Έκανε πάρτι γενεθλίων!

Με τον καλύτερο τρόπο γιόρτασε ο Ολυμπιακός τα 94α γενέθλιά του, καθώς επικράτησε με 4-1 του Άρη στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για την 24η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ.

Ένας καλός Ολυμπιακός, αν και κατά διαστήματα απειλήθηκε από τους Θεσσαλονικείς, δεν συνάντησε δυσκολία να προσθέσει άλλους 3 βαθμούς στο «σακούλι» του, πριν το «αιώνιο ντέρμπι» την επόμενη εβδομάδα.

Σκόρερ για τον Ολυμπιακό ο Μασούρας στο 27’, ο Ποντένσε στο 35’ και στο 75’ και ο Γκερέρο στο 90’. Για τον Άρη μείωσε στο 74’ ο Μαρτίνες.

Λόγω της ημέρας, κατά την είσοδο των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, έπαιξε ο πρώτος ύμνος της ομάδας «Φευγάτε από μπρος».

Το ματς

Χωρίς ιδιαίτερες αλλαγές παρέταξε ο Πέδρο Μαρτίνς τον Ολυμπιακό. Μεριά και Μιράντα στα στόπερ, Ομάρ και Κούτρης στα άκρα της άμυνας, Γκιλιέρμε-Μπουχαλάκης αμυντικά χαφ, Ποντένσε και Μαρούρας στα «φτερά» και τον Φορτούνη πίσω από τον Χασάν.

‘Ένα παιχνίδι στο οποίο ο Ολυμπιακός είχε την κυριαρχία στον αγωνιστικό χώρο, με εξαίρεση μόνο τα πρώτα λεπτά στα οποία ο Άρης προσπάθησε να πιέσει κάνοντας κάποιες φάσεις, ιδιαίτερα με δύο φάουλ του Γιάννη Φετφατζίδη. Μασούρας και Ποντένσε έδωσαν ήδη από το πρώτο ημίχρονο προβάδισμα νίκης. Τα δύο αυτά γκολ «ξεκλείδωσαν» τον Ολυμπιακό, ενώ από εκείνο το σημείο και για όλο το υπόλοιπο πρώτο ημίχρονο, ο Άρης δεν απείλησε ξανά.

Στο δεύτερο ημίχρονο μέχρι το 65’ ο ρυθμός είχε πέσει, ενώ σε εκείνο το σημείο οι δύο τεχνικοί προχώρησαν σε «φρεσκάρισμα». Ο Άρης μείωσε σε 2-1 σε μια φάση που αδράνησε η «ερυθρόλευκη» άμυνα. Ωστόσο αμέσως ο εξαιρετικός σήμερα Ντανιέλ Ποντένσε έκανε το 3-1 πριν το τελικό σκορ.

Μόλις στο 2ο λεπτό, ο Ολυμπιακός έκανε την πρώτη του καλή ευκαιρία. Ύστερα από κλέψιμο του Χασάν και πολύ ωραία ενέργεια του Μπουχαλάκη, ο Ποντένσε σούταρε λίγο έξω από την περιοχή, με τον Κουέστα να αποκρούει με δυσκολία.

Στο 7’ ο Άρης «απάντησε» με ένα φάουλ από τα πλάγια του Φετφατζίδη, με τον Σα να διώχνει.

Στο 20’ από λάθος στο κέντρο του Μπουχαλάκη, ο Φετφατζίδης περνάει ανάμεσα από δύο και κερδίζει φάουλ στο ημικύκλιο της περιοχής, από τον χαφ του Ολυμπιακού. Ο πρώην «ερυθρόλευκος» Φετφατζίδης το εκτέλεσε στο τείχος.

Στο 24’ ο Άρης έκανε τη μεγαλύτερή του ευκαιρία στο ματς. Από λάθος του Μιράντα που κόβει λάθος, ο Φετφατζίδης φεύγει από δεξιά, προλαβαίνει την έξοδο του Σα, αλλά η μπάλα φεύγει έξω από την εστία, χωρίς να καταλήξει και άουτ.

Στο 27’ ήρθε το γκολ για τον Ολυμπιακό. Ο Φορτούνης έβγαλε ωραία κάθετη στον Ομάρ, ο Νορβηγός γύρισε στον Μασούρα που από κοντά πλάσαρε για το 1-0.

Στο 35’ ήρθε το 2-0. Μετά από εξαιρετική αλλαγή παιχνιδιού του Μασούρα στον Ποντένσε που μπήκε μόνος του από αριστερά, συνέκλινε και με το δεξί σούταρε για να στείλει την μπάλα στην εστία του Κουέστα, αφού η μπάλα βρίσκει και λίγο στον Βαλεριάνο.

Στο 47’ μετά από σουτ του Κούτρη μέσα στην περιοχή, η μπάλα βρίσκει στην πτώση του Βέλεθ στο χέρι του, με τον Σιδηρόπουλο να δείχνει «παίζετε».

Στο 65’ μετά από σέντρα του Κούτρη, ο Φορτούνης κοντρόλαρε την μπάλα, αλλά το αριστερό του σουτ, έφυγε πάνω από την εστία.

Στο 68’ ο Άρης έκανε ευκαιρία με σουτ του Βαλεριάνου από δεξιά, από πάσα του Γκαρσία, στην κλειστή γωνία του Σα, που έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 74’ ο Βαλεριάνος έφτασε μέχρι την τελική γραμμή, γύρισε στον Γκαρσία που πήγε να κάνει ένα σουτ αλλά βρήκε αέρα, η μπάλα έφτασε στον Μαρτίνες που σούταρε και μείωσε σε 2-1 με τον Σα και την άμυνα να αδρανούν.

Ωστόσο η απάντηση του Ολυμπιακού ήταν άμεση. Στο 75’ ο Ποντένσε έκανε ωραία ατομική ενέργεια στο ένας εναντίον ενός, σούταρε από τη γραμμή της περιοχής νικώντας τον Κουέστα για το 3-1!

Στο 81’ ο Ρόσε έκανε μια κεφαλιά, αλλά πέρασε εκτός. Ενώ αμέσως μετά ο Ποντένσε έκανε μι φανταστική ενέργεια, που όμως έμεινε ημιτελής καθώς δεν είχε κάποιον συμπαίκτη κοντά του.

Στο 90’ ο Ολυμπιακός ανέβασε το σκορ σε 4-1. Ο Κούτρης μετά από κούρσα, έβγαλε ωραία σέντρα από αριστερά για τον Γκερέρο ο οποίος σκόραρε με κοντινή κεφαλιά.

Πλέον όλοι στρέφονται στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ την επόμενη αγωνιστική.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Κούτρης, Μεριά, Μιράντα, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Ποντένσε, Μασούρας (70’Ανδρούτσος), Φορτούνης (84’ Καμαρά), Χασάν (62’ Γκερέρο)

Άρης (Σάββας Παντελίδης): Κουέστα, Βαλεριάνος, Βέλεθ, Ροζ, Κόρχουτ, Ματίγια (78’ Μπάσα), Σιώπης, Λάρσον, Ματέο, Φετφατζίδης (57’ Μαρτίνες), Γιουνές

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ