Ανατροπή και νίκη για Μαρσέιγ, νίκησαν εύκολα Ρεμς και Ναντ

Για την 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος στην Γαλλία, η Μαρσέιγ νίκησε 3-1 την Μπορντό και παρέμεινε στη δεύτερη θέση. Η Ρεμς και η Ναντ δε δυσκολεύτηκαν να πάρουν την νίκη.

Μαρσέιγ-Μπορντό 3-1

H Μαρσέιγ αν και βρέθηκε πίσω στο ημίχρονο από την Μπορντό, έκανε την ανατροπή στο δεύτερο μέρος και παρέμεινε στην δεύτερη θέση πίσω από την Παρί. Η Μπορντό έχασε την ευκαιρία να ανέβει στη τρίτη θέση και παρέμεινε στην 5η θέση έχοντας συγκάτοικο τη Ναντ.

Η Μπορντό απείλησε πρώτη στο 13′ με μια πολύ ωραία ενέργεια από τον Μάτζα που σούταρε ένα χαμηλό σουτ αλλά ο Μανταντά έδειξε τα αντανακλαστικά του με μια ωραία απόκρουση. Ο Μάτζα στο 31΄ πέρασε την μπάλα στον Αντί και εκείνος με ένα  έξοχο σουτ από μακρινή απόσταση έκανε το 0-1. Η Μαρσέιγ ανέβασε στροφές μετά το γκολ αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 1-1 στο 48΄.  Μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Αμαβί πήρε την κεφαλιά και ισοφάρισε για την Μαρσέιγ. Στο 68΄ήρθε η ολική ανατροπή. Ο Σανσόν πέρασε από τους αντιπάλους του και με μια έξοχη προσπάθεια έστειλε την μπάλα στη πάνω δεξιά γωνία του Κοστίλ για το 2-1. Το τελικό 3-1 έγινε στις καθυστερήσεις. Στο 90+2 ο Ρονζιέρ έκανε μια έξυπνη πάσα στον Ράντονιτς ο οποίος κινήθηκε μέσα στην περιοχή και με ένα καλοζυγισμένο σουτ νίκησε τον Κοστίλ για το τελικό 3-1.

Μαρσέιγ: Μανταντά, Σακάι, Αλ. Γκονθάλεθ, Καρ, Αμαβί, Ρονζιέρ, Καμαρά, Σανσόν(84΄Στρόουτμαν), Σαρ(77΄Λοπέζ), Ζερμέν(64΄Ράντονιτς), Παγιέ

Μπορντό: Κοστίλ, Γιοβάνοβιτς, Κοσιελνί, Πάμπλο, Σαμπαλί, Τσουαμενί, Οτάβιο(81΄Μπριάν), Μπενίτο(68΄Καμανό), Πρεβίλ, Αντλί(57΄Χουάνγκ Ουί Τζο), Μάτζα

Ρεμς -Σαιντ Ετιέν 3-1.

Η Ρεμς δεν άφησε περιθώρια για το ποια ήταν η καλύτερη ομάδα στον αγώνα με την Σαιντ Ετιέν, επικράτησε δίκαια  με 3-1 και ανέβηκε στην 9η θέση. Από την πλευρά της η Σαιντ Ετιέν έχασε την ευκαιρία να πιάσει την Λιλ στην 3η θέση και πλέον νιώθει την ανάσα της Ρεμς, καθώς τους χωρίζει μόλις ένας βαθμός.

Μόλις στο 10ο λεπτό η μπάλα έφτασε μέσα στην περιοχή  στον Ρεμί Ουντίν,  εκείνος  σούταρε, η μπάλα βρήκε πρώτα στο δοκάρι και στη συνέχεια κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0 υπέρ των γηπεδούχων. Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε πολλές φάσεις και στο δεύτερο οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν στο  59′ να φέρουν στα ίσια το ματς, όταν ο Αμουμά πήρε μια πάσα μέσα στην μεγάλη περιοχή και με ένα χαμηλό σουτ που χτύπησε και στο δεξί δοκάρι έφερε τον αγώνα στα ίσια για το 1-1. Η χαρά των Παικτών της Σαιντ Ετιέν διήρκησε μόλις για 8 λεπτά, καθώς στο 67΄ ο Χαβαλερίν, έκανε μια σέντρα προς τον Ντιά,  ο οποίος απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο και με μια εξαιρετική κεφαλιά έκανε το 2-1. Στις καθυστερήσεις ο Ντουμπιά πέρασε από τους αντιπάλους και με μια έξοχη προσπάθεια από την άκρη της περιοχής έκανε το 3-1 και αφού η μπάλα βρήκε πρώτα  στο αριστερό δοκάρι και μετά κατέληξε στα δίχτυα.

Σταντ Ντε Ρεμς: Ραίκοβιτς, φόκετ, Ντισασί, Αμπτνετλχαμίντ, Καμαρά, Μουνέτσι, Χαβαλερίν, Ουντίν(81΄Σουκ Χιουν-Γιουν), Καφαρό(72΄Σισοκό), Ντιγκνομέ(65΄Μουσά Ντουμπιά), Ντιά

Σαιντ Ετιέν: Ρουφιέ, Ντεμπισί, Φοφάνα, Περρίν, Γκ.Σίλβα, Καμαρά, Βιλά(79΄Μπέριτς), Ονορά, Μπουανγκά, Μπουντεμπούζ(53΄Αμουμά), Ντιονί(53΄Ζαν-Εντ Αολού)

Nαντ-Ντιζόν 1-0

Η Ναντ ήταν καλύτερη σε όλο το παιχνίδι κόντρα στη Ντιζόν, νίκησε 1-0, βρίσκεται μόνη της στην 6ηθέση και είναι κοντά στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη. Αντίθετα η Ντιζόν έμεινε χαμηλά, μόλις έναν βαθμό πάνω από την ζώνη που οδηγεί στα πλέι-οφ του υποβιβασμού.

Η πρώτη καλή φάση του παιχνιδιού σημειώθηκε στο 34΄ με τον Σιμόν αλλά το σουτ που επιχείρησε μέσα από την περιοχή, πέρασε έξω από το δεξί δοκάρι. Το πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ κακό και στο 2ο η Ναντ ανέβασε την απόδοση της για να πετύχει γκολ. Ο Σιμόν  και πάλι στο 54΄έγινε αποδέκτης μιας εξαιρετικής σέντρας μέσα στην περιοχή, αλλά και πάλι δε μπόρεσε να βρει τον στόχο. Ο Ρούναρσον στο 60΄έκανε μια εξαιρετική απόκρουση σε σουτ του Σιμόν  και στο 73΄ήρθε το χρυσό γκολ για τους γηπεδούχους. Μια υπέροχη συνεργασία μεταξύ του Μπλας  και του Σιμόν έδωσε στον πρώτο καθαρό οπτικό πεδίο προς την εστία από το όριο της περιοχής. Αυτός δεν δυσκολεύτηκε και νίκησε τον Ρούναρσον, στέλνοντας τη μπάλα στην κάτω δεξιά γωνία για το τελικό 1-0.

Ναντ: Λάφοντ, Ντ.Απιά, Τζιρόττο, Παλούις, Τραορέ, Μπάμπα(90+1΄Μουτουσαμί), Τουρέ, Λουτσά, Σιμόν, Μπλας(89΄Μπεναβέντε), Κουλιμπαλί(72΄Αμπέντ)

Ντιζόν : Ρούναρσον, Σαφίκ, Μάνγκα, Ντονγκ, Αλφόνσε, Αμαλφιτανό(81΄Λοϊόντιτσε), Μπαλμόντ, Μπαλντέ(46΄Μαβιντίντι) Χουιάρ, Περέιρα(71΄Σουμαρέ), Κάντις

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ