Ολυμπιακός Πόλο: «Περιμένουμε ουσιαστική λύση από την πολιτεία… μόνο προβλήματα θα αποφέρει το λουκέτο»

Οι αθλήτριες και οι αθλητές από το ανδρικό και γυναικείο τμήμα πόλο του Ολυμπιακού, μέσω δηλώσεων τους τοποθετήθηκαν για την ενδεχόμενη διακοπή του πρωταθλήματος.

Οι διεθνείς αθλήτριες του Ολυμπιακού, Άλκηστη Αβραμίδου, Μαργαρίτα Πλευρίτου και Χριστίνα Τσουκαλά, μίλησαν Εκ μέρους του τμήματος Πόλο Γυναικών και αναφέρθηκαν στις επιπτώσεις που θα επιφέρει στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, ενδεχόμενη διακοπή των πρωταθλήματων.

Αναλυτικά το περιεχόμενο των δηλώσεών τους:  

Αβραμίδου: «Περιμένουμε ουσιαστική λύση από την πολιτεία»

Η δήλωση της αρχηγού του Ολυμπιακού, Άλκηστη Αβραμίδου: «Αντιλαμβανόμαστε όλοι μας τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε κάτω από την πανδημία, τόσο στον αθλητισμό όσο και σε κάθε τομέα της κοινωνίας στην Ελλάδα, στην Ευρώπη αλλά και γενικότερα σε παγκόσμιο επίπεδο. Η κατάσταση αυτή αφορά την προστασία της υγείας μας. Τα νέα μέτρα είναι προς αυτή την κατεύθυνση, όσο αφορά όμως την αθλητική δραστηριότητα, την σταματούν, όπως προπονήσεις και αγώνες. Αυτό είναι βαρύ τίμημα για όλο τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Οι ομάδες και οι αθλητές θα ισοπεδωθούν σωματικά, ψυχολογικά και οικονομικά. Έτσι όλοι οι αθλητές περιμένουμε με αγωνία την καλή έκβαση αυτής της κατάστασης και ταυτόχρονα κάποια ουσιαστική λύση από την πολιτεία, για να μην αφήσει τον αθλητισμό να αργοπεθαίνει, αλλά να συνεχίσει με σύνεση, προφυλάξεις καθώς και με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, το έργο του».

Μ. Πλευρίτου: «Μας φοβίζουν οι συνέπειες»

Η δήλωση της Μαργαρίτας Πλευρίτου: «Η διακοπή της Α1 του Ελληνικού πρωταθλήματος της υδατοσφαίρισης είναι κάτι που θα επιφέρει σύγχυση και απογοήτευση. Κατά την άποψή μου, ακόμα οι αθλητές υψηλού επιπέδου προσπαθούν να αφήσουν πίσω τους την προηγούμενη φάση-καραντίνας και να επανέλθουν στην προηγούμενη φυσική τους κατάσταση και απόδοση. Ο αστάθμητος παράγοντας της σημερινής αβεβαιότητας έχει τρομερή επίδραση στην ψυχολογία ενός αθλητή που προσπαθεί να βρίσκεται στην ιδανική ψυχική και σωματική κατάσταση για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του πρωταθλητισμού και να πετύχει τους στόχους του. Η διακοπή του πρωταθλήματος μπορεί να έχει συνέπειες, που μας φοβίζουν καθώς θίγονται οι χρηματικές μας απολαβές χωρίς να έχουμε την αντίστοιχη υποστήριξη όπως έχουν τα επαγγελματικά αθλήματα.

Μπορούμε να καταλάβουμε την σοβαρότητα της όλης κατάστασης που επικρατεί και για αυτόν ακριβώς το λόγο προσέχουμε και έχουμε περιορίσει όλες μας τις μετακινήσεις στις απολύτως απαραίτητες. Τηρούμε όλα τα Υγειονομικά Πρωτόκολλά και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Το γυναικείο τμήμα Υδατοσφαίρισης δεν έχει κανένα κρούσμα μέχρι στιγμής. Ακόμα πιο σημαντικό είναι να μην σταματήσουν να προπονούνται οι αθλητές. Αυτή την περίοδο τα περισσότερα αθλήματα, έχουν ολοκληρώσει την προπαρασκευαστική τους προετοιμασία και έχουν ξεκινήσει ήδη τα πρωταθλήματα. Μια αποχή από τις προπονήσεις και τους αγώνες για ένα μήνα θα είναι καταστροφική για όλους. Όχι μόνο για εμάς τους αθλητές της Εθνικής ομάδας αλλά και για όλους τους αθλητές».

Τσουκαλά: «Η βασική πηγή του εισοδήματός μας»

Η δήλωση της Χριστίνας Τσουκαλά: «Ζούμε μια καθημερινότητα που έχει γονατίσει όλο τον κόσμο από τον Μάρτιο και μετά. Για όλους τους αθλητές και ειδικά για τους αθλητές των Εθνικών Ομάδων, είναι πολύ σημαντικό να μην σταματάει η προετοιμασία και η προπόνηση. Το να ξαναμπείς σε μια ρουτίνα προπονήσεων, πόσο μάλλον για τους αθλητές του υγρού στίβου, όπου η προσαρμογή είναι πολύ δύσκολη. Μπορεί να είμαστε ερασιτεχνικό άθλημα, αλλά οι απαιτήσεις είναι επαγγελματικές. Με διπλές προπονήσεις κάθε μέρα είναι σχεδόν αδύνατο να ασχοληθεί με κάποια άλλη δουλειά. Εάν παγώσουν τα πρωταθλήματα και οι προπονήσεις το πιο πιθανό είναι να κοπεί η βασική πηγή του εισοδήματός μας. Τηρούμε όλα τα πρωτόκολλα και τα μέτρα ασφαλείας. Φοράμε πάντα μάσκες, δεν ερχόμαστε κοντά σε κόσμο και όλα αυτά τα κάνουμε γιατί ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι να μην χάσουμε μέρες από προπόνηση. Στις Γυναίκες δεν έχει υπάρξει κρούσμα κορονοϊού και θα είναι καταστροφικό αν γίνει πάγωμα του πρωταθλήματος».

Εκτός από το γυναικείο τμήμα του Ολυμπιακού, θέση πήραν και το ανδρικό, με τους Μουρίκη, Γενηδουνιά και Καπότση.

Κώστα Μουρίκης:  «Να μην… μετανιώσουμε που γίναμε αθλητές»

Η δήλωση του αρχηγού του Ολυμπιακού Κώστα Μουρίκη: «Μέσα σε λίγους μήνες, βρισκόμαστε ξανά μπροστά σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση η οποία δεδομένα επηρεάζει όλον τον κόσμο σε παγκόσμιο επίπεδο. Ως αθλητής του Ολυμπιακού και της Εθνικής ομάδας η θέση μου αναφορικά με το μέλλον του πρωταθλήματος της Α1 Πόλο Ανδρών είναι ξεκάθαρη. Θέλουμε να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε! Θέλουμε να συνεχίσουμε να ζούμε μέσα από το άθλημα που έχουμε επιλέξει να υπηρετούμε, το οποίο μπορεί να θεωρείται ερασιτεχνικό αλλά πολλοί αθλητές και αρκετός κόσμος βιοπορίζεται από αυτό. Ενδεχόμενο νέο λουκέτο, ενώ έχει προηγηθεί η πρώτη περίοδος της καραντίνας θα είναι καταστροφικό. Πολλοί αθλητές θα σταματήσουν την ενασχόλησή τους με το πόλο και θα αναζητήσουν διαφορετικούς επαγγελματικούς προσανατολισμούς. Είμαστε διατεθειμένοι να τηρούμε όλα τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα, όπως συμβαίνει στο ποδόσφαιρο και το μπάσκετ Ανδρών και πιστεύουμε ότι υπάρχει ο τρόπος για να συνεχιστούν κανονικά τα πρωταθλήματά μας.  Παράλληλα βρισκόμαστε σε προολυμπιακή χρονιά, όπως ήταν και η περσινή και από ενδεχόμενη διακοπή δεν μπορεί να μείνει ανεπηρέαστη η Εθνική μας ομάδα, στη διεκδίκηση της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ελπίζουμε ότι οι αρμόδιοι θα οδηγηθούν σε αποφάσεις που δεν θα αποβούν καταστροφικές για το σύνολο του Ερασιτεχνικού αθλητισμού.  Επιλέξαμε να υπηρετούμε τον Ερασιτεχνικό Αθλητισμό, τις αξίες και τα ιδεώδη που πρεσβεύει ο αθλητισμός και περιμένουμε από την πολιτεία να μην μας κάνει μετανιώσουμε για την επιλογή μας να γίνουμε αθλητές»!

Γενηδουνιάς: «Μόνο προβλήματα μπορεί να αποφέρει το λουκέτο»

Η δήλωση του Κωνσταντίνου Γενηδουνιά: «Βάζοντας εκ νέου λουκέτο στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, δημιουργείται μα συνθήκη που μόνο προβλήματα μπορεί να αποφέρει για τους αθλητές του. Πρώτο και σημαντικότερο είναι το πρόβλημα επιβίωσης που προκύπτει αφού οι ομάδες δίχως έσοδα δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν και να πληρώσουν τα συμβόλαια των αθλητών. Μπορεί να θεωρείτε ερασιτεχνικό το άθλημα μας αλλά για τους πιο πολλούς αθλητές υψηλού επιπέδου είναι η κύρια απασχόληση και το επάγγελμα τους. Από τη στιγμή που το κράτος δεν δείχνει τη διάθεση να αποζημιώσει κάπως αυτούς τους αθλητές, μιλάμε πλέον για ξεκάθαρο πρόβλημα επιβίωσης. Από την άλλη, μια εκ νέου παύση προπονήσεων και αγώνων θα μας πάει ακόμα πιο πίσω γιατί θα είναι η δεύτερη μεγάλη διακοπή σε μικρό χρονικό διάστημα. Επίσης, για τους αθλητές που έχουν να αγωνιστούν με τις Εθνικές ομάδες σε Προολυμπιακά και στη συνέχεια στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα είναι καταστροφικό να μείνουν εκτός αγώνων για τόσο μεγάλο διάστημα».

Καπότσης: «Η ζημιά είναι μεγάλη»

Η δήλωση του Μάριου Καπότση: «Είναι καταστροφικές οι συνέπειες του κορονοϊού, ειδικά σε κάποιους κλάδους όπως στον αθλητισμό και την εστίαση. Για εμάς αυτή τη στιγμή το δεύτερο κύμα, με το να κλείσουν τα πρωταθλήματα μας καταστρέφει. Είναι πολύ μεγάλη ζημιά και δεν νομίζω ότι θα υπάρχει γυρισμός. Η ζημιά είναι μεγάλη και οικονομική και σωματική. Οικονομικά εμείς έχουμε πάθει ζημιά από πέρσι γιατί όλοι οι αθλητές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό έχασαν χρήματα από τα συμβόλαιά τους.  Και σωματικά γιατί αυτό το σταμάτα ξεκίνα μπορεί να φέρει πολλά προβλήματα. Δεν είναι μόνο θέμα φόρμας, αλλά και θέμα υγείας γιατί βάζεις τον οργανισμό σου σε μια κατάσταση στην οποία δεν τον έχεις βάλει ποτέ πριν.  Αυτό ισχύει για όλους τους αθλητές, πόσο μάλλον και για εμάς που προετοιμαζόμαστε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ βρισκόμαστε σε μια δεύτερη διαδοχική προολυμπιακή χρονιά, πράγμα πολύ δύσκολο. Όσον αφορά το πόλο Ανδρών, μπορεί να εντάσσεται στα ερασιτεχνικά, αλλά οι απαιτήσεις είναι άκρως επαγγελματικές και οι εργατοώρες αφού δεν σου επιτρέπουν να κάνεις κάτι άλλο. Οπότε ένα τέτοιο μέτρο, εμάς μας διαλύει, όπως και επίσης το κράτος πρέπει να δώσει την προσοχή του και στους συλλόγους γιατί και αυτοί από την πλευρά τους, κάπως πρέπει να στηρίξουν τους αθλητές οπότε και αυτοί κάπως πρέπει να στηριχθούν. Ελπίζω να βρεθεί λύση και να έχουμε ένα αίσιο τέλος».

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ