Βαγγέλης Μόρας για Παναιτωλικό : «Ήταν ότι χειρότερο θα μπορούσα να ζήσω μετά από τόσα χρόνια καριέρας στο εξωτερικό»

Ο Βαγγέλης Μόρας σε γνωστό ραδιοφωνικό σταθμό δήλωσε ότι η εξάμηνη θητεία του στον Παναιτωλικό ήταν από τις χειρότερες της καριέρας του.

Ακόμη μίλησε για το ελληνικό ποδόσφαιρο , για τις εμπειρίες του  από το εξωτερικό ενώ ρωτήθηκε και για την Εθνική ομάδα.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τη φετινή σεζόν τόσο για τον ίδιο, όσο και για την ΑΕΛ:

«Προσωπικά για μένα δεν ξεκίνησε όπως θα ήθελα. Είχα ένα πρόβλημα τραυματισμού που δεν το διαχειρίστηκα σωστά. Τον Νοέμβριο πήρα μια απόφαση να διαχειριστώ τον τραυματισμό μου καλύτερα και το κλείσιμο ήταν αυτό που είχαμε δουλέψει από την αρχή του τραυματισμού. Σε ότι αφορά την ομάδα δεν πετύχαμε να κάνουμε την υπέρβαση που θέλαμε, αλλά ήταν είναι μια πετυχημένη σεζόν, καθώς εξασφαλίσαμε την παραμονή και βρεθήκαμε στην ενδέκατη θέση με τη νίκη που κάναμε με την ΑΕΚ. Στο τέλος δείξαμε ότι είμαστε μια ομάδα με πειθαρχία στο αγωνιστικό κομμάτι και ήταν δεμένη από την πρώτη μέχρι την τελευταία μέρα».

Για την επιστροφή του στην Ελλάδα και πως κρίνει την απόφασή του:

«Η αλήθεια είναι ότι δεν ήταν όπως θα ήθελα κυρίως με αυτά που δημιουργήθηκαν στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό ήταν ότι χειρότερο θα μπορούσα να ζήσω μετά από τόσα χρόνια καριέρας στο εξωτερικό. Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οτιδήποτε έρχεται καινούργιο, είτε κακό, είτε καλό, είναι μια εμπειρία και σε βοηθάει να εξελιχθείς. Ξέρω πως να αντιμετωπίζω διάφορες καταστάσεις. Αυτή είναι η ελληνική πραγματικότητα. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει αλλάξει πάρα πολύ».

Για τις διαφορές στο ελληνικό ποδόσφαιρο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια:

«Προς το χειρότερο έχει αλλάξει η κατάσταση. Ξεκίνησα από το μηδέν από ομάδες που δεν ήταν τόσο οργανωμένες. Πίστευα ότι τα έχω δει όλα, αλλά πάντα υπάρχει κάτι νέο».

Για τη δεκαετία που έζησε στο εξωτερικό και τις εμπειρίες που αποκόμισε:

«Δεν ξέρω αν το ελληνικό ποδόσφαιρο θέλει παίκτες με εμπειρίες από το εξωτερικό που έχουν εξελιχθεί σε γνώσεις σε ιδέες αυτό φαίνεται ξεκάθαρα και στην Εθνική. Χαίρομαι να βλέπω τον Άγγελο (Μπασινά) και τον Τάκη Φύσσα που έχουν ζήσει και έχουν εμπειρίες από το εξωτερικό σε καλύτερα πρωταθλήματα. Περισσότερα τέτοια άτομα θα πρέπει να υπάρχουν στον χώρο. Μάλλον δεν τους θέλουν γιατί τους χαλάνε τα σχέδια. Δεν ξέρουν αν θέλουν να κάνουν καλύτερο το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Δεν βλέπω να καλυτερεύει. Κάθε χρόνο ξεκινάμε χωρίς να ξέρουμε τι θα δούμε. Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν είναι η Super League. Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι η τρίτη κατηγορία και η Super League 2. Όσο δεν κάνουμε καλύτερες τις μικρότερες κατηγορίες και να δώσουμε ευκαιρίες σε νέα παιδιά δεν πρόκειται να δούμε κάτι καλύτερο. Βλέπουμε ότι κάποιο παιδί που έχει ταλέντο το πρώτο πράγμα που κάνει είναι μια φεύγει στο εξωτερικό. Είναι σαν την ελληνική κοινωνία που είναι ο καθρέπτης».

Για το αν θα μπορούσε ένας ποδοσφαιριστής να αναλάβει πρόεδρος της ΕΠΟ:

«Ναι θεωρώ ότι υπάρχουν παίκτες. Θα πρέπει να δοθούν οι ευκαιρίες σε πολλά άτομα να στελεχώσουν μια ομάδα. Δεν βλέπω ότι καλυτερεύει το ελληνικό πρωτάθλημα. Αντίθετα ολοένα και χειροτερεύει. Άρα γιατί να μην μπορούν να βοηθήσουν άτομα που έχουν εμπειρίες από το εξωτερικό και να δώσουν κάτι διαφορετικό στο πρωτάθλημα. Εγώ επέστρεψα γιατί πίστευα ότι θα γίνει κάτι καλύτερο και ήθελα να βάλω ένα λιθαράκι για να γίνει καλύτερη η ΑΕΛ. Θα μπορούσα και τώρα να φύγω στο εξωτερικό και μάλιστα είχα πρόταση. Θέλω να μείνω όμως και να κάνω την προσπάθειά μου. Ας το δούμε εμείς λίγο πιο ρομαντικά και οι νέοι λίγο πιο επαγγελματικά».

Για τον λόγο που δεν καλούνται στη Εθνική παίκτες από μικρότερη κατηγορία:

«Το επίπεδο της Super League 2 είναι πολύ μεγάλη η διαφορά. Είναι δύσκολο να βρεις έναν παίκτη που να παίξει στην Εθνική ομάδα. Είναι μεγάλο ρίσκο και μπορεί να κάνεις κακό στον ίδιο τον παίκτη. Δεν θεωρώ παράλογο όταν δεν έχεις σε έναν αγώνα στη διάθεσή σου κάποιους παίκτες να επιλέξεις κάποιον από την έκτη ή έβδομη ομάδα».

Για την Εθνική και τον τρόπο που λειτούργησε και αν υπάρχει εξήγηση:

«Η αλήθεια είναι ότι δεν γνωρίζω τι ακριβώς έγινε και προέκυψε η κόντρα αυτή. Θεωρώ ότι ήταν λάθος του Σωκράτη (Παπασταθόπουλος) που βγήκε και είπε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη. Όλοι μαζί χάνουν και όλοι μαζί κερδίζουν. Σαν οικογένεια θα έπρεπε να αναλάβουν την ευθύνη. Δεν μιλάμε για έναν σύλλογο, αλλά για την Εθνική που εκπροσωπεί όλη τη χώρα. Θα πρέπει να καθίσουν σε ένα τραπέζι για να λύσουν τα προβλήματά τους. Στο εξωτερικό με ευχαρίστησε το γεγονός ότι δεν έβγαινε τίποτα από τα αποδυτήρια σε αντίθεση με ότι γίνεται εδώ».

Για την προσαρμογή του μετά την επιστροφή:

«Δυσκολεύτηκα πολύ να το κάνω. Στο εξωτερικό μου δόθηκε η ευκαιρία να δω κάτι διαφορετικό, να ζήσω σε μια διαφορετική κουλτούρα. Στόχος μου πάντα ήταν αν μπορώ σαν άνθρωπος να εξελιχθώ σε όλα τα επίπεδα. Μετά από τόσα χρόνια με θεωρώ καλύτερο άνθρωπο και χαίρομαι να βοηθάω τους νέους ποδοσφαιριστές. Στους νέους λέω ότι είναι ευκαιρία να φύγουν στο εξωτερικό και να αφοσιωθούν στο ποδόσφαιρο δίνοντας τα πάντα».

Για τα πράγματα που κρατάει από τη θητεία του στο εξωτερικό:

«Τα πάντα. Κάθε χρόνο με τις ομάδες που έπαιξα κάτι σε σημαδεύει, είτε η άνοδος με την Μπολόνια, είτε το ντεμπούτο στη Serie A με αντίπαλο τη Μίλαν, είτε ο υποβιβασμός με τη Βερόνα που ήρθε στο τέλος. Υπάρχουν πολλές εικόνες που κρατάω. Θα μπορούσαμε να μιλάμε με τις ώρες. Χαίρομαι που είχα την τύχη και να πάω σε μια χώρα που μου έδωσε πολλά».

Για τον ρόλο που θα ήθελε να είχε μετά το τέλος της καριέρας του:

«Τρία πράγματα είναι στο μυαλό μου. Θα μπω στη διαδικασία να πάρω το δίπλωμα του προπονητή και το τεχνικού διευθυντή. Θα ήθελα να έχω την ευκαιρία αν στήσω μια ομάδα. Το σημαντικό είναι οτιδήποτε κι αν κάνεις να το κάνεις με την καρδιά σου. Θα ήθελα να ξεκινήσω από την ΑΕΛ».

Για το αν έχει αποφασίσει το πότε θα αποσυρθεί:

«Θα δω πως θα πάει και η νέα χρονιά και μετά και μετά θα το ξαναδούμε. Το έχω ζήσει και με τον Λούκα Τόνι όπου το πήγαινε κάθε χρόνο και αν δεν τραυματιζόταν θα συνέχιζε να παίζει. Τον σταμάτησε ένας τραυματισμός και ένα χειρουργείο. Το βασικό είναι να έχουμε υγεία».

Για το μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα σωματείο «Save Moras»:

«Στην Ιταλία συνεχίζεται και μου δίνει μεγάλη χαρά που οι άνθρωποι το στηρίζουν και το διαδίδουν με διάφορα τουρνουά. Δεν υπάρχει ωραιότερο πράγμα από αυτό. Και στην Ελλάδα γίνεται αυτό. Είναι κάτι μικρό, όχι κάτι μεγάλο. Μπορούμε να το μεγαλώσουμε ακόμα περισσότερο. Είμαστε μια μικρή ομάδα που θέλουμε να ενημερώσουμε τον κόσμο. Χρειάζεται υπομονή και διάθεση κάτι το οποίο υπάρχει. Η Λάρισα πρέπει να δώσει έμφαση σε αυτό το κομμάτι. Θέλω στην πόλη του αδερφού μου να δώσουμε ένα μεγάλο event που θα συνεχιστεί για πολλά χρόνια».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ