Εκτός WRC η Σιτροέν

Η Σιτροέν ανακοίνωσε την  αποχώρηση της από το WRC ύστερα  από 102 νίκες και 8 παγκόσμιους τίτλους κατασκευαστών.

Καθοριστικό ρόλο έπαιξε η φυγή του Σεμπαστιάν Οζιέ, ο οποίος έσπασε το συμβόλαιο του ένα χρόνο νωρίτερα εγκαταλείποντας τη Σιτροέν για λογαριασμό της Τογιότα.

Η Γαλλική εταιρεία γνώρισε μεγάλη επιτυχία στο πρωτάθλημα του WRC τα τελευταία 15 χρόνια κατακτώντας από 2003, 8 πρωταθλήματα κατασκευαστών και 9 οδηγών με τον Σεμπαστιάν Λεμπ στο τιμόνι  της. Φέτος, ο Σεμπαστιάν Οζιέ, τερμάτισε 3ος στο πρωτάθλημα με το C3 WRC όντας πολλές φορές εμφανώς απογοητευμένος από την απόδοση του αγωνιστικού του.

Η Λίντα Τζάκσον δήλωσε: «Η απόφαση μας να αποσυρθούμε από το πρωτάθλημα πάρθηκε έπειτα από την ανακοίνωση του Σεμπάστιαν  ότι αποχωρεί από την ομάδα για λογαριασμό της Τογιοτα. Προφανώς και δε γνωρίζαμε τίποτα πριν από τη συγκεκριμένη ανακοίνωση ωστόσο πλέον δε μπορούμε να φανταστούμε και να προγραμματίσουμε την επόμενη αγωνιστική σεζόν, χωρίς τον Οζιέ στις τάξεις μας. Θέλω να ευχαριστήσω όλη την ομάδα της Σιτροέν  για το πάθος και την αφοσίωση τους. Είμαστε περήφανοι για την ιστορία μας στο WRC με τις 102 νίκες και τους 8 παγκόσμιους τίτλους».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ