Χαρά Δημητρίου στο Kingsport.gr: «Πολύ τιμητική η βράβευση, να δώσουμε κίνητρο στις νεαρές αθλήτριες»

Η συνέντευξη της Χαράς Δημητρίου στο Kingsport.gr και στους Θάνο Φωτόπουλο και Γιάννη Δρόσο, μετά τη βράβευσή της από τον ΠΣΑΤ.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου, βράβευσε την καταξιωμένη διεθνή μέσο του Παναθηναϊκού  Χαρά Δημητρίου, η οποία δίνει αγώνες για το ποδόσφαιρο γυναικών όχι μόνο μέσα στο γήπεδο, αλλά και ως γενική γραμματέας του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών και Ποδοσφαιριστριών (ΠΣΑΠΠ).

Η Χαρά Δημητρίου μίλησε στο Kingsport.gr και στους Θάνο Φωτόπουλο και Γιάννη Δρόσο, για τη βράβευση αυτή, τις δράσεις και τις κινήσεις του ΠΣΑΠΠ.

Αναλυτικά η συνέντευξη της Χαράς Δημητρίου στο Kingsport.gr:

Αρχικά θα θέλαμε λίγα λόγια για αυτό το βραβείο:

«Είναι πάρα πολύ τιμητική η βράβευσή μου σχετικά με το ποδόσφαιρο γυναικών, είτε ως παίκτρια του Παναθηναϊκού, είτε ως Γενική Γραμματέας του ΠΣΑΠΠ τα τελευταία χρόνια. Και ευχαριστούμε πάρα πολύ τον ΠΣΑΤ για αυτό. Έγινε η προσθήκη μας στο καταστατικό του ΠΣΑΠΠ και η αλλαγή του ονόματος, που το θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό. Προσδοκούμε μέσα από το σύνδεσμο να προσπαθήσουμε και εμείς να βοηθήσουμε και να υποστηρίξουμε περισσότερο τις ποδοσφαιρίστριες για να ξεκινήσουν να γνωρίζουν τα βασικά πράγματα. Γιατί είναι η αλήθεια μέχρι πριν λίγο καιρό, δεν υπήρχε τόσο πολύ γνώση στο κομμάτι αυτό. Θέλουμε να συνεργαστούμε φυσικά και να δημιουργήσουμε ένα υγιές κλίμα στο ποδόσφαιρό μας, όπως γνωρίζετε και εσείς που ασχολείστε ενεργά. Να υπάρχει ακόμη περισσότερη ανάπτυξη, γιατί το έχουμε ανάγκη στην Ελλάδα»

Ποιες είναι οι κινήσεις του Συνδέσμου ως προς την ανάπτυξη του προϊόντος;

«Η αλήθεια είναι ότι και εμείς για να μπούμε στη διαδικασία να αναπτύξουμε το ποδόσφαιρο γυναικών, χρειαζόμαστε μέλη. Οπότε πρωταρχικός στόχος είναι να κορίτσια να ξεκινήσουν να γράφονται στο Σύνδεσμο, είναι μια πολύ απλή διαδικασία και κοστίζει ελάχιστα, έχει ελάχιστη συνδρομή το χρόνο. Έτσι ώστε να μπορούν να ενημερωθούν για τα δικαιώματά τους και να μπορέσουν σιγά σιγά, με τη βοήθεια και της ΕΠΟ και της ΓΓΑ, να έρθουμε σε επαφή και συνεννόηση για να μπορέσουμε να κάνουμε πρωταρχικά βήματα. Γιατί είναι πολλά αυτά που χρειάζονται βελτίωση, αλλά θέλουμε να κάνουμε αργά και σταθερά βήματα, έτσι ώστε να προχωρήσουμε σε αυτό το κομμάτι που λέγεται ποδόσφαιρο γυναικών στην Ελλάδα».

Στην πράξη τι είναι αυτό που βλέπεις να έχει ήδη αλλάξει;

«Στην πράξη, ξεκάθαρα είναι οι ομάδες οι οποίες δήλωσαν συμμετοχή στα πρωταθλήματα. Α’, Β’, Γ’ Γυναικών αυτή τη στιγμή είναι 115 ομάδες. Οπότε υπάρχει κίνητρο στις νεαρές αθλήτριες να έρχονται σιγά σιγά στο χώρο. Αυτό μας δείχνει ότι γίνεται μια κίνηση και σιγά σιγά εξαλείφεται αυτή η προκατάληψη ότι η γυναίκα δεν μπορεί να παίξει ποδόσφαιρο, ή δεν παίζει ποδόσφαιρο, ή δεν κάνει για το ποδόσφαιρο. Αυτό, και η ύπαρξη πολλών και νεαρών αθλητριών στο χώρο, θεωρώ ότι είναι το κυριότερο βήμα. Πρέπει να θέσουμε γερές βάσεις, αυτό πρέπει να ξεκινήσει και στην Ελλάδα από τις υποδομές. Και αυτό που υποχρεούνται να κάνουν οι ομάδες από του χρόνου στην Α’ Κατηγορία, είναι να έχουν ομάδα Κ-16. Αυτό πιστεύω ότι αναγκαστικά και μη θα οδηγήσει σε μια πρώιμη ανάπτυξη».

Πώς θα πείσετε τον κόσμο να αγκαλιάσει το ποδόσφαιρο γυναικών και να έρθει να σας δει;

«Σίγουρα αυτό το να πείσουμε τον κόσμο είναι ένα προϊόν μάρκετινγκ. Χρειάζεται και εμείς να παρουσιάσουμε ότι μπορούμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, ότι παίζουμε καλό ποδόσφαιρο, ότι αξίζει όπως και το ποδόσφαιρο των ανδρών, να παρακολουθήσει και εκείνο των γυναικών. γιατί η αλήθεια είναι πως δεν διαφέρει. Ίδια τακτική έχουμε, ίδια τεχνική και οι ανομοιότητες είναι στο κομμάτι της δύναμης, της φυσικής κατάστασης και της αντοχής. Δεν είναι δηλαδή ποδοσφαιρικές, οπότε σε πρώτη φάση, να προσκαλέσουμε τον κόσμο να έρχεται στο γήπεδο, ευχόμαστε να είναι όλο και περισσότερος το επόμενο διάστημα, για να μπορέσει και μόνος του να αντιληφθεί ότι και οι γυναίκες παίζουν ποδόσφαιρο».

Και μια ευχή ενόψει των γιορτών;

«Να έχει όλος ο κόσμος υγεία. Να χαίρεται την κάθε στιγμή, οικογενειακή ή μη, γιατί συνήθως τώρα τα Χριστούγεννα πηγαίνουμε στα σπίτια μας. Με προσοχή στους δρόμους, γιατί τον τελευταίο καιρό ακούμε και πάρα πολλά ατυχήματα που συμβαίνουν. Και εύχομαι σε όλους να έχουν μια όμορφη και δημιουργική χρονιά».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ