Εθνική Δανίας: Ίσες αμοιβές σε άνδρες και γυναίκες διεθνείς

Άρνηση αύξησης μισθού από τους άνδρες διεθνείς της Δανίας για να υπάρχουν ίσες αμοιβές με την Εθνική Γυναικών.

Ίσες αμοιβές για τις Εθνικές Ανδρών και Γυναικών ζήτησαν οι διεθνείς της Δανίας.

Οι Δανοί ποδοσφαιριστές, αρνήθηκαν αύξηση του μισθού τους, ενώ παράλληλα δέχθηκαν μείωση της ασφαλιστικής τους κάλυψης, προκειμένου να αυξηθούν οι αντίστοιχες αποδοχές της Εθνικής Γυναικών της χώρας..

Ο διευθυντής της Ένωσης Παικτών της Δανίας, σε δήλωσή του στη FIFPRO τόνισε: «Η ομάδα των ανδρών επέλεξε να μην απαιτήσει αλλαγές στους όρους στη νέα της συμφωνία. Είναι ένα εξαιρετικό βήμα για τη βελτίωση των συνθηκών στις εθνικές ομάδες γυναικών. Έτσι, αντί να αναζητήσουν καλύτερες συνθήκες για τον εαυτό τους, οι παίκτες σκέφτηκαν να στηρίξουν τη γυναικεία ομάδα.

Όταν παρουσιάσαμε το σχέδιο στην ομάδα διαπραγματεύσεων, η οποία αποτελούνταν από τους Κρίστενσεν, Ντιλέινι, Έρικσεν, Χόιμπιεργκ, Κίερ, Σμάιχελ ήταν πολύ χαρούμενοι. Αυτό ήθελαν: έδειξε ότι αναλαμβάνουν την ευθύνη. Τους άρεσε η ιδέα να παρέχουμε σε άλλες εθνικές ομάδες καλύτερες ευκαιρίες και συνθήκες».

Αυτή η νέα συμφωνία που έχει ήδη υπογραφεί, θα τεθεί σε ισχύ μετά το τέλος του Euro στην Γερμανία και θα έχει διάρκεια μέχρι το 2028.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ