Ποδόσφαιρο Γυναικών: Αυξάνει η UEFA τα μπόνους του Women’s Euro

Σε μια σημαντική εξέλιξη για το ποδόσφαιρο γυναικών προχωρά η UEFA.

Μια μεγάλη αλλαγή για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο γυναικών από την UEFA. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, μετά την αύξηση των μπόνους στο Women’s Champions League, ανακοίνωσε ότι θα γίνει κάτι αντίστοιχο και στο Women’s Euro.

Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA στο Κισινάου της Μολδαβίας, εγκρίθηκε η απόφαση για την αύξηση των χρημάτων που θα λάβουν οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στο Women’s Euro 2022 στα γήπεδα της Αγγλίας.

Έτσι, οι 16 ομάδες που θα συμμετάσχουν, θα μοιραστούν συνολικά 16 εκατομμύρια ευρώ, πόσο διπλάσιο από το συνολικό ποσό των 8 εκατομμυρίων ευρώ που διανεμήθηκαν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2017 στην Ολλανδία. Τα χρήματα αυτά θα περιλαμβάνουν αύξηση των εγγυημένων ποσών και μπόνους απόδοσης στη φάση των ομίλων.

Παράλληλα, η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA ενέκρινε για πρώτη φορά την καθιέρωση προγράμματος παροχών για τους συλλόγους, διαθέτοντας ένα σημαντικό συνολικό ποσό 4,5 εκατομμυρίων ευρώ για την επιβράβευση ευρωπαϊκών συλλόγων που θέτουν στη διάθεση των εθνικών ομάδων παίκτριες για την τελική δάση του Women’s Euro, για τη συνεισφορά τους στην επιτυχία της διοργάνωσης.

Όπως ανέφερε η UEFA, οι αυξημένες οικονομικές κατανομές και η εισαγωγή προγράμματος παροχών για τους συλλόγους αποτελούν βασικές πρωτοβουλίες της στρατηγικής ποδοσφαίρου γυναικών της UEFA, «Time For Action», διασφαλίζοντας έτσι τη διανομή περισσότερων χρημάτων από κάθε άλλη φορά στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο γυναικών.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ