Μπράνα Ίλιτς στο Kingsport.gr: «Πέρασα πολύ ωραία τόσο στον ΠΑΣ Γιάννινα, όσο και στον Άρη!»

O Μπράνα Ίλιτς έδωσε αποκλειστική συνέντευξη στο Kingsport.gr και στον Δημήτρη Παγανόπουλο.

Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός αναφέρθηκε στην νέα του ομάδα την ουγγρική Κισβάρντα, για τους στόχους και την ζωή στην Ουγγαρία.

Ακόμα, για το πέρασμά του και την θητεία του από τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Άρη, για το τι έφταιξε που δεν ανέβηκε κατηγορία (με τον Άρη) πέρυσι, αλλά και για το αν έχει επαφή με τον Λίλα.

Επίσης, επισημαίνει τις διαφορές της β’ κατηγορίας Ουγγαρίας με την δικιά μας Football League, αλλά και για το ενδεχόμενο επιστροφής στην Ελλάδα.

Τέλος, αναφέρεται στην Εθνική Σερβία και για την συμμετοχή της στο Μουντιάλ της Ρωσίας, όπως ακόμα και ποιες ομάδες υποστηρίζει σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Αναλυτικά, η συνέντευξή του στο Kingsport.gr:

Πως πήρες την απόφαση να αφήσεις την Ελλάδα, έπειτα από πέντε χρόνια, προκειμένου να πας στην Ουγγαρία για να παίξεις στην δεύτερη κατηγορία και δη την Κισβάρντα;

«Δεν ήταν εύκολη απόφαση, γιατί πέρασα πολύ ωραία τόσο στον ΠΑΣ Γιάννινα, όσο και στον Άρη. Ωστόσο, πέρυσι που ήμουν στον Άρη τα πράγματα δεν πήγαιναν και τόσο καλά σε ό,τι αφορά το οικονομικό κομμάτι. Η ομάδα ήθελε να κάνει μείωση στα συμβόλαιο γι’ αυτό και εγώ μίλησα με φίλους που παίζουν στην Ουγγαρία, αλλά και μάνατζερ που ειδικεύονται εδώ. Έμαθα πολύ καλά πράγματα για την Ουγγαρία, αλλά και την Κισβάρντα, γι’ αυτό και πείστηκα να έρθω, παρότι τις τελευταίες μέρες ο Άρης μου πρότεινε νέο συμβόλαιο».

Ποιο είναι το… πρότζεκτ της ομάδας σου;

«Στόχος της ομάδας είναι να ανέβει στην πρώτη κατηγορία. Έχουμε κάνει πολύ καλό πρώτο γύρο και βρισκόμαστε 10 βαθμούς πάνω από την 3η θέση. Η Κισβάρντα είναι οργανωμένη, ισχυρή οικονομικά και έχει καινούργιο προπονητικό κέντρο. Επίσης, σε λιγότερο από ένα μήνα θα μπει στο νέο της γήπεδο, το οποίο θα είναι από τα πιο μοντέρνα στην Ουγγαρία. Έχουμε κάνει τα πάντα για να ανεβάσουμε την ομάδα φέτος κι όπως φαίνεται θα τα καταφέρουμε!»

 

«Το επίπεδο στην Ελλάδα είναι λίγο πιο ψηλό απ’ της Ουγγαρίας»

Σε γενικές γραμμές είναι ανταγωνιστική η Β’ κατηγορία της Ουγγαρίας;

«Στην αρχή δεν περίμενε κανένας ότι εμείς και η ΜΤΚ Βουδαπέστης θα αφήσουμε τόσο πολύ τις άλλες ομάδες. Δεν έχει να λέει όμως, το πρωτάθλημα είναι καλό και γενικά κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο. Υπάρχουν 4-5 ομάδες πίσω μας που παλεύουν να μας φτάσουν για να ανέβουν κατηγορία».

Οι βασικές διαφορές της με την δική μας Football League;

«Στην 2η κατηγορία της Ουγγαρίας η πιο γνωστή ομάδας είναι η ΜΤΚ, αλλά υπάρχουν και άλλες ομάδες που ήταν στην Α’ Εθνική, όπως η Γκίρμοτ, η Ζαλαέργκεσεγκ και η Γκιούρ. Η ομάδα μου δεν έχει τι ίδιο όνομα με τις προηγούμενες που ανέφερα και αν ανέβει θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της. Σε σχέση με την Football League, υπάρχουν διαφορές στις υποδομές. Εδώ είναι όλα τέλεια! Τα γήπεδα, τα προπονητικά κέντρα και κυρίως δεν υπάρχουν θέματα με την διαιτησία, όπως είχαμε για παράδειγμα εμείς πέρυσι στον Άρη! Γενικά πάντως το επίπεδο στην Ελλάδα είναι λίγο πιο ψηλό απ’ της Ουγγαρίας. Υπάρχουν ιστορικές ομάδες με εξαιρετικούς παίκτες».

Πως είναι η ζωή σου στην Ουγγαρία;

«Η ζωή στην Ουγγαρία δεν έχει καμία σχέση με της Ελλάδας. Εδώ μόνο σε μεγάλες πόλεις, όπως η Βουδαπέστη και το Ντεμπρετσέν έχεις να κάνει πράγματα. Εδώ το… μότο είναι “δουλειά και πάλι δουλειά”. Δεν είναι και τόσο απολαυστική η ζωή εδώ. Στον ελεύθερο μου χρόνο είτε κάθομαι σπίτι, είτε πηγαίνω στο Ντεμπρετσέν ή το Μίσκολτς για να δω τους φίλους μου που παίζουν μπάλα. Μου λείπει η Ελλάδα, πέρασα πέντε υπέροχα χρόνια τόσο στα Ιωάννινα, όσο και στην Θεσσαλονίκη. Έχω πολλούς φίλους και όποτε βρίσκω χρόνο τους επισκέπτομαι. Μου λείπουν οι φίλοι μου στην Ελλάδα, η θάλασσα, το ποδόσφαιρο, τα πάντα»

 

«Έφυγα από τον Άρη, γιατί δεν τα βρίσκαμε στο οικονομικό»

Σκέφτεσαι το ενδεχόμενο επιστροφής στην Ελλάδα;

«Θα το ήθελα πολύ, αλλά είμαι σε ηλικία πλέον που δεν ξέρω πόσα χρόνια έχω μπροστά μου στο ποδόσφαιρο. Με την Κισβάρντα έχω μισό χρόνο ακόμη συμβόλαιο κι όπως πάνε τα πράγματα μάλλον θα μείνω εδώ. Στο ποδόσφαιρο ποτέ μην λες ποτέ. Ίσως να επιστρέψω με κάποιο άλλο ρόλο στην Ελλάδα».

Τι έφταιξε την περσινή σεζόν και ο Άρης δεν κατάφερε να ανέβει στην Super League;

«Ο Άρης δεν ανέβηκε την περσινή σεζόν για πολλούς λόγους. Ο πιο σημαντικός ήταν το γεγονός ότι δεν κάναμε καλή προετοιμασία το καλοκαίρι. Όλα έγιναν λάθος με τον πρώτο κόουτς και γυμναστή που είχαμε στην ομάδα. Με αυτά που μας έλεγαν μπερδευόμασταν γι’ αυτό και όλα πήγαν στραβά στο τέλος. Εγώ έφυγα από τον Άρη, γιατί δεν τα βρήκαμε στο οικονομικό».

 

«Στον ΠΑΣ έχω περάσει πολύ όμορφες στιγμές, απ’ τις καλύτερες στην καριέρα μου!»

Μίλησε μας για την θητεία σου στον ΠΑΣ Γιάννινα.

«Στον ΠΑΣ έχω περάσει πολύ όμορφες στιγμές, απ’ τις καλύτερες στην καριέρα μου! Στα τέσσερα χρόνια που έκατσα στην ομάδα βγήκαμε δύο φορές Ευρώπη και λίγο έλειψε να βγούμε και τρίτη. Μπορούσα και ήθελα να μείνω και άλλο στον ΠΑΣ, αλλά για τα τέσσερα χρόνια προσφοράς μου στην ομάδα, καθώς και αυτά που έχουμε πετύχει, πιστεύω ότι έπρεπε να υπάρξει μεγαλύτερος σεβασμός από τον πρόεδρο ως προς το πρόσωπο μου».

Ποιοι είναι οι καλύτεροι σου φίλοι στην Ελλάδα;

«Αυτή είναι δύσκολη ερώτηση γιατί έχω πολλούς φίλους εντός και εκτός ποδοσφαίρου. Με τον Τσουκαλά είμαστε πολύ φίλοι αλλά και κουμπάροι! Εξαιρετικοί μου φίλοι είναι επίσης οι Κολοβέτσιος, Τζημόπουλος, Γιάκος, Τζανακάκης, Σόουζα, Μιλούνοβιτς, Στρούνα, Αλεξίου αλλά και ο Λάμπρος, ο Σταύρος, ο Αποστόλης και ο Ξενοφών που δεν είναι ποδοσφαιριστές».

Μια και μιλάμε για προσωπικές σχέσεις, με τον Άντι Λίλα έχετε πλέον επαφές;

«Μετά από αυτό που έγινε στο παιχνίδι της Σερβίας με την Αλβανία δεν υπήρξε καμία φιλική κουβέντα μεταξύ μας. Μιλούσαμε μόνο μέσα στο γήπεδο για το καλό της ομάδας μας. Πλέον, δεν έχω καμία επαφή μαζί του».

Μέχρι που πιστεύεις ότι μπορεί να φτάσει η Σερβία στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας;

«Η Σερβία τα πήγε πολύ καλά στα προκριματικά. Είναι νέα ομάδα, με νέο προπονητή και νομίζω ότι σε πρώτη φάση θα περάσει τον όμιλο. Από εκεί και πέρα δεν ξέρω πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει».

Κάνε μας μία ανάλυση του πρωταθλήματος της Σερβίας.

«Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι καλύτερο. Δεν υπάρχουν πολλές διαφορές, εκτός από το ό,τι στην Ελλάδα δίνουν πιο υψηλά συμβόλαια. Φέτος, στην Σερβία έγιναν κάποια καλά πράγματα, όπως η Εθνική ομάδα που πέρασε στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου αλλά και οι Ερυθρός Αστέρας και Παρτιζάν που μπήκαν στους ομίλους του Europa League».

Τέλος είσαι ικανοποιημένος από την μέχρι τώρα πορεία σου στο ποδόσφαιρο; Επίσης, ποιες ομάδες υποστηρίζεις τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη;

«Δεν έχω παράπονο από την ποδοσφαιρική μου καριέρα. Έχω κάνει -σχεδόν- τα πάντα! Έχω παίξει στην Β’ και Α’ Εθνική, έχω ανέβει με ομάδες από την δεύτερη κατηγορία στην πρώτη, έχω πάρει πρωτάθλημα και κύπελλο αλλά και έχω παίξει στο Europa League. Σε όλες τις ομάδες που πήγα πρόσφερα πράγματα και δεν έκανα απλά ένα… πέρασμα. Αυτό με κάνει να είμαι χαρούμενος. Έπαιξα επίσης, σε ένα ματς με την Εθνική ομάδα, ενώ έχω κληθεί άλλες τέσσερις φορές. Δεν έχω παράπονο, γιατί καλύτεροι παίκτες από εμένα, δεν έχουν κληθεί ποτέ στην Εθνική Σερβίας. Τέλος, σε ό,τι αφορά το δεύτερο σκέλος της ερώτησης υποστηρίζω τις ομάδες που έχω παίξει στην Σερβία και την Ελλάδα. Στην Ευρώπη είμαι Μπαρτσελόνα και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ