Ινφαντίνο: “Το ποδόσφαιρο γυναικών είναι το άθλημα που θα δει την μεγαλύτερη εξέλιξη στα επόμενα δέκα χρόνια

Την άποψή του για το μέλλον του ποδοσφαίρου γυναικών εξέφρασε ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο.

Στο EFE Sport Business Forum συμμετείχε μέσω διαδικτύου ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο. Σε αυτό αναφέρθηκε σε διάφορα θέματα σχετικά με το ποδόσφαιρο. Μεταξύ των άλλων, τοποθετήθηκε σχετικά με την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου γυναικών.

Αναλυτικά:

«Από όλα τα αθλήματα το ποδόσφαιρο γυναικών είναι το άθλημα το οποίο θα δει την μεγαλύτερη εξέλιξη στα επόμενα δέκα χρόνια. Δεν ξέρω που θα είμαι σε δέκα χρόνια, αλλά θα μιλήσουμε ξανά, θα ελέγξουμε τα νούμερα και θα συγκρίνουμε την εξέλιξη του ποδοσφαίρου γυναικών με οποιαδήποτε άλλα γυναικεία ή ανδρικά αθλήματα και θα δούμε τους αριθμούς. Δεν μιλώ μόνο για έσοδα, αλλά για γενικούς αριθμούς. Το τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο που έγινε στη Γαλλία και ήταν τεράστια επιτυχία, το είδαν 1,2 δισεκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο. Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο βρέθηκαν στις κερκίδες. Μόνο στον τελικό είχαμε 263 εκατομμύρια θεατές τηλεοπτικά. Είναι ένα άθλημα το οποίο πρέπει να αναπτύξουμε σε όλο τον κόσμο.

Γι’ αυτό και εμείς στη ΦΙΦΑ αποφασίσαμε να επενδύσουμε ένα δισεκατομμύριο για να αναπτύξουμε το ποδόσφαιρο γυναικών, για παράδειγμα με πρότζεκτς σε όλο τον κόσμο για να μπορέσουν τα κορίτσια να έχουν πιο εύκολη πρόσβαση στο ποδόσφαιρο, σε κάθε χώρα του κόσμου.

Θυμάμαι το τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο γυναικών U17 στην Ουρουγουάη. Το Μεξικό και η Ισπανία αναμετρήθηκαν στον τελικό, και δεν είναι χώρες που ιστορικά θα συνέδεες με την ανάπτυξη του γυναικείου ποδοσφαίρου. Οπότε πρέπει να συνεχίσουμε να το αναπτύσσουμε περισσότερο. Επιπλέον για το γυναικείο ποδόσφαιρο κάνουμε τις ίδιες διαβουλεύσεις όπως και στο αντρικό όσο αφορά το τι θα γίνει με το διεθνές καλεντάρι».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ