Α1 Γυναικών: Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός, άνοδος για ΕΦΑΟΖ & Παναθλητικό

Επικυρώθηκαν από την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης οι βαθμολογίες των πρωταθλημάτων.

Στα πρωταθλήματα γυναικών, πρωταθλητής στην Α1 αναδεικνύεται ο Ολυμπιακός. Οι “ερυθρόλευκες” κατακτούν τον τίτλο για 5η συνεχή χρονιά, από το 2015 που επανιδρύθηκε το τμήμα. Φέτος, έκλεισαν την σεζόν έχοντας 20 νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές στην Α1 Γυναικών και φτάνοντας συνολικά τα 117 σερί ματς αήττητες στο πρωτάθλημα και τα 135 συνολικά σε όλες τις εγχώριες διοργανώσεις.

Στους δύο ομίλους της Α2 γυναικών, πρωταθλήτριες αναδεικνύονται αντίστοιχα ΕΦΑΟ Ζωγράφου και Παναθλητικός Συκεών.

Την επόμενη σεζόν, η Α1 θα αποτελείται από 14 ομάδες και η Α2 με 43 ομάδες, χωρισμένες σε ομίλους. Από αυτές, οι 21 θα είανι οι ομάδες που αγωνίστηκαν φέτος, μαζί με τις 16 ομάδες που θα συμμετείχαν στο Ειδικό Πρωτάθλημα που τελικώς δεν θα διεξαχθεί. Δηλαδή των Πρωταθλητών και Δευτεραθλητών των ΕΣΚΑ, ΕΣΚΑΝΑ και ΕΚΑΣΘ.

Συγκεκριμένα, οι ομάδες των Ενώσεων που θα ανέλθουν είναι: ΑΕΚ Περιστερίου, Αμύντας, Τερψιθέα Γλυφάδας, Ατρόμητος Πειραιά, ΟΚΑ Αρκάδι, ΒΑΟΛ Χίου, Θησέας Παναγιούδας, ΓΕΑ Άμιλλα 2000, Γ.Σ. Έσπερος, Οίακας Ναυπλίου, Σαντορίνη Α.Ε., Γ.Σ. Μενεμένης, Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη, Πάνθηρες Καβάλας, Φίλιππος Βέροιας, Σ.Κ. Ιερισσός ’99, Απόλλωνας Καρδίτσας, Απόλλων Πτολεμαϊδας και μία εκ των ΓΑΣ Ιάλυσος και Γ.Σ. Διαγόρας.

Το Δελτίο Τύπου της ΕΟΚ για τα πρωταθλήματα γυναικών:

Επικύρωση της βαθμολογίας της Α1’ Εθνικής κατηγορίας όπως κατέληξε στις 9/03 ως εξής:

  1.  ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ
  2. ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΟ
  3. AO ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ
  4. ΟΑ ΧΑΝΙΩΝ
  5. ΑΟ ΣΠΟΡΤΙΓΚ
  6. ΑΣ ΝΙΚΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
  7. ΑΣ ΠΑΟΚ
  8. ΓΣ ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
  9. ΑΟ ΔΑΦΝΗ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
  10. ΓΣ ΚΡΟΝΟΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
  11. ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
  12. ΚΑΟ ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ

Πρωταθλητής αναδεικνύεται ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΦΠ. Σύμφωνα με την τροποποίηση του άρθρου 12 της Ειδικής Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Α1’ Εθνικής κατηγορίας Γυναικών δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα στην Α2 Εθνική κατηγορία.

ομάδα που θα δηλώσει αδυναμία συμμετοχής ή θα αποχωρήσει ή δεν θα αποδεχτεί άνοδο με σχετική πτώση σε κατηγορία δεν θα αντικατασταθεί από άλλη ομάδα για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021.

Επικύρωση της βαθμολογίας της Α2’ Εθνικής κατηγορίας όπως κατέληξε στις 9/03 ως εξής:

1ος ΟΜΙΛΟΣ                                                         2ος ΟΜΙΛΟΣ

  1. ΕΦΑΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ                                ΠΑΝΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΑΕ ΣΥΚΕΩΝ
  2. ΑΕΟ ΠΡΩΤΕΑΣ ΒΟΥΛΑΣ                         ΑΣ ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  3. ΓΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ                                     ΓΣ ΗΡΑΚΛΗΣ
  4. ΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΑΣ                                        ΜΓΣ ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ
  5. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ                                      ΑΕ ΠΥΛΑΙΑΣ
  6. ΓΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ                              ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ
  7. ΓΑΣ ΕΥΝΙΚΟΣ                                           ΑΜΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Ν. ΡΥΣΙΟΥ
  8. ΑΦΜΣ ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑΣ                ΜΓΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
  9. ΑΣ ΑΙΓΕΑΣ ΧΙΟΥ                                     ΑΣ ΠΑΝΟΡΑΜΑ
  10. ΑΟ ΑΡΓΟΥΣ ΟΙ ΔΑΝΑΟΙ                       ΑΠΣ ΑΣΠΙΣ 2001 ΞΑΝΘΗΣ
  11. ΑΟ ΑΕΤΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ                       ΜΕΝΤ
    ΟΛΥΜΠΙΑ ΓΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Η Επιτροπή εισηγείται ο πρώτος του 1ου και ο πρώτος του 2ου  Ομίλου:  ΕΦΑΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ και ΠΑΝΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΑΕ ΣΥΚΕΩΝ αντίστοιχα ανέρχονται στην Α1 Εθνική κατηγορία γυναικών.  Σύμφωνα με την τροποποίηση του άρθρου 12 της Ειδικής Προκήρυξης του Πρωταθλήματος της Α2’ Εθνικής κατηγορίας δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα στα τοπικά Πρωταθλήματα εκτός αυτών που αποχώρησαν για την αγωνιστική περίοδο 2020 -2021.

Η Επιτροπή εισηγείται ότι ομάδα που θα δηλώσει αδυναμία συμμετοχής ή θα αποχωρήσει ή δεν θα αποδεχτεί άνοδο με σχετική πτώση σε κατηγορία δεν θα αντικατασταθεί από άλλη ομάδα για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021.

ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2020 – 2021.

Η Α1 Εθνική κατηγορία γυναικών ενιαία να αποτελείται από 14 ομάδες και

Η Α2 Εθνική κατηγορία γυναικών από 43 σωματεία μοιρασμένα σε ομίλους με την συμμετοχή των 21 σωματείων που παραμένουν, των 16 σωματείων που συμμετείχαν στο Ειδικό Πρωτάθλημα που δεν θα διεξαχθεί, των Πρωταθλητών ΕΣΚΑ, ΕΣΚΑΝΑ και ΕΚΑΣΘ σύμφωνα με την Ειδική Προκήρυξη και θα συμπληρωθούν με τους 2ους της ΕΣΚΑ, ΕΣΚΑΝΑ και ΕΚΑΣΘ.

 

Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού για την κατάκτηση του πρωταθλήματος:

“Η ομάδα μπάσκετ Γυναικών του Ολυμπιακού, ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας για τη σεζόν 2019-2020, κατακτώντας το 5ο διαδοχικό αήττητο πρωτάθλημα της μετά και την επικύρωση της βαθμολογίας από την ΕΟΚ, όπως και είχε διαμορφωθεί αυτή πριν τη διακοπή λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οι «ερυθρόλευκες» έκλεισαν την σεζόν έχοντας 20 νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές στην Α1 Γυναικών και φτάνοντας συνολικά τα 117 σερί ματς αήττητες στο πρωτάθλημα και τα 135 συνολικά σε όλες τις εγχώριες διοργανώσεις.

Ο Θρύλος, δύο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας της Α1 Γυναικών, ήταν στην κορυφή της βαθμολογίας, έχοντας διαφορά τεσσάρων βαθμών από τον δεύτερο της βαθμολογίας Παναθηναϊκό”.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ