Παναγιώτης Βασιλόπουλος στο Kingsport.gr: «Κίνητρο ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε δύσκολους αντιπάλους»

O αρχηγός του Περιστερίου, Παναγιώτης Βασιλόπουλος μίλησε στο Kingsport.gr και στους Στέλιο Καλογερά και Δημήτρη Μαγγανάρη.

Ο Έλληνας διεθνής αναφέρθηκε στη φετινή δύσκολη σεζόν που έχει η ομάδα του Περιστερίου, τόσο στο Champions League, όσο και στο πρωτάθλημα της Basket league, για τον δύσκολο όμιλο στο BCL, που δίνει κίνητρο στους παίκτες της ομάδας και για τη νέα φιλοσοφία και νοοτροπία με τον coach Ηλία Ζούρο.

Ακόμη, πήρε θέση για την Εθνική ομάδα, δηλώνοντας πώς μπορούσε να κάνει παραπάνω πράγματα η Ελλάδα στο Μουντομπάσκετ της Κίνας, έθεσε τον εαυτό του έτοιμο και διαθέσιμο για όποτε τον καλούν στην Εθνική και αναφέρθηκε στον επόμενο μεγάλο στόχο που είναι οι Ολυμπιακοί αγώνες στο Τόκιο.

Αναλυτικά η συνέντευξή του στο Kingsport.gr:

«Θέλω να πιστεύω πως θα έχουμε και φέτος μια άκρως ανταγωνιστική χρονιά»

Καλή σεζόν Παναγιώτη, πως βλέπεις τη νέα αγωνιστική χρονιά;

«Καλή σεζόν να έχουμε με υγεία για όλους, για την ομάδα μας, αλλά και για τα παιδιά σε όλο το πρωτάθλημα. Φέτος θα είναι μία περίεργη σεζόν απ’ όλες τις απόψεις. Αρχικά θα ζήσουμε μια χρονιά χωρίς τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα, χωρίς δηλαδή τη μία από τις δύο μεγάλες δυνάμεις του πρωταθλήματος. Μια σεζόν η οποία ξεκινάει αργά, με πολλές ομάδες να μην έχουν συμπληρώσει το ρόστερ τους πριν ξεκινήσει η προετοιμασία. Πέρυσι είδαμε προέδρους που επένδυσαν πολλά λεφτά στις ομάδες  τους και ήτανε κύριοι. Ευελπιστώ και φέτος να έχουμε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, καθώς χαίρομαι που βλέπω αρκετές ομάδες να έχουν ξεκινήσει από νωρίς τον σχεδιασμό, έχοντας δημιουργήσει πολύ καλές ομάδες. Οπότε θέλω να πιστεύω πως θα έχουμε και φέτος μια άκρως ανταγωνιστική χρονιά».

Θεωρείς ότι είναι θετικό ή αρνητικό το γεγονός ότι θα απουσιάζει ο Ολυμπιακός από τη Basket League;

«Σε όλα υπάρχουν τα θετικά και τα αρνητικά. Ο Ολυμπιακός ωστόσο είναι μία ομάδα που έπαιζε πάντα με γόητρο, γέμιζε τα γήπεδα σε όλη την Ελλάδα, είναι μια ομάδα που όλη θέλουν να τη βλέπουν. Από την άλλη υπήρχε το αντίπαλο δέος και όλη αυτή η κόντρα με τον Παναθηναϊκό, όπου δυστυχώς μόνο προβλήματα δημιουργούσε. Βλέπαμε να αποχωρούν από τα γήπεδα, φασαρίες, κόντρες, αντιπαλότητες. Δεν ξέρω, μπορεί να είναι και μια ήρεμη χρονιά, μπορεί να είναι μία χρονιά, η οποία να βγει και σε καλό. Σίγουρα δεν είναι ωραίο να λείπουν μεγάλα ονόματα από το πρωτάθλημα, αλλά και εμείς δεν το έχουμε ξαναζήσει, δεν ξέρουμε πώς θα είναι. Για το καλό του αθλήματος, θέλω να πιστεύω ότι δεν θα σταματήσει να εξελίσσεται το πρωτάθλημα και να βελτιώνουμε το θέαμα που προσφέρει το πρωτάθλημα και να μένει χαρούμενος ο κόσμος που έρχεται και μας βλέπει».

 

«Η περσινή χρονιά ήταν μοναδική, μία υπέρβαση – φέτος οι αντίπαλες ομάδες θα είναι πιο προετοιμασμένες»

Είναι μία ευκαιρία για το Περιστέρι να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από την προηγούμενη χρονιά;

«Η περσινή χρονιά ήταν κάτι το τρομερό, ήταν κάτι το μοναδικό, ήταν μία υπέρβαση, καθώς δεν μας περίμεναν ούτε οι αντίπαλες ομάδες. Θεωρώ πως φέτος οι αντίπαλες ομάδες θα είναι πιο προετοιμασμένες. Έχουμε μία αλλαγή όσον αφορά τον βασικό κορμό του ρόστερ μας, οπότε θέλουμε χρόνο. Δεν έχουμε προπονηθεί όλοι μαζί ακόμα και δεν έχουμε δώσει πολλά φιλικά. Οπότε για μένα θεωρώ πως αν καταφέρουμε να έχουμε ένα θετικό πρόσωπο και είμαστε αρκετά ανταγωνιστικοί, θα κάνουμε μια εξίσου ανάλογη πορείας, όπως την προηγούμενη σεζόν».

Φέτος θα υπάρχει και η Ευρώπη. Πιστεύεις θα υπάρχει κάποια κόπωση ή κάποια «κοιλία» μέσα στη σεζόν, δεδομένου ότι θα παίζεται και διπλά παιχνίδια;

«Την Ευρώπη την ξέχασα τελείως, την είχα βγάλει από το μυαλό μου (γέλια)! Είναι δύσκολο με την Ευρώπη, δεν είναι εύκολο. Αυτό που σε κουράζει δεν είναι τόσο τα παιχνίδια, αλλά τα ταξίδια, η αποθεραπεία, ο περιορισμένος χρόνος, δεν έχει χρόνο να κοιμηθείς. Αυτά είναι κυρίως που σε ταλαιπωρούν. Σίγουρα θα υπάρχει κόπωση, λογικά εκεί γύρω στο Φλεβάρη, όπως κάνουν «κοιλιά» οι περισσότερες ομάδες, ακόμα και ομάδες με τεράστιο ρόστερ. Εμείς δεν έχουμε τόση άνεση, καθώς είμαστε και ομάδα που θα πρέπει να παλεύουμε το κάθε παιχνίδι. Θεωρώ λοιπόν πως κάπου στο Φλεβάρη θα υπάρχει κόπωση και το σημαντικότερο είναι να μπορέσουμε να το διαχειριστούμε».

 

«Κίνητρο ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε δύσκολους αντιπάλους»

Είναι πρόκληση για το Περιστέρι ο δύσκολος όμιλος που κληρώθηκε στο Champions League;

«Είναι ένας δύσκολος όμιλος, «κακά τα ψέματα». Δύσκολοι αντίπαλοι, ομάδες που έχουν εμπειρία στη διοργάνωση. Εμείς είμαστε μόνο τέσσερις παίκτες που έχουμε εμπειρία από Ευρώπη. Πρέπει να μάθουμε πρώτα απ’ όλα μέσα από αυτό και όχι να απογοητευθούμε. Εγώ το βλέπω ως κίνητρο το γεγονός ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε δύσκολους αντιπάλους. Δεν θα πρέπει ένα κακό αποτέλεσμα στην Ευρώπη να μας χαλάσει τη ψυχολογία και να επηρεάσει την ομάδα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι δύο τελείως διαφορετικές διοργανώσεις. Σίγουρα μας ενδιαφέρει πιο πολύ το πρωτάθλημα, οπότε ας εκμεταλλευτούμε όσο πιο πολύ μπορούμε, σε όλα τα επίπεδα, τους αγώνες του Champions League».

Η έλευση του νέου προπονητή, έχει αλλάξει τη νοοτροπία στην ομάδα τόσο στο αγωνιστικό κομμάτι όσο και στα αποδυτήρια;

«Είναι όντως τελείως διαφορετική η νοοτροπία και η προσέγγιση του αθλήματος από τον coach Ηλία Ζούρο. Ο coach Πεδουλάκης πέρυσι ήταν πολύ στο 5 εναντίον 5, κοίταγε πάρα πολύ τις λεπτομέρειες, όπως κάνει άλλωστε και ο coach Ζούρος. Είναι πάρα πολύ καλοί προπονητές και οι δύο, αλλά τα πάντα κρίνονται από το αποτέλεσμα. Πολλές φορές μπορεί να είναι και λάθος αυτό. Η προσέγγιση που έχουμε στο άθλημα σαν χώρα, θα έπρεπε να ήταν κάπως διαφορετική. Θα πρέπει να είμαστε σε ένα παιχνίδι, όπου προσπαθούμε να περάσουμε καλά και μέσα από αυτό να βγάζουμε τον καλύτερο μας εαυτό και το ταλέντο μας.  Όταν έχεις πάντα το άγχος και την πίεση ότι πρέπει να κερδίσεις, δεν επιτρέπεται στον εαυτό σου να είσαι χαλαρός, δεν επιτρέπεται στον εαυτό σου να ξεδιπλώσεις όλο σου το ταλέντο. Πρέπει συνέχεια να είσαι σφιγμένος και όταν συμβαίνει αυτό δεν μπορείς να βγάλεις αυτό το οποίο «κρύβεις μέσα σου». Θεωρώ πως με τον τρόπο που θα παίζουμε και φέτος θα μας δοθεί η ευκαιρία να εμπιστευτούμε τον διπλανό μας και να παίζουμε ένα όμορφο μπάσκετ.

 

«Πειράζει που δεν καταφέραμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω με την Εθνική-  Δεν καταφέραμε να βγάλουμε ούτε το 50% των δυνατοτήτων μας»

Ως Παναγιώτης και ως αρχηγός της ομάδας, τι βλέψεις έχεις προσωπικά για τη νέα αγωνιστική περίοδο;

«Δεύτερη σεζόν εδώ στο Περιστέρι και χαίρομαι πάρα πολύ γι’ αυτό. Βρίσκομαι σε ένα σωματείο το οποίο είναι υγιές, βγάζει κάτι όμορφο σε όλες τις πτυχές του αθλήματος, από τα αποδυτήρια, τους φυσιοθεραπευτές, μασέρ, γυμναστές και γενικά στα πάντα. Το Περιστέρι είναι μια οικογένεια και φαίνεται αυτό. Οι προσωπικές μου βλέψεις είναι να είμαι καλά και να μπορέσω να βοηθήσω το περισσότερο δυνατό, καθώς έχουμε μπροστά μας ένα πάρα πολύ δύσκολο δρόμο».

Ένα γενικό σχόλιο για την Εθνική και το Παγκόσμιο Κύπελλο. Πως το έζησες όλο αυτό;

«Η εικόνα που παρουσιάσαμε μπορούν να την δουν όλοι και το να εθελοτυφλείς και να την «κρύβεις κάτω από το χαλάκι» μόνο χειρότερα μπορεί να κάνει τα πράγματα. Το να λέμε εντάξει και δεν πειράζει δεν βγάζει κάπου. Εννοείται πως πειράζει, τέτοια πράγματα πειράζουν. Πειράζει που δεν καταφέραμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, πειράζει που δεν καταφέραμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω. Το θέμα όμως δεν είναι το πως θα ασκήσουμε κριτική σε ότι έχει να κάνει με την ομάδα, τους παίκτες και τον προπονητή. Θεωρώ πως δεν καταφέραμε να βγάλουμε ούτε το 50% των δυνατοτήτων μας, είχαμε πράγματα να δώσουμε. Βέβαια παίζουν ρόλο οι συγκυρίες, οι καταστάσεις, τα παιχνίδια πως θα κυλήσουν, το άγχος, είναι πολλοί παράγοντες. Το θέμα είναι ότι μέσα από αυτό να δούμε τι πρέπει να βελτιώσουμε, τι πρέπει να αλλάξουμε και πως πρέπει να προσεγγίσουμε γενικότερα τον τρόπο παιχνιδιού, ώστε να μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε όλο αυτό το ταλέντο που έχει η Εθνική ομάδα».

 

«Στην Εθνική θα συνεχίσω όσο αντέχουν τα πόδια μου και όσο με καλούν! – Επόμενος στόχος είναι οι Ολυμπιακοί αγώνες»

Εσύ θα συνεχίσεις κανονικά στην Εθνική;

«Εγώ θα συνεχίσω όσο αντέχουν τα πόδια μου και όσο με καλούν. Δεν το συζητάμε αυτό. Μακάρι να είμαι καλά να μπορέσω να βοηθάω. Δεν αλλάζει κάτι στα θέλω μου, στις βλέψεις μου και στις φιλοδοξίες μου. Το να κάνεις κακή πορεία σε μερικά τουρνουά δεν είναι κάτι το οποίο είναι τελείως αρνητικό. Από αυτό θα πρέπει να μάθεις και να βελτιωθείς. Πρέπει να δεις τα λάθη σου και να προχωρήσεις μπροστά».

Ο επόμενος στόχος είναι οι Ολυμπιακοί αγώνες;

«Είναι ένας πάρα πολύ δύσκολος στόχος, καθώς περνάει μόνο μία ομάδα από κάθε προολυμπιακό τουρνουά. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε υπερδυνάμεις, όπως είναι η Σερβία, η οποία με αυτό το ρόστερ, δεν κατάφερε να πάρει μετάλλιο, αλλά έτσι είναι το μπάσκετ και πρέπει να προχωράμε. Ο επόμενος στόχος είναι οι Ολυμπιακοί αγώνες, οπότε σε αυτόν τον στόχο πρέπει να επικεντρωθούμε».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ