η εικόνα αυτή άλλαξε στο δεύτερο μέρος, με τους παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς να παρουσιάζονται πιο ορεξάτοι, να κάνουν ευκαιρίες και να φτάνουν στα γκολ και στη νίκη.

Με πολύ καλό ρυθμό ξεκίνησε το παιχνίδι. Μόλις στο 5ο λεπτό, ο Φορτούνης άνοιξε πολύ όμορφα στον Βαλμπουενά που σούταρε από μακριά, αλλά η μπάλα πέρασε εκτός. Ενώ στο επόμενο λεπτό, ο Χασάν σούταρε από το ημικύκλιο της περιοχής, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Γιαννιώτη.

Στο 10’ ο Σάλομον έκανε σλάλομ, έκανε ένα σουτ αλλά πέρασε εκτός.

Στο 12’ ο Βαλμπουενά συνεργάστηκε όμορφα με τον Ραφίνια, αυτός έβγαλε σέντρα από δεξιά για τον Μασούρα, που έπιασε σκαστή κεφαλιά αλλά πέρασε εκτός. Ενώ στο 18ο λεπτό, ο Χολέμπας σούταρε από τα 25 μέτρα με το δεξί, με τη μπάλα να περνά λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Σε εκτέλεση κόρνερ στο 20’, ο Σεμέδο έπιασε κεφαλιά που έδιωξε σχεδόν πάνω στη γραμμή ο Γούτας, αλλά στην εξέλιξη της φάσης ο Μπα έκανε επιθετικό φάουλ.

Από το 28ο λεπτό, οι Περιστεριώτες έμειναν με 10 παίκτες, καθώς αποβλήθηκε ο Μπόγιαν Μάτιτς με απευθείας κόκκινη κάρτα, καθώς έκανε τάκλιν με τις τάπες στον Μπα. Αρχικά ο Κουτσιαύτης του έδειξε κίτρινη, ωστόσο άλλαξε την απόφασή του ύστερα από έλεγχο VAR. Άμεσα ο Νταμίρ Κάναντι πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Μπουσόλατζιτς αντί του Μουνίθ.

Σε αλλαγή προχώρησε και ο Πέδρο Μαρτίνς στο 40’ όταν πέρασε τον Ελ Αραμπί στη θέση του Μασούρα, αλλάζοντας παράλληλα το σύστημα σε 4-4-2, με τους Καμαρά-Εμβιλά να παραμένουν στον άξονα, Βαλμπουενά και Φορτούνης στα άκρα, αλλά συνέκλιναν προς τα μέσα και οι Χασάν-Ελ Αραμπί στην επίθεση.

Στο 42’ ο Γκάλο εκτέλεσε φάουλ από μακριά, ο Γούτας έπιασε κεφαλιά και ο Σα μπλόκαρε.

Στο 52’ ο Ολυμπιακός έφτασε στο γκολ. Ο Μπα έβγαλε ωραία κάθετη στον Φορτούνη, αυτός πρόλαβε την έξοδο τον Γιαννιώτη, έδωσε δίπλα του Στον Ελ Αραμπί ο οποίος σε κενό τέρμα έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα. Ο επόπτης αρχικά σήκωσε τη σημαία, ωστόσο το ριπλέι και το VAR έδειξαν ότι η φάση μπορεί να ήταν οριακή ωστόσο δεν υπήρχε κανένα οφσάιντ (ούτε στην μπαλιά του Καμαρά, ούτε στην πάσα του Φορτούνη) και έτσι το γκολ μέτρησε για το 1-0. Μάλιστα, αυτό είναι το πρώτο γκολ που σημειώνει ο Μαροκινός κόντρα στον Ατρόμητο.

Στο 59’ Χασάν και Ελ Αραμπί συνεργάστηκαν ωραία, ο δεύτερος δεν έπιασε το σουτ όπως θα ήθελε και στην εξέλιξη της φάσης ο Καμαρά σούταρε άστοχα.

Η επιθετική λειτουργία των «ερυθρόλευκων» έφερε στο 65’ το δεύτερο τέρμα. Ο Ελ Αραμπί, ύστερα από λάθος του Σάλομον έδωσε με τη μία στον Εμβιλά στη γωνία της περιοχής, αυτός έδωσε παράλληλη πάσα στον Χασάν, ο οποίος αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή πλάσαρε για το 2-0.

Αμέσως μετά, ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε στην αλλαγή των εξτρέμ του, καθώς απέσυρε τους Φορτούνη και Βαλμπουενά και περνώντας στο ματς τους Ραντζέλοβιτς και Λοβέρα.

Στο 78’ ο Χριστοδουλόπουλος εκτέλεσε φάουλ που πέρασε πάνω από την εστία.

Και στο 82ο λεπτό ήρθε και το τρίτο γκολ για τον Ολυμπιακό. Μετά από εκτέλεση κόρνερ από πλευράς Ατρομήτου, ο Λοβέρα έκλεψε τη μπάλα, έκανε σλάλομ 70 μέτρων και, όταν έφτασε μπροστά στον Γιαννιώτη τον πέρασε και βγήκε πλάγια. Γύρισε προς τον Ελ Αραμπί, ο οποίος ελίχθηκε φέρνοντας τη μπάλα στο αριστερό και με ωραίο σουτ έγραψε το 3-0.

Όμως δεν έμεινε εκεί. Στο 87’ ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Λοβέρα, Σεμέδο ίσα που βρήκε τη μπάλα με το κεφάλι και ο Ελ Αραμπί με προβολή από τη μικρή περιοχή έκανε το 4-0, ολοκληρώνοντας το χατ τρικ του.

Στο 94′ ο Ελ Αραμπί έκανε το σλάλομ, άνοιξε στον Σουντανί αλλά ο Γιαννιώτης πρόλαβε και μάζεψε τη μπάλα.

Άπαντες πλέον στρέφουν την προσοχή τους στο ματς της Τετάρτης κόντρα στη Μαρσέιγ για την 1η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ραφίνια, Χολέμπας, Σεμέδο, Μπα, Καμαρά, Εμβιλά (76’Μπουχαλάκης), Μασούρας (40’ Ελ Αραμπί), Βαλμπουενά (69’ Λοβέρα), Φορτούνης (69’ Ραντζέλοβιτς), Χασάν (76’ Σουντανί)

Ατρόμητος (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης, Γκάλο, Ρισβάνης, Γούτας, Κιβρακίδης (69’ Ούμπιδες), Νάτσος, Σάλομον (69’ Γκαλβάο), Χαρίσης (61’ Χριστοδουλόπουλος), Μουνίθ (35’ Μπουσούλατζιτς), Κωτσόπουλος (61’ Ενσικουλού), Μάτιτς

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ