Ποδόσφαιρο Γυναικών: Επαναδραστηριοποιεί την ομάδα γυναικών ο Παναθηναϊκός

Την επαναδραστηριοποίηση του ποδοσφαιρικού τμήματος γυναικών ανακοίνωσε ο Παναθηναϊκός.

Την επαναδραστηριοποίηση του τμήματος ποδοσφαίρου γυναικών ανακοίνωσε ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός. Ενώ όπως ανακοινώθηκε, περαιτέρω λεπτομέρειες θα γνωστοποιηθούν προσεχώς.

Το μόνο που απομένει είναι να γνωστοποιηθεί το άτομο που θα αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας, με τις πληροφορίες του Kingsport.gr, να κάνουν λόγο για άτομο με μεγάλη εμπειρία στο χώρο του ποδοσφαίρου γυναικών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος ανακοινώνει την επαναδραστηριοποίηση του ποδοσφαιρικού τμήματος γυναικών.

Ο «Σύλλογος Μεγάλος» ήταν μία από τις πρώτες ομάδες που καλλιέργησε το ποδόσφαιρο στις γυναίκες  στην Ελλάδα και έφτασε η ώρα να το ενεργοποίησει εκ νέου.

Επρόκειτο  ουσιαστικά για μια πρωτοβουλία της Αθηνάς Σπανούδη η οποία ήταν κόρη του προέδρου της ΑΕΚ Κώστα Σπανούδη και την είχε κερδίσει το «τριφύλλι». Έτσι το μακρινό 1924 έκανε την πρώτη απόπειρα γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου.

Οι αναφορές για τη γυναικεία ομάδα υπήρχαν μέχρι και το 1927 ενώ το 1962 προπονούταν εντατικά στη Λεωφόρο μία γυναικεία ομάδα του Παναθηναϊκού  για μικρό χρονικό διάστημα.

Χρονολογία-ορόσημο πάντως θεωρείται το 1980 όπου επανιδρύθηκε επίσημα το τμήμα για περίπου δύο χρόνια και πέρασαν από τον πάγκο του οι Σπήλιος Ζαχαρόπουλος, Γκόμεζ Ντε Φαρία και Τάκης Οικονομόπουλος.

Πλέον η διοίκηση του Συλλόγου επαναφέρει το τμήμα με σκοπό να κρατήσει ψηλά την σημαία του «τριφυλλιού» σε όλα τα επίπεδα.

Περισσότερες πληροφορίες  σχετικά με το γήπεδο, τις ακαδημίες και τα δοκιμαστικά θα ανακοινωθούν σύντομα.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ