Πέρασε με 0-3 από το Γεντί Κουλέ η ΑΕΚ

Άνετα πέρασε η ΑΕΚ από το Ηράκλειο αφού επικράτησε του ΟΦΗ με 0-3 στο “Θ. Βαρδινογιάννης” στα πλάισια της 5ης αγωνιστικής της Σούπερλιγκ, επιστρέφοντας στις νίκες.

Από την άλλη ο ΟΦΗ συνεχίζει να παραμένει χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα γεγονός που τον διατηρεί πολύ χαμηλά στον βαθμολογικό πίνακα.

Το πλάνο:

Με 3-4-3 παρέταξε ο Νίκος Παπαδόπουλος τον ΟΦΗ. Στο τέρμα ήταν ο Σωτηρίου, στην άμυνα οι Ποτουρίδης, Κομεσίδης, Μιχόγεβιτς, αριστερά έπαιξε ο Κοροβέσης, δεξιά ο Μπολάκης. Αμυντικά χαφ οι Παπαστεριανός, Κυριακίδης. Μπροστά τους ήταν ο Πλατέλλας με τον Σασί και στην επίθεση ο Αραβίδης.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης επέλεξε το 4-2-3-1 με Μπάρκα στο τέρμα. Στην άμυνα οι Γκάλο, Λόπες, Τσιγκρίνσκι και Τσόσιτς. Αμυντικά χαφ ήταν ο Σιμόες με τον Γαλανόπουλο, μπροστά τους έπαιξε ο Κλωναρίδης. Στις πτέρυγες ήταν οι Μπακασέτας και Μάνταλος με τον Πόνσε να παίζει στην κορυφή.

Το ματς:

Α’ ημίχρονο

Πολύ δυνατά μπήκε η ΑΕΚ στο ματς που στο 1ο λεπτό κέρδισε κόρνερ, ο Γκάλο εκτέλεσε, ο Πόνσε πήρε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Σωτηρίου. Ο ΟΦΗ απάντησε στην αμέσως επόμενη φάση με κεφαλιά του Μιχόγεβιτς στο 3′ που έδιωξαν οι αμυντικοί της ΑΕΚ ενώ δευτερόλεπτα αργότερα ο Σασί, ανενόχλητος μέσα από την περιοχή δεν στόχευσε σωστά και κεφαλιά του πέρασε εκτός. Το πρώτο 10λεπτο έκλεισε με μια καλή φάση στο 8′, ξανά από κόρνερ του Γκάλο, ο Τσιγκρίνσκι από πολύ πλεονεκτική θέση σούταρε ψηλά άουτ.

Η ΑΕΚ εξαργύρωσε την υπεροχή της όταν άνοιξε το σκορ στο 20′ με τον Μπακασέτα ο οπόιος με πολύ ωραίο συρτό σου εκτός περιοχής νίκησε τον Σωτηρίου. Στο 31‘ ο ΟΦΗ έμεινε με 10 παίκτες μετά την αποβολή του Κομεσίδη για φάουλ στον Κλωναρίδη. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γκάλο που έστειλε τη μπάλα στο “Γ” του Σωτηρίου κάνοντας το 0-2 για την ΑΕΚ. Μέχρι το 40’ η ΑΕΚ απείλησε ακόμα δύο φορές την εστία του Σωτηρίου με Μάνταλο και Γαλανόπουλο.

Β’ Ημίχρονο

Η αποβολή ανάγκασε τον Παπαδόπουλο να αλλάξει το σύστημα  στο β’ μέρος αφού με την είσοδο του Βουό αντί του Σασί η παράταξη του ΟΦΗ ήταν 4-4-1. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν άλλαξε κάτι στην ΑΕΚ με την έναρξη του β΄ημιχρόνου αφού ήταν απόλυτα ικανοποιημένος με την εικόνα της ομάδας του.

Καλύτερα μπήκε ο ΟΦΗ στο δεύτερο 45λεπτο παρά το γεγονός ότι αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο. Η πρώτη φάση στο δεύτερο ημίχρονο ήταν για τους Κρητικούς όταν σουτ του Κυριακίδη στο 53′ μπλόκαρε ο Μπάρκας. Ο ΟΦΗ συνέχισε την πίεση χάνοντας μεγάλη ευκαιρία στο 54′ όταν ο Μπάρκας απόκρουσε με υπερένταση την κεφαλιά του Αραβίδη.

Κόντρα στη ροή του ματς η ΑΕΚ έβαλε και 3ο γκολ στο 64’με τον Πόνσε όταν ο Γκάλο εκτέλεσε φάουλ ο Σωτηρίου δεν αντέδρασε σωστά η μπάλα πήρε ύψος στην μεγάλη περιοχή και μετά από κόντρες βρήκε στα πόδια του Πόνσε και κατέληξε στα δίχτυα. Προσπάθησε να μειώσει ο ΟΦΗ στο 74′ με κεφαλιά του Πλατέλλα που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Μπάρκας. Μέχρι το 90′ ο ΟΦΗ δεν μπόρεσε να απειλήσει ξανά και η ΑΕΚ κράτησε πολύ εύκολα τη νίκη.

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος, 3-4-3): Σωτηρίου, Κομεσίδης, Μιχόγεβιτς, Ποτουρίδης, Κοροβέσης, Μπολάκης, Παπαστεριανός (68′ Νάστος), Κυριακίδης, Σασί (46′ Βουό), Πλατέλλας, Αραβίδης(68′ Κουτσιανικούλης)

ΑΕΚ (Μαρίνος Ουζουνλιδης, 4-2-3-1): Μπάρκας, Γκάλο, Λόπες, Τσιγκρίνσκι, Τσόσιτς, Γαλανόπουλος, Σιμόες, Μάνταλος, Μπακασέτας, Κλωναρίδης (58′ Γιαννιώτας), Πόνσε (68′ Γιακουμάκης).

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Τάσος Σιδηρόπουλος, με βοηθούς τους Κωστάρα και Δημητριάδη. Τέταρτος ήταν ο Ζαχαριάδης και παρατηρητής διαιτησίας ο Βλάχος.

Μικρά από το “Γεντί Κουλέ”:

– Στη Θύρα 6 φιλοξενήθηκαν περίπου 350 φίλαθλοι της ΑΕΚ.
– Με ομαλότητα εισήλθαν αυτή τη φορά οι φίλαθλοι στο γήπεδο, σε σχέση με το προηγούμενο ματς κόντρα στον ΠΑΟΚ που υπήρχε μεγάλη καθυστέρηση λόγω των τουρνικέ.
– Εντυπωσιακή ατμόσφαιρα δημιούργησαν οι Snakes στις Θύρες 4 και 5 κατά την είσοδο των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο.
– Δεν έφτασε το καιρικό φαινόμενο “Ζορμπάς” στο Ηράκλειο. Τα λίγα μποφόρ δεν επηρέασαν ιδιαίτερα την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.
– Ντεμπούτο για τον Μιχόγεβιτς σε ματς πρωταθλήματος
– Δύο πρώην της Ένωσης στην εντεκάδα του ΟΦΗ. Πλατέλλας και Αραβίδης έχουν φορέσει στο παρελθόν τη φανέλα της ΑΕΚ.
– Σε 5 ματς ο ΟΦΗ έχει δεχθεί 13 τέρματα. Αυτό μεταφράζεται σε 2,6 γκολ ανά ματς.

Τη Λαμία θα αντιμετωπίσει ο ΟΦΗ εκτός έδρας την επόμενη αγωνιστική, ενώ η ΑΕΚ θα παίξει με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ