Ελένη Κακαμπούκη στο Kingsport.gr: «Στόχος να φτάσουμε όσο πιο μακριά μπορούμε»

Η μεσοαμυντικός της Εθνικής Γυναικών και της Λάτσιο, Ελένη Κακαμπούκη, μίλησε στο Kingsport.gr και στους Γιάννη Δρόσο και Θάνο Φωτόπουλο.

Η Εθνική Γυναικών θα δώσει φιλικούς αγώνες απέναντι στην Κύπρο (11 και 14/11). Η διεθνής μεσοαμυντικός και αρχηγός της ομάδας, Ελένη Κακαμπούκη, μίλησε στο Kingsport.gr και στους Γιάννη Δρόσο και Θάνο Φωτόπουλο για την προσπάθεια της ομάδας, τη νέα διοργάνωση, το Nations League Γυναικών, αλλά και την εμπειρία του εξωτερικού.

Αναλυτικά η συνέντευξη της Ελένης Κακαμπούκη στο Kingsport.gr:

Ένα σχόλιο για τη νέα αυτή προσπάθεια της Εθνικής ομάδας

«Έχουμε τώρα δύο φιλικά με την Κύπρο, στόχος μας είναι η νίκη και στα δύο παιχνίδια. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, να πάρουμε τους βαθμούς, είναι επίσημα φιλικά και, κοιτάζουμε και το μέλλον το οποίο πλέον με το Nations League που προστέθηκε από την UEFA, έχουμε την ευκαιρία να έχουμε περισσότερους αγώνες και οπότε, μέσα από αυτή τη διαδικασία για το Euro 2025 η ομάδα να είναι αρκετά πιο έτοιμη με στόχο να φτάσουμε όσο πιο μακριά μπορούμε».

Με το Nations League πιστεύεις ότι είναι κοντά μια πρόκριση σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης;

«Δεν θα τα συνδέσω αυτά τα δύο. Κοιτάζουμε πρώτα το Nations League, μέσα από εκεί, επειδή είναι αρκετά παιχνίδια, στόχος μας είναι να πάμε όσο καλύτερα μπορούμε, να προχωρήσουμε στο Euro και ίσως να φτάσουμε και σε τελική φάση».

Είσαι χρόνια στο χώρο. Τι διαφορές έχεις παρατηρήσει από τότε που πρωτοξεκίνησες μέχρι σήμερα;

«Σίγουρα οι διαφορές είναι τεράστιες. Η προβολή είναι πλέον μεγαλύτερη και μέσα από τα κανάλια της Nova που δείχνουν τα παιχνίδια μας και με δημοσιογράφους και με κανάλια, σίγουρα είναι διαφορετικά με το θέμα της προβολής της Εθνικής ομάδας. Σίγουρα μας βλέπουν ίσως και άτομα έξω και μας αναγνωρίζουν. Είναι αρκετά παιδιά που παίζουν στο εξωτερικό, οπότε αυτόματα ανεβαίνει το επίπεδο. Πιστεύω σε ένα καλύτερο πρωτάθλημα, γιατί ξέρουμε σίγουρα ότι υπάρχον κάποια προβλήματα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ότι πλέον χρειάζεται και είναι αναγκαίο να ανέβει το επίπεδο στην Ελλάδα».

Η δεδομένη αγωνιστική άνοδος του ποδοσφαίρου γυναικών στη χώρα μας, πιστεύεις ότι βοήθησε το γεγονός να παίξουν πολλές κοπέλες στο εξωτερικό;

«Νομίζω βοήθησε. Πλέον πιστεύω ότι είναι αρκετές κοπέλες που κοιτάζουν και θέλουν να παίξουν στο εξωτερικό, για τo λόγο ότι οι συνθήκες είναι καλύτερες και είναι πιο επαγγελματικά».

Είσαι στη Λάτσιο φέτος, πώς είναι το συναίσθημα να αγωνίζεσαι για μια ομάδα όπως αυτή;

«Σίγουρα όταν είναι το όνομα και όταν υπάρχει μια ανδρική ομάδα από πίσω, όταν κάνεις στις εγκαταστάσεις της ανδρικής ομάδας, όταν έχεις το ίδιο υλικό, όταν έχεις ένα μεγάλο σταφ, σίγουρα όλα είναι διαφορετικά και σε αντιμετωπίζουν σαν επαγγελματία».

Η πρώτη σου σκέψη για το Nations League και το γεγονός ότι θα έχει πολλούς αγώνες και σε συνάρτηση με το γεγονός ότι το ελληνικό πρωτάθλημα δεν έχει ξεκινήσει ακόμα και δεν θα έχει τόσους αγώνες, αυτό πιστεύεις ότι είναι εις βάρος της προσπάθειας που θα κάνει η ομάδα για πρόκριση;

«Πιστεύω ότι δεν είναι εις βάρος, γιατί σίγουρα οι αθλήτριες που αγωνίζονται στην Εθνική ομάδα, πιστεύω ότι και από μόνες τους κάνουν πράγματα για τον εαυτό τους, ώστε να είναι στο καλύτερο δυνατό επίπεδο».

Και μια ευχή για το κλείσιμο;

«Εύχομαι υγεία πάνω από όλα, γιατί χωρίς υγεία δεν μπορούμε να μιλάμε για τίποτα άλλο».

 

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης:

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ