Μια νίκη που αλλάζει όλη την ψυχολογία

Ο Γιάννης Δρόσος γράφει στο Kingsport.gr ένα σχόλιο για το χθεσινό 4-1 του Ολυμπιακού επί της ΑΕΚ και τα όσα φέρνει στη συνέχεια.

Να λοιπόν που ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες στα ντέρμπι. Ήταν κάτι που έπρεπε να το κάνει και το έκανε χτες. Και μάλιστα με έναν ιδιαίτερα… εμφατικό τρόπο.

Κακά τα ψέματα, ο Ολυμπιακός όταν δέχθηκε το γκολ στο 3’, αιφνιδιάστηκε, πράγμα που τον επηρέασε σε όλο το πρώτο ημίχρονο. Είδαμε μια ομάδα χωρίς καθαρό μυαλό, χωρίς επιθετικό πλάνο, με πολλά λάθη στην ανασταλτική λειτουργία, ακόμη και από τον Σα.

Θα μπορούσε να το παρομοιάσει κάποιος με το ματς της Τούμπας. Ναι, αλλά τώρα ο Ολυμπιακός έπαιζε στην έδρα του, απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν πήγαινε με κάθε μέσο για το πρωτάθλημα. Συνεπώς, μπορούσε να αλλάξει η εικόνα. Και άλλαξε με τις αλλαγές. Ο Μαρτίνς έβγαλε δύο ξένους και έβαλε δύο Έλληνες. Ναι μεν ο Λάζαρος τραυματίστηκε και βγήκε, αλλά ο Τοροσίδης αμέσως έκανε αισθητή την παρουσία του δείχνοντας την κλάση του. Δείχνοντας ότι δεν ήρθε για να κολλήσει τα τελευταία ένσημα, αλλά για να βοηθήσει ουσιαστικά.

Από τη στιγμή λοιπόν που ήρθε η ισοφάριση, όλα έγιναν πολύ απλά. Ένα ωραίο σε εκτέλεση γκολ από τον Καμαρά, ενώ είχε προηγηθεί και το «ψαλιδάκι» του Ποντένσε. Ένα καταπληκτικό κοντρόλ από τον Ποντένσε στη φάση του 3-1 με τον Χασάν. Και ένας Φορτούνης που χαίρεσαι να τον βλέπεις. Γκολ με πολύ τσαμπουκά (ποδοσφαιρικό και με την καλή έννοια τσαμπουκά) για το 2-1, αλλά και ένα γκολ, από αυτά που λέμε «κερασάκι στην τούρτα» για το 4-1.

Από την άλλη, η ΑΕΚ την πάτησε καθώς νόμισε πως είχε κερδίσει. Ωστόσο, ακόμα και στο κακό πρώτο ημίχρονο, ο Γκιλιέρμε κράτησε τα προσχήματα. Στο δεύτερο μέρος, οι Τσιμίκας και Καμαρά ανέβηκαν και έδωσαν λύσεις, αλλά όπως είπαμε ο Τοροσίδης ήταν ο «διακόπτης» που γύρισε την κατάσταση.

Αυτή η νίκη δείχνει πως όντως κάτι γίνεται σωστά. Το 3-1 από τον ΠΑΟΚ ήταν μια κακή παρένθεση, από αυτές που πάντα τις έχει κάποια ομάδα. Το 2-2 με την Ντιναμό Κιέβου ήταν κάποιοι λάθος χειρισμοί. Αλλά το χθεσινό 4-1 ήταν η ένδειξη πως υπάρχει μια κανονικότητα.

Ο Πέδρο Μαρτίνς κάνει δουλειά, αλλά αυτό δεν θα φανεί φέτος. Θα φανεί του χρόνου. Φέτος πήρε μια ολοκαίνουργια ομάδα, με 25 καινούργιους παίκτες. Και το ότι έφτασε εδώ που έφτασε, με πρόκριση στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά και 2η θέση στο πρωτάθλημα (που σε πολύ μεγάλο βαθμό την έχει κλειδώσει), είναι πολύ σημαντικό πράγμα. Του χρόνου, αν δεν υπάρξουν δραματικές αλλαγές, θα έρθουν τα πιο καλά.

Είναι αξιοπρόσεχτη πάντως αυτή η… αλλαγή γνώμης κάποιων φίλων (αλλά και… «φίλων») του Ολυμπιακού. Κορυφαίοι τη μία, να σηκωθούν να φύγουν την άλλη. Με αυτά όμως δεν γίνεται δουλειά. Τώρα όλοι οι φίλοι της ομάδας πρέπει να είναι δίπλα της, ενωμένοι και να στηρίζουν τους ανθρώπους της. Ο προπονητής, κάτι παραπάνω θα ξέρει.

Πάντως το στιγμιότυπο του αγώνα, ήταν εκείνο που ο Γκιλιέρμε δείχνει στον Μπακασέτα το σήμα στη φανέλα του. Μια κίνηση που αποδεικνύει πως ο Βραζιλιάνος, αν μαι μόλις λίγους μήνες στην ομάδα, ήξερε τι ματς ήταν αυτό. Όχι μόνο από βαθμολογικής άποψης, αλλά και ως ντέρμπι.

Τώρα όλα για όλα για να έρθει την Πέμπτη η πρόκριση. Που μετά από αυτό το αποτέλεσμα, η ομάδα θα πάει χωρίς πίεση και φυσικά με άλλη ψυχολογία.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ