Ποδόσφαιρο Γυναικών: Η διοικούσα επιτροπή και η πολιτική βιωσιμότητας του ΑΟ Τρίκαλα 2011

Η διοικούσα επιτροπή και η πολιτική βιωσιμότητας του ΑΟ Τρίκαλα 2011.

Διοικούσα επιτροπή δημιουργήθηκε στον ΑΟ Τρίκαλα 2011.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της λειτουργίας του συλλόγου μας αποφασίστηκε η δημιουργία διοικούσας επιτροπής, με συμμετοχή τόσο των μελών του Δ.Σ.(Στέλλα Παπαχρήστου, Δημοσθένης Μπαλάφας, Θανάσης Κωστόπουλος, Δημήτρης Στεργιούλης,Πελαγία Μπουλγουρτζή,Κωνσταντίνος Χατζηκυριάκος) όσο και εξωδιοικητικών μελών μας(Νίκος Νικολούσιος, Σωτήρης Τσούνης, Γιάννης Ράπτης, Φανή Χατζηκυριακου), με τις ακόλουθες αρμοδιότητες:

Υπεύθυνοι αγωνιστικού σχεδιασμού:
Σωτήρης Τσούνης
Γιάννης Ράπτης
Φανή Χατζηκυριάκου

Υπεύθυνοι οικονομικού και διοικητικού σχεδιασμού:
Νίκος Νικολούσιος
Δημοσθένης Μπαλάφας
Θανασης Κωστόπουλος
Σωτήρης Τσούνης
Στέλλα Παπαχρήστου
Γιάννης Ράπτης
Πελαγία Μπουλγουρτζή
Υπεύθυνη αγωνιστικού τμήματος:
Φανή Χατζηκυριάκου
Υπεύθυνοι υποδομών:
Δημήτρης Στεργιούλης
Κωνσταντίνος Χατζηκυριάκος
Στέλλα Παπαχρήστου


 

Παράλληλα, η ομάδα των Τρικάλων υιοθετεί πολιτική βιωσιμότητας. Αναλυτικά:

Για να βελτιώσει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα και να προάγει τη βιωσιμότητα στη διοργάνωση εκδηλώσεων, μια γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου μπορεί να υιοθετήσει την ακόλουθη πολιτική:
### Πολιτική Βελτίωσης Περιβαλλοντικού Αποτυπώματος και Βιωσιμότητας
#### 1. Μείωση Αποβλήτων
– **Μείωση Χρήσης Πλαστικού:** Κατάργηση της χρήσης πλαστικών μίας χρήσης και αντικατάστασή τους με βιοδιασπώμενα ή επαναχρησιμοποιήσιμα υλικά.
– **Ανακύκλωση:** Εγκατάσταση κάδων ανακύκλωσης σε όλους τους χώρους των εκδηλώσεων και διασφάλιση της σωστής διαχείρισης των αποβλήτων.
– **Κομποστοποίηση:** Δημιουργία προγραμμάτων κομποστοποίησης για οργανικά απόβλητα από φαγητά και ποτά.
#### 2. Εξοικονόμηση Ενέργειας
– **Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας:** Χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως ηλιακή ή αιολική ενέργεια, για την τροφοδοσία των εγκαταστάσεων.
– **Ενεργειακά Αποδοτικός Φωτισμός:** Χρήση LED και άλλων ενεργειακά αποδοτικών λύσεων για φωτισμό σε γήπεδα και χώρους εκδηλώσεων.
– **Περιορισμός Κατανάλωσης Ενέργειας:** Εγκατάσταση συστημάτων αυτοματισμού για τη διαχείριση της κατανάλωσης ενέργειας, όπως αισθητήρες κίνησης για το φωτισμό και τα κλιματιστικά.
#### 3. Διαχείριση Νερού
– **Μείωση Κατανάλωσης Νερού:** Εγκατάσταση συστημάτων εξοικονόμησης νερού σε τουαλέτες, ντους και άλλους χώρους υγιεινής.
– **Επαναχρησιμοποίηση Νερού:** Χρήση συστημάτων συλλογής και επαναχρησιμοποίησης νερού βροχής για το πότισμα γηπέδων και κήπων.
#### 4. Βιώσιμες Μετακινήσεις
– **Δημόσια Συγκοινωνία και Κοινόχρηστα Οχήματα:** Ενθάρρυνση της χρήσης δημόσιων συγκοινωνιών και κοινόχρηστων οχημάτων για τις μετακινήσεις των φιλάθλων και των παικτών.
– **Ποδήλατα και Ηλεκτρικά Οχήματα:** Παροχή χώρων στάθμευσης για ποδήλατα και φορτιστών για ηλεκτρικά οχήματα.
#### 5. Προμήθειες και Προϊόντα
– **Τοπικά και Οργανικά Προϊόντα:** Προμήθεια φαγητών και ποτών από τοπικούς και οργανικούς παραγωγούς για τις εκδηλώσεις.
– **Περιβαλλοντικά Φιλικά Προϊόντα:** Χρήση περιβαλλοντικά φιλικών προϊόντων καθαρισμού και συντήρησης.
#### 6. Ευαισθητοποίηση και Εκπαίδευση
– **Εκπαίδευση Προσωπικού:** Συνεχής εκπαίδευση του προσωπικού για τις πρακτικές βιωσιμότητας και τη σωστή διαχείριση των πόρων.
– **Εκστρατείες Ευαισθητοποίησης:** Οργάνωση εκστρατειών ευαισθητοποίησης για την προώθηση της βιωσιμότητας μεταξύ των φιλάθλων, των παικτών και της κοινότητας.
#### 7. Παρακολούθηση και Αναφορά
– **Συνεχής Βελτίωση:** Τακτική αξιολόγηση των πρακτικών βιωσιμότητας και αναζήτηση τρόπων βελτίωσης.
– **Δημοσιοποίηση Αποτελεσμάτων:** Καταγραφή και δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων των πρωτοβουλιών βιωσιμότητας για την ενίσχυση της διαφάνειας και την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης.
Με την εφαρμογή αυτής της πολιτικής, η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου θα μπορέσει να μειώσει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα και να προάγει τη βιωσιμότητα, συμβάλλοντας έτσι στη διατήρηση των φυσικών πόρων και την προστασία του περιβάλλοντος.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ