Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής της Α’ Εθνικής Γυναικών 2025-26 και η βαθμολογία.
Πέμπτη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α’ Εθνικής Γυναικών.
Στον αγώνα του Σαββάτου, η ΑΕΚ πέρασε νικηφόρα με 1-3 από την έδρα της ΡΕΑ και μοιράζεται την πρώτη θέση με τον ΠΑΟΚ στους 15 βαθμούς έχοντας το «5 στα 5». Η Ένωση πήρε τη νίκη με ένα γκολ της Σοφίας Κόγγουλη και δύο της Άντρης Βιολάρη, ενώ η ΡΕΑ μείωσε με την Τόπιστερ Σιτούμα. Η ομάδα του Ρεθύμνου γνωρίζει την ήττα για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική και μένει στους 9 βαθμούς.
Στους αγώνες της Κυριακής, ο ΠΑΟΚ νίκησε με 12-0 τις Νέες Ατρομήτου, πετυχαίνοντας από 6 γκολ σε κάθε ημίχρονο και «συγκατοικεί» στην κορυφή με την ΑΕΚ (με καλύτερη διαφορά τερμάτων) επίσης με «5 στα 5». Μάλιστα, η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει μηδέν παθητικό ως τώρα.
Είναι η μεγαλύτερη διαφορά νίκης στη φετινή Α’ Εθνική Γυναικών έως τώρα. Μάλιστα, η προηγούμενη φορά που σημειώθηκε διψήφιο σκορ στην πρώτη κατηγορία ήταν στις 6/1/2024, στο Παναθηναϊκός-Ελπίδες Καρδίτσας 12-2. Ενώ ο ΠΑΟΚ είχε να νικήσει με διψήφια διαφορά από τις 6/3/2022, 11-0 τον Αγροτικό Αστέρα.
Ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε με 4-2 του Βόλου ΝΠΣ και βρίσκεται μόνος στην 3η θέση, υποχρεώνοντας παράλληλα την ομάδα της Μαγνησίας στην πρώτη της ήττα (είχε μια νίκη-άνευ αγώνα και 3 ισοπαλίες).
Κηφισιά και Οδυσσέας Μοσχάτου αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1, με τις γηπεδούχες να προηγούνται στο 1ο λεπτό και τις φιλοξενούμενες να ισοφαρίζουν και να διαμορφώνουν το τελικό σκορ στο 7’.
Ο Παναθηναϊκός νίκησε με 0-4 τα Τρίκαλα, με δύο γκολ στην αρχή του αγώνα, με Πούλιου και Μπριάνα και δύο ακόμη στις καθυστερήσεις, με Μπράντιτς και Σιαφαρίκα.
Το Βόλος 2004-Αγία Παρασκευή αναβλήθηκε. Ενώ ο ΟΦΗ νίκησε με 3-0 άνευ αγώνα τον Αχαρναϊκό, ο οποίος αποσύρθηκε από το πρωτάθλημα.
Παράλληλα, την Παρασκευή (17/10) η ΕΠΟ ανακοίνωσε πως το Βόλος 2004-Κηφισιά ΠΓΕ της 2ης αγωνιστικής που δεν είχε διεξαχθεί, κατακυρώθηκε με 0-3 υπέρ της Κηφισιάς.
Α’ Εθνική Γυναικών – 5η αγωνιστική
Η βαθμολογία
Εκκρεμεί: Βόλος 2004 – ΑΟ Αγίας Παρασκευής (5η αγωνιστική)
Η επόμενη (6η) αγωνιστική (1-2/11):
ΑΟ ΡΕΑ – ΟΦΗ
ΑΕΚ – Κηφισιά ΠΓΕ
Βόλος ΝΠΣ – Βόλος 2004
Οδυσσέας Μοσχάτου – ΠΑΟΚ
ΑΟ Αγίας Παρασκευής – ΘΕΟΝΗ ΑΟ Τρίκαλα 2011
Νέες Ατρομήτου 2018 – Παναθηναϊκός ΑΟ
Αχαρναϊκός – Αστέρας Τρίπολης άνευ αγώνα