Η αστοχία “σκότωσε” τον Προμηθέα κόντρα στην Μονακό

Ο Προμηθέας Πάτρας έχασε στην εντός έδρας αναμέτρηση κόντρα στην Μονακό με 74-77.

Οι Πατρινοί ήταν πολύ άστοχοι στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στο δεύτερο δεν έκαναν αρκετά για να φτάσουν την ανατροπή με τους Ένις και Μπάκνερ να ωθούν τους Γάλλους με 19 και 16 πόντους αντίστοιχα. Για την ομάδα της Πάτρας κορυφαίοι ήταν ο Δημήτρης Αγραβάνης με 14 πόντους και ο Οκτάβιους Έλις με 17 πόντους.

Ο αγώνας:

Η αναμέτρηση άρχισε με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να επιβάλουν τον ρυθμό τους στον αγώνα. Με τις δύο ομάδες να μην μπορούν να ελέγξουν το ματς, αντάλλασσαν καλάθια με την Μονακό, όμως να είναι “ένα βήμα μπροστά”. Οι Γάλλοι εκμεταλλεύτηκαν την αστοχία των Πατρινών και αύξησαν το προβάδισμα τους σε 10-17. Η αστοχία του Προμηθέα συνεχίστηκε μέχρι το τέλος της περιόδου, ενώ οι Μονεγάσκοι μεγάλωναν την διαφορά. (14-22)

Η δεύτερη περίοδος συνεχίστηκε με τον ίδιο τρόπο, με τους Γάλλους να έχουν εξαιρετική άμυνα και επιθετικά να “πληγώνουν” τον Προμηθέα. Η αστοχία του Προμηθέα “επηρέασε” και την Μονακό με την μόνη λύση για σκοράρισμα να είναι το ζωγραφιστό, όμως οι Γάλλοι “κράταγαν τα ηνία” του αγώνα. Η κακή εμφάνιση του Προμηθέα συνεχίστηκε με την γαλλική ομάδα να δυσκολεύεται λίγο επιθετικά, όμως να σκοράρει φτάνοντας το double score (16-32). Ένα μικρό ξέσπασμα του Προμηθέα στο τέλος του δεύτερου δεκαλέπτου “μάζεψε” την διαφορά στους 11 (29-40). Το ημίχρονο έληξε με buzzer beater τρίποντο του Λιποβι για το 32-42.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Προμηθέας προσπάθησε να μειώσει την διαφορά, όμως η Μονακό με την πιεστική άμυνα της και την πιο εύστοχη επίθεση της. δεν άφησε περιθώρια στην ομάδα της Πάτρας, κρατώντας της διαφορά τους 10 (36-46). Ο Προμηθέας δεν άφησε να ξεφύγει στο σκορ η Μονακό βρίσκοντας απάντηση στα δυο τρίποντα από τον Έννις μειώνοντας την διαφορά στους 3 χάρις στο γκολ-φαουλ του Λόουρι. Το μικρό αυτό σερί σε συνδυασμό με την καλή άμυνα ενθάρρυναν τους Πατρινούς να ανεβάσουν ρυθμό και να φτάσουν την διαφορά στους 4 (48-52). Το δεκάλεπτο “έκλεισε” με το σκορ να βρίσκεται στο 51-59 χάρις στην μικρή χαλαρότητα του Προμηθέα στα τελευταία λεπτά.

Στην τελευταία περίοδο ο Προμηθέας μπήκε με το “πόδι” πατημένο στο γκάζι με τον Χόλ και τον Έλλις να προσθέτουν 7 γρήγορους πόντους μειώνοντας την διαφορά τους 3 (58-61). Ένα αντιαθλητικό φάουλ και μια τεχνική ποινή που χρεώθηκαν σε Δημήτρη Αγραβάνη και Μάκη Γιατρά έφεραν πάλι την διαφορά στους 9 (59-68). Στα τελευταία τρία λεπτά του αγώνα ο Προμηθέας “έτρεξε” ένα σερί 8-0  και με πολύ καλές άμυνες μείωσε το σκορ στους 2 (68-70). Στο τελευταίο λεπτό βρήκε απάντηση ο Προμηθέας στο καλάθι του Κλέμονς με τον Κασελάκη, όμως στην επόμενη επίθεση ο Μπάκνερ ευστόχησε σε λέι-απ (70- 74). Έπειτα σε γρήγορη επίθεση ο Προμηθέας μείωσε με το καλάθι του Έλις, όμως η Μονακό κέρδισε βολές πετυχαίνοντας την μια από τις δυο (72-76). Το καλάθι του Λίποβι στα 3 δεύτερα δεν ήταν αρκετό για την ολική ανατροπή με τον Κλέμονς να ευστοχεί στην μια από τις δυο βολές και να “γράφει” το τελικό σκορ 74-77.

Τα δεκάλεπτα: 14-22, 32-42, 51-59, 74-77.

Προμηθέας Πάτρας (Γιατράς) : Χολ (8 πόντοι, 8 ασίσστ), Μπάμπ (7 πόντοι), Λίποβι (10 πόντοι), Καφέζας, Αγραβάνης (14 πόντοι, 4/4 2π.), Λόουρι (7 πόντοι), Κασελάκης ( 9 πόντοι) , Κατσίβελης, Φίλερ, Μπόγρης (2 πόντοι), Έλις (17 πόντοι, 7/7 2π.), Ματζούκας.

Μονακό (Ομπράντοβιτς) : Μποστ (9 πόντοι, 9/10 βολές), Κλέμονς (13 πόντοι), Λακόμπ ( 4 πόντοι), Τίλι ( 3 πόντοι), Γιεγκέτ ( 6 πόντοι),  Ο’Μπρίεν ( 5 πόντοι), Μπάκνερ (16 πόντοι 8/8 2π.), Γουαταρά, Μπουβα (2 πόντοι), Ένις (19 πόντοι, 5/8 2π., 3/4 3π.), Σανέ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ