Η Εθνική Ελπίδων άφησε εκτός Euro την Σκωτία

Η βαθμολογικά αδιάφορη Εθνική Ελπίδων του Γιάννη Γκούμα κέρδισε 1-0 την Κ21 Σκωτίας στο “Απόστολος Νικολαΐδης”, στερώντας της το εισιτήριο του Euro U21.

Στην τελευταία αγωνιστική των προκριματικών του Euro U21, η Εθνική Ελπίδων που ανεξαρτήτως αποτελέσματος θα τερμάτιζε τέταρτη, αναμετρήθηκε με την Κ21 Σκωτίας η οποία ήθελε μόνο νίκη για να πάρει αυτή το ”χρυσό εισιτήριο” αντί της Τσεχίας.

Οι Σκωτσέζοι είχαν μόνο μια ήττα στον όμιλο και αυτή ήταν από τους Έλληνες, με σκορ 0-1 στις 15/11/2019 στην Σκωτία.

Οι φιλοξενούμενοι που ήταν το απόλυτο φαβορί για πολλούς λόγους, δεν έδειξαν καλύτερο πρόσωπο από τα παιδιά του Γκούμα, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν χώρους και λάθη και πήραν την νίκη στερώντας την πρόκριση στους αντιπάλους της.

Σκόρερ της “γαλανόλευκης”, ο Ευθύμης Χριστόπουλος στο 27ο λεπτό, ύστερα από ασίστ του Αλέξανδρου Κατράνη.

Ο αγώνας : 

Τόσο η κατοχή όσο και οι φάσεις του παιχνιδιού ήταν μοιρασμένες και στις δύο πλευρές καθ’όλη την διάρκεια του αγώνα.

Στο 27ο λεπτό, η Εθνική Ελπίδων, άνοιξε το σκορ, με τον Χριστόπουλο να πλασάρει κοντά από το τέρμα, έπειτα από υποδειγματική πάσα του Κατράνη για το 1-0.

Παρόλο που οι νέοι της Σκωτίας με νίκη θα τερμάτιζαν πρώτοι στον όμιλο παίρνοντας την πρόκριση για το Euro U21, το πρώτο ημίχρονο κύλησε σε ομαλούς ρυθμούς με τους Σκωτσέζους να μην απειλούν ιδιαίτερα την εστία του Σιαμπάνη.

Στο δεύτερο μέρος του αγώνα ανέβασαν παλμούς και οι δύο ομάδες αφού τα νεύρα, κυρίως από την πλευρά των Σκωτσέζων, ήταν περισσότερα από τις φάσεις.

Στο 76′ λεπτό της αναμέτρησης, ο Φιορίνι βρήκε χώρο στην περιοχή και έπιασε ένα δυνατό σουτ στον αέρα όμως ο Ευαγγέλου έκανε ένα υποδειγματικό τάκλιν στην μπάλα βγάζοντας την μπάλα κόρνερ.

Η πίεση των παικτών της Σκωτίας δεν απέδωσε αφού η τελευταία ουσιαστική φάση του αγώνα ήταν αυτή στο 90+3′ λεπτό όταν μια κεφαλιά του Χόρνμπυ πήγε πάνω στα χέρια του Σιαμπάνη, με τον τερματοφύλακα του Άρη να μπλοκάρει εύκολα.

Σκόρερ : 27′ Χριστόπουλος

Κίτρινες : 59′ Μσκρόρι, 65′ Παπανικολάου, 72′ Θ. Τσιγγάρας, 81′ Κωνσταντόπουλος, 86′ Μκλέναν, 90′ Εμμανουηλίδης

Ελλάδα Κ21 (Γκούμας): Σιαμπάνης, Αποστολάκης, Διαμαντής (46′ Κωνσταντόπουλος), Ευαγγέλου, Κατράνης, Θ. Τσιγγάρας, Παπανικολάου, Χριστόπουλος (73′ Λώλης), Μπότος (81′ Μπουζούκης), Μαχαίρας (82′ Εμμανουηλίδης), Ιωαννίδης (74′ Κούτσιας)

Σκωτία Κ21 (Γζέμμιλλ): Ντούχαν, Μσκρόρι, Πορτέους, Τζόνστον, Χάρβι, Μαγκουάιρ (72′ Τέρνμπουλ), Κάμπελ, Φέργκιουσον, Μκλέναν, Χόρνμπυ, Μίντλετον (72′ Φιορίνι)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ