Το νέο φορμάτ των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων Κ17 και Κ19

Αλλαγή στον τρόπο διεξαγωγής των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων Κ17 και Κ19 αποφάσισε η UEFA.

Την αλλαγή του συστήματος διεξαγωγής των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων Κ17 και Κ19, από τη σεζόν 2021-22 προκειμένου να υπάρξει περαιτέρω ανάπτυξη αθλητριών σε αυτές τις ηλικίες, όπως αποφάσισε η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA.

Το νέο φορμάτ της διοργάνωσης είναι:

Δύο επίπεδα: Για την πρώτη σεζόν της νέας μορφής της διοργάνωσης, οι ομάδες θα χωριστούν σε 2 επίπεδα, Α και Β, σύμφωνα με τις βαθμολογίες τους στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ.

Πρώτος Γύρος: Σε κάθε επίπεδο, οι ομάδες θα παίξουν μίνι τουρνουά σε ομίλους των 4 ομάδων. Οι νικητές των ομίλων του επιπέδου Β, θα ανεβαίνουν στο Α, ενώ οι ομάδες που θα τερματίσουν τελευταίες στον όμιλο του επιπέδου Α, θα υποβιβαστούν στο Β.

Δεύτερος Γύρος: Ο γύρος αυτός, θα αντικαταστήσει την Elite round. Μετά τον δεύτερο γύρο, οι νικητές των ομίλων και η καλύτερη δεύτερη ομάδα, θα παίρνουν απευθείας την πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης. Επιπλέον, μετά το τέλος του δεύτερου γύρου, οι επικεφαλής των ομίλων του επιπέδου Β θα κερδίζουν την άνοδο, ενώ οι τελευταίες ομάδες του επιπέδου Α, θα υποβιβάζονται, για τον πρώτο γύρο της διοργάνωσης της επόμενης περιόδου.

Τελική φάση: Οι διοργανώτριες ομάδες της τελικής φάσης, θα αγωνιστούν κανονικά στους προκριματικούς γύρους, συμμετέχοντας στη διαδικασία ανόδου-υποβιβασμού. Ωστόσο, η παρουσία τους στην τελική φάση της διοργάνωσης θα είναι εγγυημένη, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματά τους.

Η νέα αυτή μορφή της διοργάνωσης, εξασφαλίζει μεγαλύτερη αγωνιστική δράση, καθώς όλες οι ομάδες παίζουν ενάντια σε ομάδες με παρόμοια κατάταξη, την ίδια ώρα που δίνεται σε κάθε ομάδα η ευκαιρία να προκριθεί στο τελικό τουρνουά.

Επίσης, εγγυάται πέντε ή έξι ανταγωνιστικούς αγώνες μέσα στη σεζόν, οι οποίοι θα πραγματοποιούνται στις ήδη καθορισμένες ημερομηνίες μέσα στο ποδοσφαιρικό καλεντάρι της χρονιάς.

Αγώνες κόντρα σε δυνατούς αντιπάλους θα δίνουν και οι ομάδες που θα διοργανώνουν τις τελικές φάσεις, μιας και θα παίζουν και στους προκριματικούς γύρους (με εγγυημένη όμως συμμετοχή).

Αυτή η νέα μορφή, θα εφαρμοστεί από τη σεζόν 2021-22. Εκείνη τη χρονιά το Euro U17 θα διοργανώσει η Βοσνία-Ερζεγοβίνη και το Euro U19 η Τσεχία.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ