ΠΣΑΠΠ σε ΕΠΟ: “Να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στην Εθνική Ομάδα Γυναικών με ίσες ευκαιρίες και ίδια δικαιώματα”

Επιστολή του ΠΣΑΠΠ στην ΕΠΟ σχετικά με την άρνηση της τελευταίας σε αίτημα της Αργεντινής για διεξαγωγή φιλικών αγώνων με την Εθνική Γυναικών.

Επιστολή διαμαρτυρίας προς την ΕΠΟ και τον πρόεδρό της, Τάκη Μπαλτάκο, απέστειλε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών Ποδοσφαιριστριών (ΠΣΑΠΠ), λόγω της αρνητικής απάντησης που έδωσε η Ομοσπονδία σε πρόταση της Π.Ο. Αργεντινής για διεξαγωγή φιλικών αγώνων ανάμεσα στις Εθνικές ομάδες Γυναικών των δύο χωρών.

Μεταξύ άλλων, υπογραμμίζεται ότι έτσι χάνεται η ευκαιρία ανόδου του επιπέδου της Εθνικής, συνακόλουθα οι διεθνείς εμπειρίες των αθλητριών, πλήττεται το κύρος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος και ταυτόχρονα η αγωνιστική βελτίωσή του.

Το συνδικαλιστικό όργανο των ποδοσφαιριστών-ποδοσφαιριστριών καλεί τη διοίκηση της Ομοσπονδίας να δώσει στην Εθνική Γυναικών ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα με τους Άνδρες, «δείχνοντας έμπρακτα πως οι μεγάλες παθογένειες ανήκουν στο παρελθόν».

Η επιστολή του ΠΣΑΠΠ στην ΕΠΟ:

«Αξιότιμε κύριε πρόεδρε,

με λύπη μας πληροφορηθήκαμε ότι η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία απάντησε αρνητικά στο αίτημα της αντίστοιχης της Αργεντινής, στην πρόταση που της έγινε για διεξαγωγή φιλικών αγώνων σε Ελλάδα και Αργεντινή, σε επίπεδο Εθνικών Ομάδων Γυναικών.

Θεωρούμε πως επίσημα φιλικά τέτοιου βεληνεκούς θα ανεβάσουν το επίπεδο της Εθνικής μας Ομάδας και θα δώσουν το δικαίωμα στον Ομοσπονδιακό μας προπονητή να εξαγάγει χρήσιμα συμπεράσματα, ενώ την ίδια στιγμή οι διεθνείς μας ποδοσφαιρίστριες θα αποκομίσουν υψηλού επιπέδου εμπειρίες.

Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια έχει παγιωθεί το status quo η Εθνική μας Ομάδα Γυναικών να δίνει ελάχιστα διεθνή φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας με αντίστοιχα συγκροτήματα του εξωτερικού και αντ’ αυτού επιλέγεται η λύση για διεξαγωγή φιλικών αναμετρήσεων με τμήματα υποδομών των ΠΑΕ, εξέλιξη που δεν συμβαδίζει με το κύρος που θα πρέπει να έχει ως Εθνική Ομάδα και συνάμα θεωρούμε πως δεν συνεισφέρουν κατ’ ελάχιστον στην αγωνιστική της βελτίωση.

Από την πλευρά σας θα πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στην Εθνική Ομάδα Γυναικών με ίσες ευκαιρίες και ίδια δικαιώματα σε σχέση με εκείνη των Ανδρών, από τα πολύ απλά μέχρι και τα πλέον σύνθετα ζητήματα, δείχνοντας έμπρακτα πως οι μεγάλες παθογένειες ανήκουν στο παρελθόν.

Να είστε σίγουρος πως αν πραγματοποιηθούν τα βήματα προς τα εμπρός σύντομα όλοι μας θα δούμε τα επιθυμητά αποτέλεσμα, αφού περισσεύει το ταλέντο και η διάθεση από τις ποδοσφαιρίστριές μας».

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ