Με το “δεξί” ο Ολυμπιακός

Πρεμιέρα με το δεξί για τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 1, ο οποίος επικράτησε με 1-0 του Αστέρα Τρίπολης στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για την 1η αγωνιστική.

Οι Πειραιώτες που παρατάχθηκαν με αρκετές αλλαγές, έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα, απέναντι σε έναν αξιόμαχο Αστέρα που έκανε ευκαιρίες, ενώ άρεσαν οι νέοι παίκτες.

Σκόρερ ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί  στο 6ο λεπτό με πέναλτι, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» είχαν και δοκάρι με τον Βαλμπουενά στο 68’.

Πριν τον αγώνα, η ΠΑΕ βράβευσε τον κ. Νίκο Χάσικο, 90 ετών σήμερα, ο οποίος είναι ο παλαιότερος κάτοχος εισιτηρίου διαρκείας.

Το ματς

Με 6 αλλαγές συγκριτικά με το ματς κόντρα στην Κράσνονταρ παρέταξε την ομάδα ο Πέδρο Μαρτίνς. Ο Σα ήταν κάτω από τα δοκάρια, Ελαμπντελαουί και Τσιμίκας στα άκρα της άμυνας, Σισέ και Σεμέδο στο κέντρο της άμυνας, Γκιλιέρμε και Καμαρά στα χαφ, Ρατζέλοβιτς και Ποντένσε στα «φτερά», ο Σουντανί δεκάρι πίσω από τον Ελ Αραμπί.

Καλό παιχνίδι από τον Ολυμπιακό, ωστόσο οι παίκτες «έψαχναν» ο ένας τον άλλον, κάτι που ωστόσο ήταν απολύτως λογικό, μιας και όπως είπαμε υπήρχαν 6 νέοι παίκτες.

Στο 5ο λεπτό, ο Ρατζέλοβιτς έβγαλε σέντρα από δεξιά, ο Πασαλίδης βρήκε τη μπάλα με το χέρι με τον διαιτητή, χωρίς να χρειαστεί να συμβουλευτεί το VAR, καταλόγισε το πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ελ Αραμπί στο 6ο λεπτό που έκανε το 1-0 για τον Ολυμπιακό!

Τρία λεπτά αργότερα, ο Καμαρά έκανε δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής, ο Παπαδόπουλος απέκρουσε, αλλά ο επερχόμενος Σουντανί την έστειλε πιο ψηλά απ’ όσο έπρεπε. Ωστόσο η φάση θεωρήθηκε μη γενόμενη, καθώς ο τελευταίος ήταν σε θέση οφσάιντ.

Στο 15’ ο Αστέρας έκανε την πρώτη του ευκαιρία. Ο  Λουίς Φερνάντες βρήκε τον χώρο και έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής, με τον Σα να έχει καλή θέση και να μπλοκάρει την μπάλα.

Στο 31’ ο Ομάρ άνοιξε  για τον Ποντένσε, αυτός με τρομερό τακουνάκι έβγαλε τετ-α-τετ τον Σουντανί, ο οποίος με άψογο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Δεν μέτρησε, όμως το γκολ καθώς ο Σουντανί ήταν σε θέση οφσάιντ.

Ένα λεπτό μετά, ο Ιγκλέσιας έκανε κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε εκτός.

Στο 38’ ο Σουντανί κατέβασε άψογα την μπάλα και άνοιξε αριστερά για τον Ραντζέλοβιτς, ο οποίος του την επέστρεψε και τον έβγαλε απέναντι από τον Παπαδόπουλο, με τον οποίο όμως να αποσοβεί το τετ-α-τετ.

Με το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου, ο Ποντένσε μετά από ατομική ενέργεια έκανε μια λόμπα, αλλά ο Παπαδόπουλος μπλόκαρε.

Στο 51’ ο Ρατζέλοβιτς έβγαλε κάθετη στον Σουντανί, ο οποίος πλάσαρε, αλλά ο Παπαδόπουλος έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 57’ ο Σεμέδο αστόχησε σε κεφαλιά μετά από φάουλ του Ρατζέλοβιτς.

Στο 64’ ο Λουίς Φερνάντες εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα σταμάτησε στο τείχος, έφτασε ξανά στον ίδιο, αυτός έκανε νέο σουτ που μπλόκαρε ο Σα.

Στο 68’ οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν μια μεγάλη ευκαιρία. Ο Ποντένσε έβγαλε κοντινή σέντρα για τον Βαλμπουενά, αλλά το πλασέ του Γάλλου σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 71’ ο Μαρκ Φερνάντεθ κάνει καλό διαγώνιο σουτ που μπλόκαρε ο Σα.

Στο 80’ ο Ριέρα εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, με τον Βαλιέντε να αστοχεί με προβολή. Στην ίδια φάση οι Αρκάδες ζήτησαν πέναλτι για τράβηγμα Μπαράλες. Ο διαιτητής Κουμπαράκης συμβουλεύτηκε το VAR και αποφάσισε ότι δεν υπάρχει κάτι μεμπτό. Μάλιστα, ο τεχνικός του Αστέρα, Μπόρχα Χιμένεθ τιμωρήθηκε με κίτρινή κάρτα για τις διαμαρτυρίες του.

Πλέον, οι «ερυθρόλευκοι» στρέφονται στον επαναληπτικό της Τρίτης κόντρα στην Κράσνονταρ στη Ρωσία, όπου θέλουν να «σφραγίσουν» την πρόκρισή τους στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Και στη συνέχεια, ακολουθεί το ματς της 2ης αγωνιστικής στη Λαμία κόντρα στην τοπική ομάδα.

Στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ελ Αραμπί έκανε σουτ από τα αριστερά, με τον Παπαδόπουλο να μπλοκάρει.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Ελαμπντελαουί, Κούτρης, Σισέ, Σεμέδο, Γκιλιέρμε, Καμαρά, Ρατζέλοβιτς (66’ Μασούρας), Ποντένσε, Σουντανί (66’ Βαλμπουενά), Ελ Αραμπί (90’+2 Γκερέρο)

Αστέρας Τρίπολης (Μπόρχα Χιμένεθ): Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Πασαλίδης, Αντζουλάς, Κυριακόπουλος, Βαλιέντε, Χοσέ Φερνάντεζ, Ιγκλέσιας(83’ Καπίγια), Ριέρα, Λουίς Φερνάντεζ (66’ Πασκουάλ), Μαρκ Φερνάντεζ (79’ Μπαράλες)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ