Ηλίας Παπαθεοδώρου: «Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για μια μεγάλη μάχη»

Η ΑΕΚ θα διεκδικήσει αύριο (4/10), απέναντι στην Μπούργος, τον δεύτερο τίτλο της στο Basketball Champions League και ο κόουτς Ηλίας Παπαθεοδώρου, στην καθιερωμένη Συνέντευξη Τύπου, αναφέρθηκε στα συναισθήματα και τις φιλοδοξίες της ομάδας του.

Την εμπιστοσύνη πως η ΑΕΚ θα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τη μεγάλη πρόκληση ενός ακόμη ευρωπαϊκού τελικού εξέφρασε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου στη συνέντευξη Τύπου εν όψει του αυριανού αγώνα με την Μπούργος.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε εδώ. Αύριο είναι μια μεγάλη πρόκληση για μας. Οι προσδοκίες εξ αρχής ήταν μεγάλες για μας. Αντιμετωπίζουμε μια σπουδαία ομάδα, που ξέρει πώς να παίζει, διαθέτει εμπειρία και έχει χημεία. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για μια μεγάλη μάχη».

Για τη σημασία της άμυνας είπε: «Όλοι ξέρουν την ποιότητά μας, αλλά δεν αρκεί αυτό. Θα πρέπει να είμαστε σκληροί από το πρώτο λεπτό. Η Μπούργος έχει καλά οργανωμένη ομάδα, που ξέρει να δημιουργεί ελεύθερα σουτ και είναι μια από τις καλύτερες ομάδες της περασμένης σεζόν. Για μας είναι δύσκολο να προετοιμάσουμε τα πάντα σε μια μέρα, αλλά πρέπει να είμαστε σίγουρα σκληροί. Είναι το κλειδί για μας».

Σχετικά με την αντιμετώπιση του Βίτορ Μπενίτε είπε: «Πρέπει να ξεχάσουμε τι έγινε χθες, τι έγινε πέρσι και να είμαστε αφοσιωμένοι στον τελικό. Να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα. Πιστεύω πως έχουμε εμπειρία για να διαχειριστούμε την κατάσταση, που ξέρουν να παίζουν τελικούς. Εμείς πρέπει να προετοιμαστούμε για να παίξουμε σωστά. Να ελέγξουμε τα συναισθήματά μας, να κάνουμε ένα σοβαρό παιχνίδι και να ακολουθήσουμε το πλάνο».

Για τα υψηλά ποσοστά της Μπούργος στα τρίποντα ανέφερε: «Πιστεύω πως η Μπούργος έχει πολλούς τρόπους να σκοράρει, ένας από αυτούς είναι το τρίποντο. Έχει καλούς σουτέρ, αλλά και παίκτες που μπορούν να δημιουργήσουν. Η φιλοσοφία μας είναι να ελέγξουμε μέσα από την άμυνα όλο το παιχνίδι, όχι μόνο τα τρίποντα, γιατί η Μπούργος έχει πολλούς τρόπους να σκοράρει και ένα καλό ρόστερ. Ξέρουν πώς να παίζουν το παιχνίδι».

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*