Εκδίκηση… και φουλ πρωτάθλημα η Σίτι

Σπουδαία νίκη με 1-0 πήρε η Μάντσεστερ Σίτι επί της Τότεναμ στο «Έτιχαντ»στο πλαισιο της 35ης αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, και έφτασε πιο κοντά στην κατακτήσει του Πρωταθλήματος . Οι πολίτες πήραν μια άτυπη εκδίκηση για τον αποκλεισμό τους από το Τσάμπιονς Λιγκ.

Στο πρώτο ημίχρονο η Σίτι μπήκε δυναμικά έχοντας την κατοχή της μπάλας, όμως την πρώτη ευκαιρία την είχαν τα «σπιρούνια» στο 3΄με τον Σον όμως ο Έντερσον απομάκρυνε.

Δυο λεπτά αργότερα οι «πολίτες» πέρασαν μπροστά στο σκορ 1-0 με τον  Φόντεν να είναι εύστοχος με κεφαλιά, έπειτα από την κεφαλιά –ασιστ  του Αγκουέρο.

Οι Λονδρέζοι προσπάθησαν να φέρουν το ματς στα ίσια αλλά ο Σον στο 14΄ και Έρικσεν στο 16΄ δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Έντερσον. Στην συνέχεια οι γηπεδούχοι με τους Μπερνάρντο και Ζιτσενκο απείλησε  όμως ήταν άστοχοι. Στο 40΄ο Λούκας Μόουρα δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα με αποτέλεσμα το 1-0 να είναι σκορ ημιχρόνου

Στην επανάληψη η Σίτι είχε την μπάλα στα πόδια της και λίγο έλειψε  στο 49΄ να κάνει το 2-0 με το σουτ του Αγκουέρο, όμως η μπάλα κόντραρε στον Αλντερβάιρελντ, και στο ριμπάουντ ο Φοντεν δεν μπόρεσε να απειλήσει τον Γκασανίγκα.

Στην συνέχεια η ομάδα του Γκουαρδιόλα είχε το πόδι της πατημένο στο γκάζι χωρίς να μπορεί να διευρύνει το σκορ. Στο 71΄ο Στέρλινγκ δεν μπόρεσε να νικήσει από κοντά τον Γκασανίγκα. Στο 73΄ ο Λούκας Μόουρα προσπάθησε να νικήσει τον Έντερσον ο οποίος ήταν σε ετοιμότητα .

Όσο περνούσαν τα λεπτά η Σίτι ναι μεν είχε την κατοχή αλλά και την κούραση, από την πλευρά η Τότεναμ έψαχνε το τρόπο να ισοφαρίσει χωρίς αποτέλεσμα. Πλέον η Μάντσεστερ Σίτι είναι στην κορυφή  στο +1 από την Λίβερπουλ .

Οι συνθέσεις των ομάδων :

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Ζιντσένκο, Λαπόρτ, Στόουνς, Γουόκερ, Γκουντογκάν, Φόντεν (85’ Ντ. Σίλβα), Ντε Μπρόινε (38’ Φερναντίνιο), Μπ. Σίλβα, Στέρλινγκ, Αγουέρο (65’ Σανέ)

Τότεναμ: Γκαζανίγκα, Ντέιβις, Αλντερβάιρελντ (78’ Γιορέντε), Βερτόνγκεν, Σάντσες, Ντάιερ (61’ Γουανιάμα), Φόιθ, Έρικσεν, Άλι (69’ Ρόουζ), Λούκας Μόουρα, Σον

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ