Σεμπάστιαν Κόε: «Μερικοί δεν είναι σε θέση να προπονούνται σωστά»

Ο κορονοϊός καθιστά δύσκολη την διεξαγωγή των Ολυμπιακών αγώνων καθώς η πανδημία έχει δυσκολέψει την προετοιμασία πολλών αθλητών που δουλεύουν σκληρά για τη διοργάνωση του Τόκιο.

Ο πρόεδρος της IAAF, Σεμπάστιαν Κόε, είπε πως η εξασφάλιση ίσων όρων για τους αθλητές κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών προετοιμασιών τους μπορεί να μην είναι δυνατή λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά είναι μια πρόκληση που η παγκόσμια αθλητική κοινότητα θα προσπαθήσει να ξεπεράσει.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι η Κίνα φαίνεται να απομακρύνεται από αυτό, αλλά αν ζεις στην Ευρώπη, είσαι Ιταλός δρομέας και είσαι περιορισμένος στο σπίτι σου, αυτή είναι μια τεράστια πρόκληση», ανέφερε ο Κόε σε συνέντευξη στην εφημερίδα The Times.

«Ο αθλητισμός μας ήταν πάντοτε σχετικός με την αμεροληψία και τον ισότιμο ανταγωνισμό, ώστε να μην νιώθουμε ντροπή να το θέσουμε ως φιλοδοξία μας. Η πραγματικότητα είναι ότι ίσως να μην είναι δυνατό αυτό σε κάθε περίπτωση, αλλά θέλουμε να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να συμβεί. Μερικοί δεν είναι σε θέση να προπονούνται σωστά, μερικοί δεν έχουν πρόσβαση σε δημόσιες προπονήσεις  ή εσωτερικές εγκαταστάσεις και προσπαθούμε να τους βοηθήσουμε να βρουν αυτές τις εγκαταστάσεις»

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ