Θετικός στον κορωνοϊό ο Κώστας Τσιμίκας

Κρούσμα κορωνοϊού παρουσιάστηκε στην Εθνική Ομάδα.

Θετικός στον κορωνοϊό ο Κώστας Τσιμίκας, όπως έδειξε το σχετικό τεστ στο οποίο υποβλήθηκαν όλα τα μέλη της ελληνικής αποστολής.

Στον αγώνα κόντρα στη Σλοβενία για το Nations League, ο αριστερός αμυντικός της Λίβερπουλ έμεινε εκτός αποστολής καθώς είχε πυρετό, ενώ σήμερα διαπιστώθηκε ότι έχει προσβληθεί από τον ιό.

Με βάση το πρωτόκολλο της ΟΥΕΦΑ, κάθε ομάδα υποβάλλεται στο τεστ πριν από το ταξίδι σε άλλη χώρα, ενώ ακόμη δεν έχουν βγει τα αποτελέσματα για όλη την αποστολή. Από τα υπόλοιπα πάντως που έχουν ήδη βγει, είναι αρνητικά.

Ο Κώστας Τσιμίκας φυσικά δεν θα ταξιδέψει με την αποστολή για το Κόσοβο, ενώ θα επιστρέψει με ειδική πτήση στο Λίβερπουλ προκειμένου να τεθεί σε καραντίνα.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρει:

«Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ενημερώθηκε σήμερα για την ύπαρξη θετικού δείγματος Covid-19 στα αποτελέσματα των ελέγχων που διενεργήθηκαν από την εξουσιοδοτημένη από την UEFA ιατρική υπηρεσία μεταξύ των μελών της αποστολής της Εθνικής ομάδας των Ανδρών, η οποία βρίσκεται στην Λιουμπλιάνα και προετοιμάζεται για τον αγώνα της Κυριακής με το Κόσοβο στην Πρίστινα.

Ακολουθείται το υγειονομικό πρωτόκολλο της UEFA (UEFA return to play protocol) και ενημερώθηκαν αμέσως ο ΕΟΔΥ και η υγειονομική επιτροπή της ΓΓΑ.

Το μέλος της αποστολής που είχε θετικό δείγμα και είχε απομονωθεί τις τελευταίες 36 ώρες για προληπτικούς λόγους από τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής, αποχωρεί αύριο το πρωί από την αποστολή, ενώ η προετοιμασία της ελληνικής ομάδας συνεχίζεται.

Τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής υποβλήθηκαν σήμερα σε νέο τεστ σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο πρωτόκολλο της UEFA και τα αποτελέσματα θα γίνουν γνωστά αύριο πριν από την αναχώρηση της αποστολής στο Κόσοβο».

Google news

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*