Βαγγέλης Μάντζαρης στο Kingsport.gr: «Να γίνει η Άμιλλα δεύτερη δύναμη στο Περιστέρι – Αργά ή γρήγορα θα πετύχει ο Σπανούλης»

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης μίλησε στο Kingsport.gr και στους Δημήτρη Μαγγανάρη και Αντώνη Μουστάκα για το πρώτο Elite Basketball Camp

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο camp του Elite Basketball camp που διοργάνωσαν τα αδέρφια Αντώνης και Βαγγέλης Μάντζαρης μαζί με την Άμιλλα Περιστερίου.

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης μίλησε στο Kingsport.gr και στους Δημήτρη Μαγγανάρη και Αντώνη Μουστάκα. Ο Έλληνας γκαρντ έκανε τον απολογισμό του camp, μίλησε για το μέλλον και τους στόχους της ομάδας.

Επίσης, αναφέρθηκε στους προσωπικούς του στόχους για τη νέα χρονιά και σχολίασε τον άλλοτε συμπαίκτη του στον Ολυμπιακό, Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος πλέον θα είναι προπονητής.

Αναλυτικά η συνέντευξή του στο Kingsport.gr:

vangelis mantzaris antonis moustakas elite basketball camp kingsport.gr

Για το πρώτο camp και τη δουλειά που γίνεται: «Για εμάς ήταν πολύ σημαντικό αυτό το camp να πάει καλά, γιατί τώρα ήρθαμε στην ομάδα μαζί με τον αδερφό μου (Αντώνη Μάντζαρη). Εγώ ήρθα να βοηθήσω όσο μπορώ, γιατί δεν ξέρω που θα είμαι του χρόνου, αν θα είμαι εξωτερικό ή Ελλάδα ή Αθήνα, αυτό δεν το γνωρίζω, αλλά όσο μπορώ και εγώ, βοηθάω με τον δικό μου τρόπο. Θεωρήσαμε πως κάναμε τον κύκλο μας στην ακαδημία που ιδρύσαμε πριν κάποια χρόνια και ήρθε ο καιρός να κάνουμε το βήμα παραπάνω. Πιστεύω πως η Άμιλλα είναι η κατάλληλη ομάδα, υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες εδώ πέρα, με το γήπεδο και τις υποδομές, ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε το παραπάνω βήμα, γιατί είμαστε παιδιά σε νεαρή ηλικία και έχουμε δίψα και φιλοδοξίες».

Για το μελλοντικούς στόχους της ομάδας: «Οι στόχοι για το μέλλον είναι να κάνουμε την Άμιλλα ακόμη μεγαλύτερη. Να την κάνουμε, μετά τον ΓΣΠ, την μεγαλύτερη ομάδα στο Περιστέρι. Πιστεύω πως μπορεί και πρέπει να γίνει μεγάλη ομάδα, να γίνει η δεύτερη δύναμη στο Περιστέρι. Έχει τα κατάλληλα υλικά και παιδιά και πιστεύω ότι εμείς με την τεχνογνωσία μας και τη δίψα που έχουμε, τη θέληση και την όρεξη, γιατί είναι πολύ σημαντικό σε αυτή τη δουλειά, θεωρώ πως είναι πολύ σημαντικό για να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται».

vangelis mantzaris dimitris maganaris elite basketball camp kingsport.gr

Για το πως ήρθε η συνεργασία με την Άμιλλα Περιστερίου: «Εγώ επειδή ήμουν εκτός Αθηνών όλη τη χρονιά, ο αδερφός μου ασχολήθηκε. Είχε συνάντηση με τον πρόεδρο κ. Μουκουβίνα, ο οποίος από την αρχή είχε πει στον Αντώνη ότι ήθελε να βρει νέα παιδιά που θα έχουν όρεξη, Περιστεριωτόπουλα που να αγαπάνε το μπάσκετ εδώ πέρα και να βοηθήσουν την ομάδα να ανέβει επίπεδο και στην ουσία να ετοιμάσει μια επόμενη μέρα για την ομάδα. Θεώρησε πως στο πρόσωπο του Αντώνη και με τη βοήθεια και τη στήριξη τη δικιά μου, ότι θα είναι το κατάλληλο team. Στην αρχή εγώ ήμουν λίγο διστακτικός, προσωπικά δεν ήξερα αν ήμουν σίγουρος, ένιωθα ότι θα αφήναμε το PΒΑ που ήταν δικιά μας ομάδα για να πάμε σε μια άλλη ομάδα. Τώρα πιστεύω πως είναι μακράν η καλύτερη επιλογή που μπορούσαμε να κάνουμε και πιστεύω ότι θα φανεί στο μέλλον, γιατί έχει πολλές προοπτικές η Άμιλλα με τις υποδομές και τα γήπεδα».

Για το πως είναι η συνεργασία τους, με την Ανθή Μπαλτά και τον Αντώνη Μάντζαρη: «Η Ανθή είναι ένα κορίτσι σε νεαρή ηλικία, έχει παίξει σε υψηλό μπάσκετ και αυτή είναι Περιστεριωτόπουλο, “γειτόνισσά” μας. Το πατρικό μας μέναμε κοντά με την Ανθή, την γνωρίζω από παλιά και από τον Ολυμπιακό που ήμασταν. Είναι ένα κορίτσι που είναι στη δικιά μας φιλοσοφία, έχει θέληση και μαζί με τον Αντώνη μπορούν να δουλέψουν καλά και είναι στο ίδιο μήκος κύματος από την αρχή που βρεθήκανε».

Για το ποια είναι η κύρια συμβουλή που δίνει στα νέα παιδιά: «Η συμβουλή που δίνω στα νέα παιδιά είναι ότι πάνω από όλα το μπάσκετ, το κάνουμε όλοι γιατί είναι χόμπι, το αγαπάμε και είναι παιχνίδι. Δεν πρέπει να ξεκινάνε από 10 χρονών και να λένε ότι πρέπει να παίξω σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και σε ομάδα Α1 ή να παίξω στην Ευρωλίγκα. Πρέπει να λένε πως το αγαπάω, παίζω γιατί μου αρέσει και το απολαμβάνω και αν αυτό φτάσει σε ένα σημείο να σε πάει για πρωταθλητισμό, θα σε διαλέξει μόνο του το μπάσκετ. Εσύ πρέπει να δουλεύεις, να προπονείσαι και να το ευχαριστιέσαι, γιατί πάνω από όλα είναι παιχνίδι. Και αν δει ότι θα τραβήξει εννοείτε. Δεν χρειάζεται όλοι να παίξουν σε Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και αν παίξει σε Β’, Γ’ Εθνική ή ακόμα σε τοπικό είναι μια χαρά για το κάθε παιδί, αρκεί να παίζει».

anthi balta antonis vangelis mantzaris elite basketball camp kingsport.gr

Για το πόσο έχει αλλάξει το μπάσκετ σήμερα: «Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι εμείς είχαμε πολύ μεγαλύτερη δίψα και θέληση για το μπάσκετ. Γενικά τα παιδιά τώρα δεν έχουν τόσο μεγάλη προσήλωση, το βλέπουν καθαρά σαν χόμπι και να έρχονται να ξεσκάνε από τα μαθήματά τους, τα φροντιστήρια κλπ. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, αλλά θεωρώ ότι εμείς ήμασταν περισσότερο προσηλωμένοι, γιατί εμείς το γουστάραμε περισσότερο. Πολλά παιδιά πάνε μπάσκετ, γιατί οι γονείς τους λένε “κάνε κάτι” γιατί αυτοί δουλεύουνε. Να το κάνουν καθαρά σαν θέμα, δηλαδή να ξεφύγουν από τα μαθήματα και τη ρουτίνα που έχουν στο σπίτι. Το ξαναλέω δεν είναι κακό αυτό, είναι ένας λόγος να ασχοληθείς με τον αθλητισμό, από το να κάτσεις σπίτι, αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό».

Για το τμήμα για παιδιά με αυτισμό: «Έχουμε έναν άνθρωπο, τον Σταύρο Θεοδωρακόπουλο, ο οποίος έχει κάποια φροντιστήρια τα “Διαλόγου τέχνης” που ασχολείται και ειδικεύεται σε παιδιά με αυτισμό. Τον είχαμε συνεργάτη στο PBA και με το που του είπαμε για την Άμιλλα, έδειξε μεγάλη διάθεση για να ασχοληθεί και να βοηθήσει. Με το που είδε τις υποδομές, πραγματικά είναι εδώ κάθε μέρα και ασχολείται με τα πάντα και το έχει τρέξει μόνος του και μπράβο του. Θεωρώ πως είναι μεγάλη πρωτοπορία, καθώς μόνο ο Παναθηναϊκός έχει μόνο στην Αθήνα. Θα είμαστε το δεύτερο τμήμα και πιστεύω πως είναι πολύ σημαντικό στις μέρες μας, γιατί στην εποχή που έχουμε φτάσει πρέπει να βοηθάμε όλα τα παιδιά και να μην είναι δαχτυλοδεικτούμενα, επειδή κάποιο παιδάκι είναι διαφορετικό από μας. Ίσα ίσα πρέπει να του συμπεριφερόμαστε ίσα με μας, γιατί όλοι είμαστε διαφορετικοί».

ian miller vangelis mantzaris elite basketbal camp kingsport.gr 4

Για τη νέα χρονιά, σε ποια ομάδα θα βρίσκεται και ποιοι είναι στόχοι του: «Να σου πω την αλήθεια, ακόμα είμαι διακοπές, δεν έχω κατασταλάξει σε κάποια ομάδα. Δεν γνωρίζω στο μέλλον… ο στόχος μου είναι σίγουρα να είμαι σε μια ομάδα που θα παίζει στην Ευρώπη, αυτός είναι ο βασικός μου στόχος. Θα είναι δύσκολο να πάω σε μία ομάδα, που θα παίζει ένα παιχνίδι την εβδομάδα, γιατί δεν έχω μάθει έτσι και είναι δύσκολο για μένα»

Για τον άλλοτε συμπαίκτη του, Βασίλη Σπανούλη. Πως τον βλέπει στον νέο του ρόλο, αν θα ήθελε να συνεργαστούν και να τον έχει coach: «Σίγουρα θα πετύχει ο Βασίλης, ξέρω πόσο επαγγελματίας είναι και πόσο θα ασχοληθεί, 1000% με αυτό που πρόκειται να κάνει. Είμαι σίγουρος ότι θα πετύχει αργά ή γρήγορα. Τώρα είναι η πρώτη του χρονιά, δεν ξέρουμε πως θα πάει, αλλά είναι κατά κανόνα ότι θα πετύχει, γιατί είναι τέτοια η θέληση και η διάθεση που έχει, που εγώ δεν το έχω ξαναδεί σε άνθρωπο γενικά και για αυτό έχει κάνει, όλα αυτά που έχει κάνει. Τώρα αν συνεργαστούμε ή όχι, δεν το ξέρω αυτό, τι να σου πω… Μακάρι να πω την αλήθεια, θα ήθελα να τον δω και από διαφορετικό πόστο, γιατί έχουμε καλή σχέση. Το μέλλον θα δείξει».

loukas mavrokefalidis vangelis mantzaris basketball camp kingsport.gr 6

Για το αν επηρεάστηκε και τον δυσκόλεψε η κατάσταση αυτή με τον κορωνοϊό: «Έχουμε μάθει πλέον.. ο κορωνοϊός είναι μέρος της ζωής μας. Τα δύο πρώτα χρόνια ήταν δύσκολες οι συνθήκες, αλλά τώρα πια μάθαμε να ζούμε με αυτόν. Κάθε εβδομάδα παίζαμε και ξέραμε ότι η αντίπαλη ομάδα ή εμείς, είναι 3-4 άτομα να μην αγωνιστούν, καθώς είχαν κορωνοϊό, οπότε μαθαίνεις να ζεις με τα προβλήματά σου. Πέρυσι θυμάμαι με τον ΠΑΟΚ είχαμε προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ που παίζαμε και ήμασταν 19 άτομα με το staff και κολλήσανε οι 18 εκτός από μένα. Κολλήσαμε όλοι μέσα σε 15 μέρες διάστημα. Ευτυχώς ή δυστυχώς αυτή είναι πλέον η καθημερινότητα, πρέπει να ζούμε με αυτή και πρέπει να μάθουμε να προχωράμε μπροστά».

Για τη συνεργασία με το Kingsport.gr: «Ευχαριστούμε το Kingsport.gr για τη συνεργασία και ελπίζουμε η συνεργασία μας να κρατήσει για πολλά χρόνια. Να πηγαίνει μόνο μπροστά και να βλέπουμε μόνο άνοδο και στο site και στην ομάδα».

anthi balta stella kaltsidou vangelis mantzaris klairi martinopoulou Kingsport.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ