Προς αναδιάρθρωση Σούπερ Λιγκ 2-Φούτμπολ Λιγκ σε μία κατηγορία

Προς αναδιάρθρωση βαίνουν όπως όλα δείχνουν οι δύο «μικρές» επαγγελματικές κατηγορίες.

Θα πραγματοποιηθεί όπως όλα δείχνουν η αναδιάρθρωση στη Σούπερ Λιγκ 2 και τη Φούτμπολ Λιγκ. Συγκεκριμένα, θα καταργηθεί η Φούτμπολ Λιγκ και θα δημιουργηθεί μια διευρυμένη Σούπερ Λιγκ 2, με 36 ομάδες σε δύο ομίλους.

Αυτό συζητήθηκε στη σημερινή τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και όλες τις ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2 και της Φούτμπολ Λιγκ, μαζί με τις διοικήσεις των διοργανωτριών αρχών.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης, προκειμένου να πείσει τις διοικήσεις των ομάδων, που αρχικά φάνηκαν αρνητικές σε ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης, αναφέρθηκε στα χρήματα από το στοίχημα που έλαβε η Σούπερ Λιγκ 2 και που θα λάβει και η Φούτμπολ Λιγκ.

Ύστερα από αυτό, οι περισσότεροι ιθύνοντες των ΠΑΕ έδειξαν να συμφωνούν, με το σχέδιο όπως όλα δείχνουν να προχωρά, μιας και ο Υφυπουργός έχει ήδη ετοιμάσει σχέδιο νόμου. Ωστόσο, πρέπει να επιλυθούν πρώτα ορισμένα ζητήματα. Συγκεκριμένα, μετοχικό κεφάλαιο που θα απαιτηθεί από την κάθε ΠΑΕ της νέας ενιαίας κατηγορίας (θα ανέρχεται στις 250.000 ευρώ), καθώς και η εγγυητική που θα χρειαστεί να καταθέσουν (100.000 ευρώ), μιας και αρκετές ομάδες αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και είναι άγνωστο εάν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν.

Στη νέα κατηγορία που θα δημιουργηθεί, θα συμμετέχουν 36 ομάδες, χωρισμένες σε δύο ομίλους, με τις τέσσερις εξ αυτών να είναι οι ομάδες Β’ Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Παράλληλα, θα πρέπει να αποφασιστεί πόσες ομάδες θα ανεβαίνουν στη Σούπερ Λιγκ 1. Σίγουρα θα είναι περισσότερες από δύο, μιας και οι ομάδες θα είναι 36 και όχι 12 όπως τη χρονιά που ολοκληρώθηκε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ