Εποχή Τζενάρο Γκατούζο στη Νάπολι

Μετά την απόλυση του Κάρλο Αντσελότι, ο Τζενάρο Γκατούζο ήταν το πρώτο φαβορί για να το διαδεχθεί και οι «παρτενοπέι»  ανακοίνωσαν την πρόσληψη του.

Ο «Ρίνο» στην πρώτη του παρουσίαση δήλωσε :

« Ήταν μία εύκολη απόφαση. Η Νάπολι είναι μία από τις κορυφαίες ομάδες στην Ιταλία και στην Ευρώπη εδώ και πολλά χρόνια. Αυτή τη στιγμή περνάει δύσκολη περίοδο, αλλά οι περισσότεροι παίκτες, ένα 90%, ταιριάζουν στο στιλ ποδοσφαίρου που θέλω να παίξω. Δεν θα πω ψέματα. Είδα για πρώτη φορά τον πρόεδρο την Κυριακή, ταξίδεψα έξι ώρες με το αμάξι για να φτάσω στην Ρώμη, γιατί διαφορετικά θα με τσακώνατε στο τρένο ή στο αεροπλάνο. Ήθελα να τηλεφωνήσω στον Κάρλο το βράδυ της Τρίτης αλλά ήξερα πως ήταν με την οικογένειά του. Μιλήσαμε το πρωί της Τετάρτης.

Ο Κάρλο απέδειξε και σήμερα πόσο υπέροχο άτομο είναι. Ήταν σαν πατέρας για μένα, έπαιξα πάνω από 300 παιχνίδια με εκείνον προπονητή. Πάντα του ζητούσα συμβουλές όταν είχα δύσκολες στιγμές. Το ίδιο έγινε και σήμερα καθώς μου είπε πού μπορεί να βελτιωθεί η ομάδα.

Σας παρακαλώ μην κάνετε συγκρίσεις, επειδή ο Αντσελότι έχει κερδίσει τα πάντα στην καριέρα του. Είμαι 41 ετών, έχω πολλά να αποδείξω και ελπίζω να φτάσω το 10% από αυτά που πέτυχε στην καριέρα του (σε εκείνο το σημείο παρενέβη ο Ντε Λαουρέντις λέγοντας: “Όχι 10% από αυτά που πέτυχε στην Νάπολι, γιατί τότε θα έχουμε πρόβλημα”)”. Όσον αφορά στους στόχους του από εδώ και πέρα με την Νάπολι, τη χρονική διάρκεια του συμβολαίου που υπέγραψε καθώς και το σύστημα που έχει στο μυαλό του, είπε: “Ο στόχος είναι να βγούμε στην Ευρώπη, η ομάδα μας έχει τις δυνατότητες να τερματίσει μέσα στις πρώτες τέσσερις θέσεις».

Η τελευταία φορά που o Γκατούζο βρισκόταν σε πάγκο ήταν στον πάγκο της Μίλαν τον Μάιο, όταν για μόλις για έναν βαθμό έχασε την πρόκριση στο Champions League.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*