Τέσσερις μήνες απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα ο Κώστας Καραπαπάς

Με τέσσερις μήνες απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα τιμωρήθηκε ο Κώστας Καραπαπάς για τη συμπεριφορά στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, τιμωρήθηκε για την εξύβριση προς τους διαιτητές, ενώ απαλλάχθηκε από την κατηγορία της απειλής, λόγω αμφιβολιών. Αυτό μάλιστα, παραδέχθηκε και ο ίδιος στην απολογία του.

Παράλληλα, τόσο ο Κώστας Καραπαπάς, όσο και η ΠΑΕ Ολυμπιακός καλούνται να πληρώσουν 5.000 ευρώ έκαστοι.

Tο Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο πήρε τις παρακάτω αποφάσεις:

ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, Κ. ΚΑΡΑΠΑΠΑΣ (Αντιπρόεδρος):”Βάσει των αναφερομένων στο από 04/10/2020 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) και στην από 04/10/2020 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα”, στον αγώνα ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ Car.gr – ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.:

Απαλλάσσει τους εγκαλουμένους από την πειθαρχική παράβαση του άρθρου 19 του Π.Κ. της ΕΠΟ λόγο αμφιβολιών.

Δέχεται ότι τελέσθηκε η παράβαση του άρθρου 10 παρ. 1 δ I΄ σε συνδ. με 11 παρ. 1, 2, 3 και 5, 12, 14 παρ. 1, 2, 3, 4 περ. β΄ του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ τη χρηματική ποινή των πέντε χιλιάδων (5.000,00) ευρώ για την συμπεριφορά του β’ εγκαλούμενου (παράβαση άρθρων 1, 2 περ. ε, 5 επ, 10 παρ. 1 δ I΄ σε συνδ. με 11 παρ. 1, 2, 3 και 5, 12, 14 παρ. 1, 2, 3, 4 περ. β΄ του Π.Κ. της ΕΠΟ).

Επιβάλλει στον Κ. ΚΑΡΑΠΑΠΑ για την πράξη, για την οποία κρίθηκε πειθαρχικώς ελεγκτέος τις ακόλουθες πειθαρχικές ποινές, ήτοι :

α) τη χρηματική ποινή των πέντε χιλιάδων (5.000,00) ευρώ και

β) την ποινή της απαγόρευσης της εισόδου του στον αγωνιστικό χώρο και στα αποδυτήρια για τέσσερις (4) μήνες (παράβαση άρθρων 1, 2 περ. ε, 5 επ, 10 παρ. 1 δ I΄ σε συνδ. με 11 παρ. 1, 2, 3 και 5, 12, 14 παρ. 1, 2, 3, 4 περ. β΄ του Π.Κ. της ΕΠΟ).

ΠΑΕ ΑΕΛ: “Με την παρούσα μας, σας διαβιβάζουμε την υπ’ αριθμ. πρωτ. 20917/05-10-2020 Πειθαρχική Δίωξη του Αναπληρωτή Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, καλώντας σας συνάμα, όπως παραστείτε ενώπιόν μας, κατά την εκδίκασή της, η οποία προσδιορίσθηκε, κατά την ημερομηνία της 15ης-10-2020, ημέρα Πέμπτη, και ώρα 13:30.”:

Απαλλάσσει την εγκαλουμένη.

ΠΑΕ ΑΡΗΣ: “Με την παρούσα μας, σας διαβιβάζουμε την υπ’ αριθμ. πρωτ. 20917/05-10-2020 Πειθαρχική Δίωξη του Αναπληρωτή Υπευθύνου Ασκήσεως Διώξεως Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων, καλώντας σας συνάμα, όπως παραστείτε ενώπιόν μας, κατά την εκδίκασή της, η οποία προσδιορίσθηκε, κατά την ημερομηνία της 15ης-10-2020, ημέρα Πέμπτη, και ώρα 13:30.”:

Απαλλάσσει την εγκαλουμένη.

Η απολογία του Κώστα Καραπαπά: 

«Ο λόγος που ζήτησα να έρθω γιατί θέλω να ακούγεται η αλήθεια μου. Έχω στοχοποιηθεί λόγω του χαρακτήρα μου και επειδή υπάρχουν σάιτ που με έχουν στοχοποιήσει. Η δικιά μου πραγματικότητα είναι ότι δεν μπορούσα να αντιληφθώ το λόγο που καλούμουν για απειλή.

Εγώ είμαι ένας άνθρωπος του ποδοσφαίρου, δουλεύω 7 μέρες τη βδομάδα για τον Ολυμπιακό. Ζω για το ποδόσφαιρο και για τον Ολυμπιακό. Κινδυνεύω να χάσω τη δουλειά μου για κάτι που έγραψε ένας άνθρωπος που δεν το είπα ποτέ. Έφτασα στα 4 μέτρα από τον διαιτητή. Τον εξύβρισα. Είναι αλήθεια. Αλλά δεν τον απείλησα. Δεν θα έλεγα ποτέ θα δεις τι θα πάθεις σε έναν άνθρωπο. Δεν θα το έλεγα ποτέ. Είναι ποταπό. Απάνθρωπο.

Εγώ έχω κινηθεί νομικά με εξώδικο. Αυτός ο άνθρωπος με πέντε λέξεις που έχει γράψει, πάει να μου καταστρέψει τη ζωή. Παραδέχομαι ότι ξέφυγα. Το ομολογώ. Να πληρώσω αυτό που έκανα και όχι αυτό που έγραψε ένας άνθρωπος που είναι ανεπάγγελτος. Για πέντε λέξεις που δεν υπάρχουν, κρίνεται η ζωή μου. Τελειώνει η δουλειά μου στο ποδόσφαιρο», ανέφερε στον αθλητικό δικαστή, που από την πλευρά του αναφέρθηκε στο παρελθόν του αντιπροέδρου των «ερυθρολεύκων».

«Έχω δει ένα φάκελο με περιστατικά που σας αφορούν. Αυτό που θα σας οδηγήσει; Πόσες φορές έχετε έρθει εδώ;», του τόνισε, με τον Κώστα Καραπαπά να σημειώνει πως είναι στοχοποιημένος από ένα ολόκληρο σύστημα και ενώ όλοι βρίζουν στο ποδόσφαιρο, ο μόνος που καλείται σε απολογία είναι αυτός.

Από την πλευρά του, ο νομικός εκπρόσωπος των Πειραιωτών, Γιάννης Χατζησαββάογλου, σημείωσε ότι ο Κώστας Καραπαπάς παραδέχεται την εξύβριση, αλλά όχι την κατηγορία περί απειλής ενώ υπογράμμισε ότι για μία συμπεριφορά αξιωματούχου, δεν γίνεται να αποδοθεί ευθύνη στην ΠΑΕ, καθώς δεν υπάρχει περαιτέρω ανάμειξη εκπροσώπων της.

Ως μάρτυρας υπεράσπισης ήταν ο Βασίλης Τοροσίδης, κατέθεσε ότι πράγματι ο Κώστας Καραπαπάς «ξέφυγε», αλλά «ποτέ, μα ποτέ δεν τον απείλησε. Ούτε έχει απειλήσει και κανέναν», συμπληρώνοντας μάλιστα πως «Εάν θέλαμε να κάνουμε κάτι στον διαιτητή, θα το κάναμε στη φυσούνα. Ποτέ δεν απειλήθηκε ο διαιτητής».

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*