Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε η Εθνική Γυναικών

Πάλεψε η Εθνική Γυναικών, αλλά γνώρισε την ήττα με 1-0 από την Ιρλανδία στο στάδιο Τάλαφ του Δουβλίνου, για τον τέταρτο αγώνα της στον 9ο προκριματικό όμιλο του UEFA Women’s Euro 2021.

Πολύ καλή εμφάνιση για την ομάδα του Αντώνη Πριόνα, που παιχνίδι με το παιχνίδι όλο και βελτιώνεται, κοιτώντας στα μάτια και παίζοντας στα ίσα κάθε αντίπαλο. Μάλιστα στο δεύτερο ημίχρονο, η «γαλανόλευκη» ήταν καλύτερη από τις γηπεδούχες, οι οποίες βρίσκονται 30 θέσεις πάνω από τη χώρα μας στην γενική κατάταξη. Όλες οι παίκτριες έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους, δημιουργώντας αρκετές ευκαιρίες.

Ανασταλτικός παράγοντας ωστόσο ήταν και η κούραση από το πολύωρο ταξίδι προς το Δουβλίνο, μιας και η αποστολή έκανε ενδιάμεσο σταθμό στο Παρίσι, όπου και ανέμενε για αρκετές ώρες την πτήση για τον τελικό προορισμό της.

Σκόρερ για την Ιρλανδία η Ντιάν Κάλντγουελ στο 45ο λεπτό.

Η Ελλάδα έτσι, βρίσκεται στην 3η θέση του ομίλου με 4 βαθμούς, με την Ιρλανδία να είναι στη 2η με 10 βαθμούς. Μπορεί δυσκολεύει η υπόθεση πρόκριση, ωστόσο ακόμη δεν έχει κριθεί τίποτα, μιας και υπάρχουν 4 ακόμη αγώνες, οι οποίοι θα κρίνουν τα πάντα.

Το ματς

Σε σχηματισμό 3-4-3 παρέταξε την ελληνική ομάδα ο Αντώνης Πριόνας, με την Ανθή Παπακωνσταντίνου κάτω από τα δοκάρια, την αρχηγό Ναταλία Χατζηγιαννίδου με τις Δανάη Σιδηρά και Δέσποινα Χατζηνικολάου στην άμυνα, τις Αναστασία Γκάτσου και Κυριακή Κυνοσίδου στα άκρα, Ελένη Κακαμπούκη και Ελένη Μάρκου στο κέντρο, και τις Αθανασία Μωραΐτου, Χριστίνα Κοκοβιάδου και Σοφία Κόγγουλη στην επίθεση.

Από την άλλη πλευρά, η Ιρλανδία παρατάχθηκε με 4-2-3-1, με την Χούριχαν στο τέρμα, τις Σκοτ, Κάλνγουελ, Κιν και Ο’Γκόρμαν τετράδα της άμυνας, Φάχεϊ και Ο’Σάλιβαν στον άξονα, Πέιν και ΜακΓκέιμπ στα άκρα και την Λίτλτζον πίσω από την Τζάρετ.

Στο πρώτο ημίχρονο, η Ιρλανδία ήταν εκείνη που είχε τον έλεγχο του αγώνα, με την ελληνική ομάδα όμως να είναι συγκεντρωμένη, να κάνει πολύ καλό ματς ανασταλτικά και να δημιουργεί κάποιες ευκαιρίες μετά από αντεπιθέσεις. Ωστόσο, οι γηπεδούχες στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους αιφνιδίασαν την ελληνική άμυνα και έφτασαν στο γκολ.

Στο 4ο λεπτό, η Λίτλτζον έκανε ένα μακρινό σουτ που δεν ανησύχησε την Παπακωνσταντίνου, ενώ στο 9’ η Ελληνίδα τερματοφύλακας μπλόκαρε σουτ της Ο’Γκόρμαν.

Στο 10’ η Σοφία Κόγγουλη έκανε ατομική ενέργεια από αριστερά, αλλά το σουτ που δοκίμασε πέρασε λίγο εκτός.

Ένα λεπτό μετά, υστέρα από γέμισμα από αριστερά, η Ο’Σάλιβαν πλάσαρε, με την Παπακωνσταντίνου να διώχνει σε κόρνερ. Στο 13’ η Ο’Σάλιβαν έκανε νέο σουτ που μπλόκαρε η Παπακωνσταντίνου.

Στο 21’ η Ελλάδα είχε μεγάλη ευκαιρία, όταν μετά από κόρνερ της Σιδηρά από δεξιά, η Χούριχαν έχασε τη μπάλα, αλλά Χατζηνικολάου και Κόγγουλη από πλάγια θέση στην μικρή περιοχή δεν μπόρεσαν να τη στείλουν στα δίχτυα, πριν απομακρύνει η Ο’Γκόρμαν.

Στο 36’ η Δανάη Σιδηρά αφού πέρασε τρεις αντίπαλες παίκτριες, σούταρε έξω από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από τα δοκάρια.

Στο 45’ ήρθε το γκολ για την Ιρλανδία. Η ΜακΚέιμπ εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, η Κουίν έκανε κεφαλιά-πάσα από τη μικρή περιοχή προς την επερχόμενη Κάλντγουελ, η οποία με προβολή έκανε το 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ελλάδα ήταν εμφανέστατα καλύτερη, πήρε μέτρα στο γήπεδο και δημιούργησε ευκαιρίες, ειδικά από το 65’ και μετά, όταν το σύστημα της Εθνικής άλλαξε από το 3-4-3 σε 4-4-2. Τότε, στο τελευταίο 25λεπτο, η Ελλάδα ήταν η ομάδα που κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, αναγκάζοντας πλέον τις γηπεοδούχες να παίξουν με αντεπιθέσεις.

Στο 56ο λεπτό, η Ιρλανδία έχασε διπλή προσπάθεια με τη Λίτλτζον, η οποία επιχείρησε δύο σουτ, με την Παπακωνσταντίνου να αποκρούει το πρώτο και το δεύτερο να περνά άουτ.

Στο 61’ η Γκάτσου έκανε σέντρα από δεξιά, η μπάλα στρώθηκε στην Κυνοσίδου που σούταρε, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

Στο 66’ ο Αντώνης Πριόνας άλλαξε τη διάταξη της ομάδας σε 4-4-2, περνώντας στο ματς τις Θωμαή Βαρδαλή και Βεατρίκη Σαρρή αντί των Μωραΐτου και Κόγγουλη. Συγκεκριμένα Γκάτσου και Κυνοσίδου έπαιξαν στα άκρα της άμυνας, Χατζηγιαννίδου και Σιδηρά στόπερ, Κακαμπούκη και Μάρκου στον άξονα, Βαρδαλή και Σαρρή στα άκρα και τις Κοκοβιάδου και Χατζηνικολάου στην επίθεση

Στο 67’ η νεοεισελθούσα Σαρρή έκανε ένα σουτ που πέρασε εκτός.

Στο 71’ η Ελλάδα έχασε μια ακόμα μεγάλη ευκαιρία. Η Σαρρή έκανε εξαιρετική ατομική ενέργεια από αριστερά, μπήκε στην περιοχή, έδωσε στην Χατζηνικολάου, η οποία πλάσαρε άουτ.

Δύο λεπτά μετά, η Σιδηρά εκτέλεσε φάουλ από το κέντρο, η Μάρκου πήρε την κεφαλιά, αλλά η Χούριχαν μπλόκαρε.

Στην αντεπίθεση, η Λίτλτζον έκανε ένα σουτ που πέρασε ψηλά.

Στο 75’ η Σαρρή σούταρε ωραία από τη γωνία της περιοχής, αλλά πέρασε ελάχιστα δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Στο 81’ μετά από φάση διαρκείας, η ΜακΚέιμπ σούταρε με την Παπακωνσταντίνου να μπλοκάρει.

Στο 83ο λεπτό, η Σπυριδωνίδου πέρασε στη θέση της Κυνοσίδου, με το σύστημα να αλλάξει εκ νέου στο πιο επιθετικογενές 3-5-2.

Στο 90+4’ η Σιδηρά εκτέλεσα φάουλ από το κέντρο, οι Χατζηνικολάου και Μάρκου δεν πρόλαβαν τη μπάλα, με την Χούριχαν να μπλοκάρει.

Ιρλανδία (Βέρα Πάου): Χούριχαν, Σκοτ, Ο’Γκόρμαν, Κάλντγουελ, Κουιν, Φάχεϊ, Ο’ Σάλιβαν, Πέιν (63’ λ.τρ. Ράσελ), ΜακΚέιμπ, Λίτλτζον (86’ Σάιν), Τζάρετ (72’ Μπάρετ)

Ελλάδα (Αντώνης Πριόνας): Παπακωνσταντίνου, Χατζηγιαννίδου, Σιδηρά, Χατζηνικολάου, Γκάτσου, Κυνοσίδου (83’ Σπυριδωνίδου), Κακαμπούκη, Μάρκου, Μωραΐτου (65’ Βαρδαλή), Κόγγουλη (65’ Σαρρή), Κοκοβιάδου

Στα μέχρι τώρα παιχνίδια του 9ου προκριματικού ομίλου, η Ελλάδα έχει 4 βαθμούς και μετρά 1 νίκη, 1 ισοπαλία και 2 ήττες.

Το επόμενο παιχνίδι για την Ελληνική ομάδα, είναι στις 14 Απριλίου εκτός έδρας κόντρα στην Ουκρανία. Ενώ ο όμιλος συνεχίζεται την προσεχή Τετάρτη 11 Μαρτίου, με τον αγώνα Μαυροβούνιο-Ιρλανδία.

Τα μέχρι τώρα παιχνίδια της Εθνικής Ελλάδας:

8/10/2019 Ελλάδα-Γερμανία 0-5

6/11/2019 Μαυροβούνιο-Ελλάδα 0-4

12/11/2019 Ελλάδα-Ιρλανδία 1-1

5/3/2020 Ιρλανδία-Ελλάδα 1-0

Τα επόμενα παιχνίδια:

14/4/2020 Ουκρανία-Ελλάδα

3/6/2020 Ελλάδα-Μαυροβούνιο

9/6/2020 Ελλάδα-Ουκρανία

19/9/2020 Γερμανία-Ελλάδα

Η βαθμολογία του 9ου ομίλου:

1. Γερμανία 12β (4 αγώνες)
2. Ιρλανδία 10β (4 αγώνες)
3. Ελλάδα 4β (4 αγώνες)
4. Μαυροβούνιο 0β (3 αγώνες)
5. Ουκρανία 0β (3 αγώνες)

Οι επικεφαλής των 9 ομίλων, μαζί με τις 3 καλύτερες δεύτερες ομάδες παίρνουν απευθείας την πρόκριση για το Euro της Αγγλίας το 2021, ενώ οι υπόλοιπες 6 ομάδες που θα τερματίσουν δεύτερες, θα αγωνιστούν σε αγώνες μπαράζ, τα οποία θα κρίνουν τα άλλα 3 εισιτήρια. Η Αγγλία έχει πάρει απευθείας την πρόκριση ως διοργανώτρια.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ