Η βασίλισσα πάτησε την Μπαρτσελόνα και… πάτησε στην κορυφή!

Η σαφώς ανώτερη Ρεάλ Μαδρίτης αναδείχθηκε νικήτρια του Clasico και έπεστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας.

Η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε της Μπαρτσελόνα με 1-3 στο Καμπ Νου για την 7η αγωνιστική της La Liga.

Οι Μαδριλένοι εμφανίστηκαν ανώτεροι των προσδοκιών στη Βαρκελώνη και έφυγαν με το τρίποντο που άξιζαν από το Καμπ Νου.

Μετά τις δύο διαδοχικές ήττες και κακές εμφανίσεις, η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν επέστρεψε στις νίκες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Από την άλλη πλευρά, οι “μπλαουγκράνα” έμοιαζαν να είναι πιο άνευροι από ποτέ, με μεγάλη έλλειψη φαντασίας και δημιουργικότητας ήρθαν αντιμέτωποι στο δεύτερο σερί αρνητικό αποτέλεσμα στο πλαίσιο της La Liga.

Οι “μερένχες” προηγήθηκαν με το γκολ του Βαλβέρδε (5′), όμως η απάντηση των Καταλανών ήταν άμεση χάρις το γκολ του Φάτι (9′). Στην επανάληψη τα γκολ των Ράμος (63′) και Μόντριτς (90′) ανέδειξαν την βασίλισσα νικήτρια του Clasico.

Με αυτή τη νίκη η Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας με 13 βαθμούς, ενώ η Μπαρτσελόνα είναι στην 10η θέση με 7 βαθμούς.

Ο αγώνας:

Στα πρώτα λέπτα της αναμέτρησης η Ρεάλ κυκλοφορούσε την μπάλα με ιδανικό τρόπο και για αρκετή ώρα, μέχρι να μπορέσει να βρει την άμυνα της Μπαρτσελόνα ευάλωτη.

Αυτό έγινε μόλις στο 5′, με τους “μερένχες” να το εκμεταλλεύονται στην πρώτη τους ευκαιρία και να κάνουν το 1-0. Ο Μπενζεμά με μια εξαιρετική πάσα βρήκε τον Βαλβέρδε και εκείνος με ένα ωραίο τελείωμα μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στα αμέσως επόμενα λεπτά, η βασίλισσα έχοντας ανεβάσει ταχύτητα ξανά, πάτησε στην περιοχή των Καταλανών, όμως ο Βινίσιους με ένα κακό σουτ δεν κατάφερε να απειλήσει τον Νέτο.

Η απάντηση των “μπλαουγκράνα” ήταν άμεση. Συγκεκριμένα ήρθε στο 9′, όταν ο Ζόρντι Άλμπα μετά από ένα σπριντ έσπασε στον Φάτι, και ο νεαρός επιθετικός πλάσαρε από κοντινή απόσταση, κάνοντας το 1-1.

Έπειτα από την ισοφάριση των γηπεδούχων οι ισορροπίες άλλαξαν, με την ομάδα του Κούμαν να πλησιάζει πιο συχνά τα καρέ των φιλοξενουμένων, ενώ στο 23′ είχε και μεγάλη ευκαιρία να πάρει το προβάδισμα με ένα πλασέ του Μέσι εντός περιοχής, το οποίο απέκρουσε εντυπωσιακά ο Κουρτουά.

Λίγα δευτερόλεπτα μετά, η ομάδα του Ζινεντίν Ζιντάν απάντησε σε αυτή την τεράστια ευκαιρία του Μέσι, με τον Μπενζεμά να πλασάρει από το ύψος του πέναλτι και τον Νέτο να του λέει όχι.

Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε αρκετά, με τις δύο ομάδες να είναι πολύ προσεκτικές, έχοντας δώσει αρκετή προσοχή στην αμυντική τους λειτουργία, κάτι το οποίο δεν έκαναν στην αρχή και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μπουν γρήγορα δύο γκολ.

Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης αμφότερες οι ομάδες ξεκίνησαν με τον ίδιο προσανατολισμό που είχαν στα τελευταία λεπτά του δεύτερου μέρους, με τους “μπλαουγκράνα” να πιέζουν λίγο πιο πολύ όμως και να έχουν μια καλή στιγμή στο 52′, όταν ο Φάτι εξαπέλυσε ένα σουτ από δύσκολη διαγώνια θέση και η μπάλα “έγλυψε” το δοκάρι.

Μόλις 1 λεπτό μετά, οι γηπεδούχοι έχασαν τεράστια ευκαιρία με τον Κουτίνιο. Ο Φάτι με μια σέντρα βρήκε τον βραζιλιάνο μες στην περιοχή και εκείνος όντας τελείως αμαρκάριστος, έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων με μια κεφαλιά.

Παρά το γεγονός πως οι Καταλανοί είχαν καλύτερα πατήματα, στο 63′ η βασίλισσα κέρδισε πέναλτι σε ένα παρατεταμένο τράβηγμα του Λανγκλέ στον Σέρχιο Ράμος. Την εκτέλεση την ανέλαβε ο ίδιος, ευστόχησε και έκανε το 1-2.

Οι γηπεδούχοι είχαν γίνει πιο πιεστικοί από την στιγμή που βρέθηκαν πίσω στο σκορ, όμως οι επιθετικές τους προσπάθειες ήταν ανορθόδοξες και το έργο του Κουρτουά δεν ήταν πολύ δύσκολο.

Στο 85′ η ομάδα του Ζιντάν βρέθηκε κοντά στο να κλειδώσει τη νίκη σε μια διπλή ευκαιρία με τον Κρος, του οποίου ο Νέτο του είπε όχι δύο φορές στην ίδια φάση, ενώ λίγα δευτερόλεπτα μετά έχασε τεράστια ευκαιρία και με τον Ράμος, του οποίου είπε πάλι όχι ο Νέτο με μια εξαιρετική απόκρουση.

Ωστόσο, ύστερα από 4 λεπτά, η Ρεάλ κλείδωσε τη νίκη. Ο Μόντριτς βρέθηκε στο σωστό σημείο την σωστή στιγμή και μετά από κάποιες πολλαπλές προσποιήσεις, ξεγέλασε τον Νέτο και με σουτ σε κενή εστία, διαμόρφωσε το τελικό 1-3.

Κίτρινες: Λανγκλέ, Άλμπα – Καζεμίρο, Νάτσο

Μπαρτσελόνα: Νέτο, Ντεστ, Πικιέ, Λανγκλέ, Άλμπα (87′ Μπρέιθγουειτ), Μπούσκετς (82′ Τρινκάο), Ντε Γιόνγκ, Πέδρι, Φάτι (82′ Γκριεζμάν), Κουτίνιο, Μέσι

Ρεάλ Μαδρίτης: Κουρτουά, Μεντί, Ράμος, Βαράν, Νάτσο (42′ Βάθκεθ), Κρος, Καζεμίρο, Βαλβέδε (68′ Βαλβέρδε), Ασένσιο (81′ Ροντρίγκο), Βινίσιους, Μπενζεμά

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ