Υφυπουργείο Αθλητισμού: Κοντά σε συμφωνία με το WRC για πραγματοποίηση δοκιμών όλων των ομάδων στην Ελλάδα

Με μία εντυπωσιακή κίνηση φαίνεται πως θα ξεκινήσει τη δραστηριότητά της η «Οργανωτική Επιτροπή για τη Διεκδίκηση Μεγάλων Διοργανώσεων Μηχανοκίνητου Αθλητισμού», τη δημιουργία της οποίας ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα «dirtfish.com», η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τους διοργανωτές του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι, προκειμένου να φιλοξενήσει τον Σεπτέμβριο όλες τις ομάδες του WRC για τρεις ημέρες δοκιμών, σε διαδρομές του παλιού Ράλι Ακρόπολις, στην περιοχή του Λουτρακίου.

Πρόθεση των διοργανωτών του WRC είναι να δώσουν την ευκαιρία στις εργοστασιακές ομάδες να κάνουν τις δοκιμές τους ενόψει της επανέναρξης του πρωταθλήματος, μειώνοντας σημαντικά το κόστος, ενώ παράλληλα οι οδηγοί θα συμμετάσχουν σε προωθητικές εκδηλώσεις στην Αθήνα.

Σύμφωνα με το σχέδιο, οι οδηγοί θα χωριστούν σε τρεις ομάδες των τριών, με κάθε ομάδα να φτάνει στην Αθήνα την ημέρα πριν από τη δοκιμή και να λαμβάνει μέρος σε μια διαφημιστική δραστηριότητα εκείνο το απόγευμα. Στο τέλος κάθε ημέρας λειτουργίας, θα προβάλλεται μια ζωντανή συνομιλία διάρκειας 30 λεπτών με τους οδηγούς, σχετικά με την ημέρα τους στο αυτοκίνητο.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, δήλωσε στην ιστοσελίδα «dirtfish»: «Πρόσφατα, το κράτος δημιούργησε μία ειδική επιτροπή με εμβληματικές προσωπικότητες του μηχανοκίνητου αθλητισμού και εκπροσώπους όλων των τομέων που ασχολούνται με τον ελληνικό μηχανοκίνητο αθλητισμό, καθώς και την αυτοκινητοβιομηχανία.

Ο σκοπός αυτού του ειδικού φορέα είναι να διεκδικήσει και να οργανώσει διεθνείς εκδηλώσεις μηχανοκίνητου αθλητισμού. Η Ελλάδα είναι έτοιμη να φιλοξενήσει κάθε είδους σημαντικές αθλητικές εκδηλώσεις, όπως έχει κάνει με επιτυχία στο παρελθόν. Επιπλέον, η μέχρι στιγμής αποτελεσματική διαχείριση της πανδημίας του κορανοϊού την καθιστά μια ασφαλή χώρα στον παγκόσμιο χάρτη. Ταυτόχρονα, η Ελλάδα παραμένει ένας γνωστός και αγαπημένος προορισμός για οδηγούς και ομάδες».

Την ύπαρξη του σχεδίου για δοκιμές στην Ελλάδα επιβεβαίωσε και ο επικεφαλής της ομάδας M-Sport Ford, Ρίτσαρντ Μίλενερ, ο οποίος υπογράμμισε μάλιστα ότι είναι μία ευκαιρία για την ελληνική κυβέρνηση να προωθήσει τη χώρα, ενώ χαρακτήρισε σπουδαία τη δυνατότητα πραγματοποίησης των δοκιμών στις ιστορικές διαδρομές του Ράλι Ακρόπολις.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*