Ποδόσφαιρο Γυναικών: Οι προκηρύξεις της ΕΠΟ για το πρωτάθλημα

Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία οι προκηρύξεις των πρωταθλημάτων γυναικών.

Η Α’ Κατηγορία θα διεξαχθεί με 22 ομάδες, χωρισμένες σε δύο ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια, οι οποίοι θα
καταρτιστούν μετά τις τελικές Δηλώσεις Συμμετοχής.

Για την ανάδειξη της πρωταθλήτριας Ελλάδας, οι επικεφαλής των δύο ομίλων μετά τη λήξη της κανονικής διάρκειας, θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε δύο αγώνες (εντός και εκτός έδρας). Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί στην έδρα της ομάδας που στην Α΄ Φάση του πρωταθλήματος συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, η σειρά κατάταξης καθορίζεται βάσει του Άρθρου 20 του ΚΑΠ. Η ομάδα που θα κερδίσει και τους 2 ανωτέρω αγώνες, θα ανακηρυχθεί Πρωταθλήτρια ομάδα και η ηττημένη Δευτεραθλήτρια ομάδα του Πρωταθλήματος. Σε περίπτωση που δεν ανακηρυχθεί νικήτρια ομάδα και στους 2 αγώνες, τότε για την ανακήρυξη Πρωταθλητή και Δευτεραθλητή, θα διεξαχθεί και τρίτος αγώνας στην έδρα της ομάδας που στην Α΄ Φάση του πρωταθλήματος συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία. Σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος κατά τη διάρκεια του κανονικού αγώνα, ο νικητής θα ανακηρυχθεί με τη διαδικασία των πέναλτι. Με αυτό τον τρόπο, οι δύο ομάδες που κατέλαβαν τη 2η θέση των δύο ομίλων, θα αγωνιστούν για την τριταθλήτρια ομάδα.

Στη Β΄Κατηγορία, δικαίωμα συμμετοχής έχουν 34 ομάδες, οι οποίες θα χωριστούν σε 3 ή 4 ομίλους, ανάλογα με τις δηλώσεις συμμετοχής.

Όσον αφορά τις ανόδους και τους υποβιβασμούς μεταξύ των κατηγοριών, θα ακολουθήσει Συμπληρωματική Προκήρυξη μετά την υποβολή Δηλώσεων Συμμετοχής όλων των ομάδων στο πρωτάθλημα και τον καθορισμό των Ομίλων.

Αναλυτικά οι προκηρύξεις:

Α’ Κατηγορία

 

Β’ Κατηγορία

 

Γ’ Κατηγορία

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ