Παναθηναϊκός: Κέρδισε στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν με τρομερό Τόμας

Στην πρώτη αγωνιστική της Basket League 2019-2020, ο Παναθηναϊκός κέρδισε την ΑΕΚ, με σκορ 89-68, στο κλειστο των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων στο πρώτο ντέρμπι της σεζόν.

Μπροστάρης για τους “πράσινους” ήταν ο εξαιρετικός Ντεσόν Τόμας, ο οποίος πέτυχε 26 πόντους με 9/11 σουτ και διέλυσε κάθε αμυντικό πλάνο της ομάδας του Ηλία Παπαθεοδώρου. Ο Αργύρης Πεδουλάκη είδε επίσης τον Ράις να προσφέρει στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ ο Φριντέτ βρήκε ρυθμό και το χέρι του στην τελευταία περίοδο.

Ο αγώνας:

Ο Παναθηναϊκός δεν εμφανίστηκε με κάποια διαφορά απ’ ότι στην προετοιμασία, αλλά ΑΕΚ είχε «διαβάσει» καλά την αδυναμία των «πρασίνων» κοντά στο καλάθι και προσπάθησε να την εκμεταλλευτεί από το πρώτο, κιόλας, λεπτό. Ο Δημήτρης Κακλαμανάκης αποτέλεσε τον παίκτη-έκπληξη για τον Ηλία Παπαθεοδώρου αφού έκανε ότι ήθελε στην αντίπαλη ρακέτα καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Μέχρι το 6′ ματς ήταν ιδιαίτερα αμφίρροπο με το σκορ στο 15-15 αφού με τον Παναθηναϊκό να μην μπορεί να βρει ρυθμό και την ΑΕΚ να κάνει καλή δουλειά και στις δύο πλευρές του παρκέ. Ο Σαντ-Ρος δυσκόλεψε αρκετά τον Τζίμερ Φριντέτ. Ο Κακλαμανάκης “είπε την τελευταία λέξη” στο πρώτο δεκάλεπτο, με την ΑΕΚ να μειώνει σε 23-17.

Μήτογλου και Ράις φώναξαν «παρών» στο δεύτερο δεκάλεπτο και η διαφορά έφτασε σε διψήφια επίπεδα, 29-17 (11’). Η ΑΕΚ έδειξε χαρακτήρα και με τους Ματσιούλις και τον Γιαννόπουλο μάζεψε τη διαφορά, 33-26 (14’). Η Ένωση προσπαθούσε να μαζέψει τη διαφορά, αλλά ο Τόμας ήταν ορεξάτος και δεν το επέτρεψε κάνοντας τη διαφορά στο παιχνίδι, κυρίως με προσωπικές ενέργειες, 40-30 (17’). Ο Παναθηναϊκός επέβαλλε τον δικό του ρυθμό και έτσι ανέβασε κι άλλο τη διαφορά 45-32 (19’). Ο Φριντέτ «συνδέθηκε» με το καλάθι της ΑΕΚ και οι «πράσινοι» έκλεισαν το ημίχρονο με διαφορά 14 πόντων, 48-34.

Μπορεί στο πρώτο δίλεπτο 20’–22′ η ΑΕΚ να μείωσε σε 48-39 έχοντας πραγματοποιήσει συνολικά ένα σερί 7-0 (από το 48-32 του 19′) αλλά από εκεί και πέρα το ματς εξελίχθηκε σε παράσταση για έναν ρόλο. Ο Παναθηναϊκός είχε και πάλι απαντήσεις με τους ,Τόμας και Ράις, κάνοντας το 57-41 (26’). Ο Τόμας συνέχισε να κάνει ότι θέλει μέσα στο παρκέ και σκοράροντας με κάθε τρόπο ανέβασε το προβάδισμα της ομάδας του σε 66-47 (29’). Ο Γκίκας με 2 βολές και ο Τζόνσον με μία διαμόρφωσαν το 67-49, με το οποίο έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο.

Καθώς τα πάντα είχαν κριθεί στην αναμέτρηση οι “πράσινοι” δεν άφησε το πόδι από το γκάζι. Έτσι ανέβασαν ακόμα περισσότερο τη διαφορά, με τους Ράις και Ουάιλι να κάνουν το 75-51 (32’). Μέχρι το φινάλε του αγώνα δεν άλλαξε τίποτα, με τον Παναθηναϊκό να φτάνει σε άνετη νίκη.

Παίκτης – κλειδί του αγώνα ήταν ο Ντεσόν Τόμας, ο οποίος με τους 26 πόντοι που πέτυχε (6/6 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 5/5 βολές) πέτυχε και την καλύτερη επίδοσή του στον Παναθηναϊκό.

Τα δεκάλεπτα: 23-17, 48-34, 67-49, 89-68.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ