Αλβάρο Μοράτα: Όρια, αντοχές και οι εύκολοι κριτές των social media

Η Ελένη Μαστραντώνη γράφει στο Kingsport.gr, για την περίπτωση του Αλβάρο Μοράτα με την επίθεση στα παιδιά του και για την επίθεση-επίδραση μέσω των social media

Χαμένο πέναλτι… επίθεση μέσα από την νέα εικονική πραγματικότητα ονόματι Instagram. Η θεωρητική δύναμη του πληκτρολογίου, πίσω από αυτό είναι όλοι “δυνατοί”, άριστοι κριτές, αλλά πάνω από όλα προπονητές. Κριτές των ζωών και χαρακτηρισμοί που οδηγούν στην τρέλα που εύχονται να… πεθάνουν μέλη από οικογένεια του εκάστοτε ποδοσφαιριστή.

Αφορμή του συγκεκριμένου άρθρου η απόλυτη παράνοια και κακεντρέχεια των φιλάθλων της Ισπανίας προς τον γνωστό άγνωστο… Άλβαρο Μοράτα. Αιτία ένα χαμένο πέναλτι στο παιχνίδι με την Σλοβακία και στη συνέχεια απέτυχε να σκοράρει στο 5-0. Ξεχνάμε όμως πως ο ίδιος σκόραρε το μοναδικό γκολ στην ισοπαλία 1-1 με την Πολωνία, αλλά μάλλον αυτό δεν κράτησε για πολύ.

“Καταλαβαίνω ότι δέχομαι κριτική για το ότι δεν σημειώνω γκολ. Είμαι ο πρώτος που το ξέρω και το δέχομαι. Εύχομαι οι άνθρωποι να μπορούν να βλέπουν τι είναι να λαμβάνουν απειλές και προσβολές στην οικογένειά σας, ελπίζω να πεθάνουν τα παιδιά σου. Έπρεπε να βάλω το τηλέφωνό μου μακριά”. Αυτά ήταν τα λόγια που από όσο φαίνεται κρίνουν την κοινωνία και δυστυχώς από όσο φαίνεται δεν είναι προνόμιο της Ελλάδας μόνο. Η ελευθερία λόγου του καθενός σταματάει εκεί που ξεκινάει η ζωή και η ελευθερία του άλλου, ωστόσο είναι αδιανόητη η ανοησία που χαρακτηρίζει τους συγκεκριμένους οπαδούς. Η φανέλα της ομάδες δεν καθιστά έναν ποδοσφαιριστή -ΑΝΘΡΩΠΟ- σε άψυχο ον που δέχεται την κάθε παράλογη κριτική όταν ακουμπάει την οικογένεια του.

“Αυτό που με ενοχλεί είναι αυτό που πρέπει να τα περάσει και η γυναίκα μου”, πρόσθεσε. “Τα παιδιά μου πηγαίνουν στη Σεβίλλη με το όνομα του μπαμπά τους στη φανέλα και τους φώναζαν. Κατανοώ την κριτική που δεν έκανα καλά τη δουλειά μου. Αλλά υπάρχει ένα όριο.” Παιδιά ηλικίας 3 χρονών που θεωρούν το ποδόσφαιρο μαγικό… όχι όμως στον κόσμο του ίντερνετ και του οπαδισμού. Είναι γεγονός πως ο κόσμος φοράει παρωπίδες, επιτίθεται και δεν ξεχωρίζει την πραγματικότητα από τα 90 λεπτά αγώνα.

 

Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει αυτή η ανόητη παράνοια, σε κάθε τομέα που απλά μπορεί να μην συμφωνείς με κάτι ή να εξαγριώνεσαι με την “τεράστια χαμένη ευκαιρία” που στην κυριολεξία δεν θα κρίνει την ζωή σου. Ενώ τα σφυριά μέσα από τα κακόβουλα σχόλια, ναι θα κρίνουν την ζωή αλλού.

Ας μπούμε όλοι στα παπούτσια ενός παίχτη πριν τον κρίνουμε, πριν πούμε κάτι, πριν κάνουμε τους εξυπνάκηδες. Είναι άνθρωποι κι αυτοί, έχουν καλές και κακές στιγμές, δεν είναι θεοί… είναι αθλητές. Έχουν τα στραβά τους, όλα μπαίνουν και όλα χάνονται είναι μπάλα και γυρίζει.

Get A Life…το θέμα δεν το έχει ο ποδοσφαιριστής, ή το χαμένο πέναλτι, αλλά εκείνος που δεν μπορεί να ξεχωρίσει την ζωή από το άθλημα.. το ωραιότερο άθλημα το ποδόσφαιρο. Καλύτερα να ξεκινήσουμε να σκεφτόμαστε πριν πάρουμε φόρα και δίνουμε “ευχές” σε κόσμο.

ΥΓ. Ααα ο αλγόριθμος του Instagram έχει ένα κουμπί που λέει unfollow… το πατάμε και τέλος!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ