Α1 Γυναικών: Αντίθετες με τη διακοπή οι παίκτριες του Ολυμπιακού

Την αντίθεσή τους με τη διακοπή του πρωταθλήματος της Α1 μπάσκετ γυναικών εξέφρασαν οι αθλήτριες του Ολυμπιακού.

Συγκεκριμένα, οι Εβίνα Σταμάτη, Άννα Σπυριδοπούλου και Αγγελική Νικολοπούλου, δηλώνουν τις απόψεις τους όσον αφορά τη διακοπή όλων των πρωταθλημάτων μπάσκετ, πλην Basket League.

Συγκεκριμένα δήλωσαν:

Εβίνα Σταμάτη: «Σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης με ενδεχόμενη αναβολή»
«Από τη δική μου την μεριά θεωρώ εγκληματικό να ακυρωθούν τα Ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Μπορεί ανεπίσημα να θεωρούμαστε ερασιτέχνες αλλά είμαστε ένα πρωτάθλημα που πρωταγωνιστεί και με ξένους αθλητές.

Δυστυχώς με ενδεχόμενη απόφαση αναβολής θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης. Πολλοί αθλητές ζουν από αυτά τα λίγα χρήματα και αν παρθεί τέτοια απόφαση και συνεχιστεί αυτό στο τέλος θα μας αναγκάσουν να αλλάξουμε επάγγελμα. Είμαστε διατεθειμένοι να ακολουθήσουμε όλα τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και των αρμοδίων, προκειμένου να μην αναβληθούν τα πρωταθλήματα».

Άννα Σπυριδοπούλου: «Καταστροφικό το πάγωμα του πρωταθλήματος»
Η διεθνής αθλήτρια του Ολυμπιακού, Άννα Σπυριδοπούλου ανέφερε: «Προσωπικά σαν αθλήτρια της Εθνικής ομάδας και του Ολυμπιακού θα ήθελα να αναφέρω πόσο καταστροφικό θα είναι το πάγωμα του πρωταθλήματος αυτή την χρονική περίοδο.

Οι επιπτώσεις θα είναι μοιραίες αφού πολλές αθλήτριες και όχι μόνο ζουν αποκλειστικά από αυτό και χωρίς να υπάρχει κάποια ειδική μέριμνα από τους αρμόδιους. Επίσης αυτή η διακοπή θα ναι καταστροφική και για την υγεία των αθλητριών καθώς καταβάλλουμε ακόμα μεγάλη προσπάθεια να επανέλθουμε από την πρώτη αποχή λόγω της καραντίνας των προηγούμενων μηνών.

Τα σωματεία, παρά τους δύσκολους καιρούς που βιώνουμε είναι διατεθειμένα να διαθέσουν έξτρα χρήματα για να γίνονται τα απαραίτητα τεστ ώστε να μπορεί να συνεχίσει το γυναικείο μπάσκετ».

Αγγελική Νικολοπούλου: «Να ακολουθήσουμε τη διαδικασία που τηρείται στη Basket League»
«Καταλαβαίνουμε τον κρίσιμο χαρακτήρα των ημερών και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει όλος ο κόσμος. Συνειδητοποιούμε τη σοβαρότητα της κατάστασης και δεδομένα προέχει η υγεία όλων των ανθρώπων. Από την άλλη, προφανώς και εμείς από την πλευρά μας δεν θα θέλαμε να σταματήσουμε αυτή τη στιγμή το πρωτάθλημα. Καταλαβαίνουμε τα μέτρα και είμαστε διατεθειμένες να ακολουθήσουμε τη διαδικασία που τηρείται στη Basket League των Ανδρών, προκειμένου να μπορούμε και εμείς να είμαστε μέσα στα γήπεδα.

Μέχρι τώρα έχουν τηρηθεί όλα τα πρωτόκολλα και τα μέτρα ασφαλείας και δεν έχει υπάρξει ούτε ένα κρούσμα και διασπορά στην Α1 Μπάσκετ Γυναικών και έτσι θα συνεχίσουμε να πράττουμε. Παρότι δεν θεωρείται επαγγελματική η Α1 Μπάσκετ Γυναικών, το άθλημα μας είναι κάτι από το οποίο ζούμε και δεν μπορούμε να σταματήσουμε να είμαστε μέσα στα γήπεδα. Παράλληλα αν σταματήσουμε θα μείνουμε πάρα πολύ πίσω στο αθλητικό κομμάτι και δεν ξέρουμε πώς θα μπορούμε να ξεκινήσουμε από την αρχή».

Google news

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*