Στο ίδιο έργο θεατές…

Ο Τάσος Σαραντινακης γράφει στο προσωπικό του blog στο Kingsport.gr, για τη συνάντηση των Big-4 που έγινε, για αυτά που συμφωνήθηκαν απλά για συμφωνηθούν, το VAR που αντί να βοηθήσει έχει διχάσει και για το δύσμοιρο το ελληνικό ποδόσφαιρο που κάνει βήματα προς τα πίσω.

Έβλεπα το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Λαμία και δεν πίστευα στα μάτια μου με αυτά που έβλεπα. Όχι για το θέαμα που παρουσίαζαν οι ομάδες, ούτε για κάτι που έκαναν οι παίκτες ή οι προπονητές των ομάδων. Απλά δεν μπορούσα να πιστέψω, ότι μια μέρα μετά την συνάντηση των Big-4 με ανθρώπους της FIFa και της UEFA, να δω να χρησιμοποιείται σαν δικαιολογία ότι κόλλησε το VAR! Οι παίκτες περίμεναν στη σέντρα για τον έλεγχο, αλλά ενημερώθηκαν από τον διαιτητή ότι υπήρχε πρόβλημα με το VAR. Ο διαιτητής δεν πήγε να ελέγξει τη φάση απλά ενημερώθηκε ότι το γκολ μετράει και το αγώνας συνεχίστηκε. Η η ΚΕΔ παντως μπορεί να έβγαλε ανακοίνωση που λέει ότι χρησιμοποιήθηκε κανονικά το VAR αλλά κακά τα ψέμματα, το έκανε για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα!

Μετά ακολούθησαν σχόλια που από την μία λέγανε ότι ο ΠΑΟΚ κλασσικά με διαιτησία κέρδισε και από την άλλη ότι το γκολ ήταν καθαρό και έτσι κι αλλιώς έπρεπε να μετρήσει… Η φάση είναι πολύ οριακή και το πλάνο δεν βοηθάει να πούμε με σιγουριά αν είναι η δεν είναι. Το θέμα δεν είναι αν μετράει το γκολ, αλλά για ακόμη μια φορά αποδείξαμε ότι δεν μπορούμε και ίσως να μην μας αξίζει να χρησιμοποιούμε το VAR, καθώς δεν υπάρχει μια αγωνιστική που σε όλα τα γήπεδα να έχει γίνει σωστή χρήση του. Το VAR δυστυχώς για ακόμα μια φορά γελοιοποιήθηκε.

Μια μέρα μετά αφού λοιπόν συναντήθηκαν οι τέσσερις μεγάλοι, με σκοπό να συζητήσουν για την σωτηρία του ελληνικού ποδοσφαίρου που παραπαίει. Συμφώνησαν ότι διαφωνούν και στα μόνα που συμφώνησαν ήταν να υπάρχουν περισσότεροι ξένοι διαιτητές στα ντέρμπι και να αρχίσει να χρησιμοποιείται η γραμμή στο VAR. Αυτά ήταν τα μόνα θέματα που κατάφεραν (για τα μάτια του κόσμου να συμφωνήσουν). Και αυτό θα φέρει την Λύση? Δηλαδή οι ξένοι διαιτητές είναι η σωτηρία? Μα αφού δεν υπάρχει ένα ντέρμπι που να έχει διευθύνει ξένος διαιτητής και να έχει τελειώσει ήρεμα ή να μην έχει υπάρξει αδικία για μια ομάδα ή μήπως και η γραμμή στο VAR να έρθει στην Ελλάδα δεν θα γίνονται λάθη;

Η ουσία είναι ότι όσο περνάνε τα χρόνια το ελληνικό ποδόσφαιρο αντί να εξελίσσεται, κάνει βήματα προς τα πίσω και κανείς από όσους ασχολούνται και το διοικούν, δεν ιδρώνει το αυτί τους.

Θα μπορούσαν να είχαν συζητήσει τόσα σημαντικά πράγματα στην συνάντηση που έγινε, αλλά αυτό που δώσανε και μας έδειξαν, ήταν ότι έγινε μια συνάντηση απλά για να γίνει και όλοι εμείς που πολύ απλά αγαπάμε το άθλημα και θέλουμε να δούμε μπάλα, για ακόμα μια φορά είδαμε το ίδιο κακό έργο να παίζεται και μείναμε στο ίδιο έργο θεατές, με την συνέχεια να μοιάζει ακόμη χειρότερη για το σπορ που αγαπάμε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ