“Ανάσταση” για την Άρσεναλ

Για τη 16η αγωνιστική της Premier League, η Άρσεναλ επέστρεψε στις νίκες κόντρα στη 0 με 3-1, έπειτα από επτά αγωνιστικές χωρίς νίκη.

Βαθμολογική ανάσα για τους “Κανονιέρηδες”, ενώ είχαν ξεκινήσει συζητήσεις για σενάρια μάχης για τη σωτηρία, με βάση τις κάκιστες εμφανίσεις. Το κακό σερί για τους γηπεδούχους καλά κρατεί, με μόλις μία νίκη σε δέκα παιχνίδια.

Η Άρσεναλ ανέβηκε στην 9η θέση με 22 βαθμούς, ενώ η Γουέστ Χαμ έπεσε στη 16η θέση με 16 βαθμούς και ένα βαθμό πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

O αγώνας:

Στο πρώτο μέρος, δίκαια οι γηπεδούχοι πήγαν με το προβάδισμα στα αποδυτήρια. Οι παίκτες του Λιούνγκμπεργκ δεν υπήρχαν στον αγωνιστικό χώρο, ενώ τα θέματα στην άμυνα ήταν αρκετά.

Ο Ογκμπόνα άνοιξε το σκορ στο 38’ υπέρ των “Σφυριών”. Σε μια φάση διαρκείας από κόρνερ, η μπάλα κατέληξε στον Φορνάλς, αυτός σέντραρε και ο Ιταλός στόπερ ήρθε με φόρα να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά. Η μπάλα βρήκε στην ωμοπλάτη του Μάιτλαντ-Νάιλς για να καταλήξει στα δίχτυα του Λένο (1-0).

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Άρσεναλ χρειάστηκε μόλις ένα δεκάλεπτο ώστε όχι μόνο να γυρίσει το παιχνίδι αλλά να κλειδώσει το τρίποντο. Καθοριστικό το γκολ της ισοφάρισης καθώς επανέφερε σε ένα βαθμό την ψυχολογία και τα δύο γκολ ήρθαν από την πολύ μεγάλη ποιότητα της επιθετικής της γραμμής.

Η ισοφάριση ήρθε με τον Μαρτινέλι στο 60’. Σε μια αντεπίθεση, οι “Κανονιέρηδες” βρήκαν λίγο χώρο, ο Κολάσινατς με τη μπάλα στα αριστερά βρήκε με παράλληλη πάσα τον Βραζιλιάνο επιθετικό και αυτός ανενόχλητος δεν δυσκολεύτηκε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα (1-1).

Με τον Πεπέ στο 66’, οι φιλοξενούμενοι πήραν κεφάλι στο σκορ. Προσωπικό γκολ από τον Ιβοριανό επιθετικό με απίστευτο σουτ ενώ το μαρκάρισμα του Μασουακού ήταν αρκετά χαλαρό, για να του επιτρέψει το σουτ (1-2).

Ο Ομπαμεγιάνγκ έδωσε ανάσα δύο γκολ στην ομάδα του Λιούνγκμπεργκ στο 70’. Σε ακόμα μία αντεπίθεση, ο Γκαμπονέζος επιθετικός και ο Πεπέ άλλαξαν τη μπάλα, ο δεύτερος τη σήκωσε λίγο και ο πρώτος την έστειλε στα δίχτυα με γυριστό (1-3).

Κίτρινες: Σνόντγκρας (24’), Κρέσγουελ (49’)

Γουέστ Χαμ (Πελεγκρίνι): Μαρτίν, Κρέσγουελ (51’ Μασουακού), Ογκμπόνα, Μπαλμπουενά, Φρέντερικς, Φορνάλς, Ράις, Νομπλ, Σνόντγκρας (78’ Χόλαντ), Άντερσον (69’ Άλερ), Αντόνιο

Άρσεναλ (Λιούνγκμπεργκ): Λένο, Τίρνεϊ (29’ Κολάσινατς), Παπασταθόπουλος, Τσέιμπερς, Μάιτλαντ-Νάιλς, Τορέιρα, Τσάκα (86’ Γκεντουζί), Μαρτινέλι, Οζίλ, Πεπέ (88’ Νέλσον), Ομπαμεγιάνγκ

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ