Της… ανατροπής στην Ιταλία

Η Βερόνα με 2-1 πήρε μια τεράστια νίκη, κόντρα στη Γιουβέντους, στο πλαίσιο της 23ης αγωνιστικής της Serie A. Οι γηπεδούχοι κατέχουν ένα αήττητο σερί οκτώ αγωνιστικών, μετρώντας 4 νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες. Δεύτερη διαδοχική εκτός έδρας ήττα για τη Γιουβέντους, μετά τη Νάπολι (2-1).

Τη νίκη πήρε και η Αταλάντα στο “Αρτέμιο Φράνκι” κόντρα στη Φιορεντίνα (1-2), ενώ νίκη “ανάσα” πήρε και η Σαμπντόρια με 3-1 στην έδρα της Τορίνο.

Η Γιούβε βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, έχοντας 54 βαθμούς, στο +3 από την δεύτερη Ίντερ που αγωνίζεται αύριο (9/2) με την Μίλαν. Η Βερόνα από την άλλη, είναι στη μέση της βαθμολογίας, έχοντας 32 βαθμούς.

Η Γιουβέντους είχε δοκάρι στο 19ο λεπτό. Μετά από φανταστική κούρσα του Ντόουγκλας Κόστα, ο Βραζιλιάνος έφτασε στην περιοχή, αλλά το δυνατό σουτ του τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Σιλβέστρι. Η Βερόνα στο 21′ άνοιξε το σκορ με κεφαλιά του Κουμπούλα, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Βελόσο. Το τέρμα ωστόσο, ακυρώθηκε ως οφσάιντ, μετά από τη χρήση του VAR.

Η Μεγάλη Κυρία είχε και δεύτερο δοκάρι στο 36ο λεπτό. Αυτή τη φορά, ήταν η σειρά του Κριστιάνο Ρονάλντο να σημαδέψει την ρίζα του αριστερού δοκαριού του Σιλβέστρι, με ένα συρτό πλασέ μέσα από την περιοχή.

Η Γιουβέντους άνοιξε το σκορ στο 65′ με τον Κριστιάνο Ρονάλντο (1-0). Ο Πορτογάλος δέχτηκε την κάθετη πάσα από τον Ντιμπάλα. Στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς τη μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων, κατάφερε με ωραία προσποίηση, πάνω στον Ραχμάνι, να βρει χώρο και με δεξί διαγώνιο σουτ, έστειλε τη μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Σιλβέστρι. Η Βερόνα ύστερα από δέκα λεπτά βρήκε την ισοφάριση. Στο 76′ μετά από λάθος του Πιάνιτς, ο Μπορίνι πήρε τη μπάλα, μπήκε στην περιοχή και από πλάγια θέση με δεξί διαγώνιο σουτ έκανε το 1-1.

Η Βερόνα είχε δοκάρι στο 84′, μετά από κεφαλιά του Κουμπούλα, με την μπάλα να χτυπά το οριζόντιο δοκάρι.

Η Βερόνα έκανε την μεγάλη ανατροπή αμέσως μετά, στο 85ο λεπτό. Οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι, σε χέρι του Μπονούτσι. Ο Μπορίνι ανέλαβε την εκτέλεση και σκόραρε, κάνοντας το 2-1.

Βερόνα (Ιβάν Τζούριτς): Σιλβέστρι, Κουμπούλα, Γκουντέρ, Ραχμάνι, Φαραόνι, Βελόσο (58′ Βέρε), Άμραμπατ, Λάζοβιτς (79′ Ντιμάρκο), Πεσίνα, Τζακάγκνι (69′ Πατσίνο), Μπορίνι.

Γιουβέντους (Μαουρίτσιο Σάρι): Σέσνι, Κουαδράδο, Ντε Λιχτ, Μπονούτσι, Άλεξ Σάντρο, Μπεντανκούρ (82′ Ντε Σίλιο), Πιάνιτς, Ραμπιό, Ντόουγκλας Κόστα (72′ Ράμσεϊ), Κριστιάνο Ρονάλντο, Ιγκουαΐν (59′ Ντιμπάλα).

Ανατροπή…Τσάμπιονς Λιγκ για την Αταλάντα, νέα “σφαλιάρα” για την Τορίνο

Στη Φλωρεντία η Αταλάντα πήρε τη νίκη κόντρα στην Φιορεντίνα και μάλιστα με ανατροπή. Οι “βιόλα” προηγήθηκαν στο 32ο λεπτό με μακρινό σουτ από τον Κιέζα. Η ομάδα του Γκασπερίνι κατάφερε και ισοφάρισε (1-1) στο 49′ με τον Ζαπάτα. Τη νίκη στην Αταλάντα έδωσε το μακρινό συρτό σουτ του Μαλινόφσκι στο 72ο λεπτό, γράφοντας το 2-1.

Αυτή ήταν η τρίτη συνεχόμενη ήττα για τη Φιορεντίνα, η οποία έχει μόλις μία νίκη στα τελευταία πέντε ματς, μένοντας στη 14η θέση. Από την άλλη πλευρά η Αταλάντα πήρε την πρώτη εκτός έδρας νίκη στην ιστορία της, κόντρα στη Φιορεντίνα και έκανε ένα ακόμη βήμα για την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Μια μεγάλη ανατροπή πραγματοποίησε και η Σαμπντόρια, στην έδρα της Τορίνο, κερδίζοντας την με 3-1. Τέσσερα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο. Η Τορίνο άνοιξε το σκορ στο 56′ με ωραίο πλασέ του Βέρντι. Η Σαμπντόρια ισοφάρισε στο 70′ με άψογη εκτέλεση φάουλ του Ραμίρεζ, ο ίδιος παίκτης έδωσε το προβάδισμα πέντε λεπτά αργότερα, κάνοντας το 2-1. Το τελικό 3-1 για τη μεγάλη νίκη της Σαμπντόρια, πέτυχε ο Κουαλιαρέλα με πέναλτι στο 79′. Σε φάση που ο Ίζο αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Πάρα την αλλαγή προπονητή η Τορίνο δεν κατάφερε να αποσπάσει βαθμούς. Αυτή ήταν η 5η συνεχόμενη ήττα και τέταρτη για το πρωτάθλημα. Η Τορίνο βρίσκεται 12η με 27 βαθμούς, ενώ η Σαμπντόρια βρίσκεται στην 16η θέση με 23 βαθμούς, 7 πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 23ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου

Ρόμα – Μπολόνια 2-3 (22′ αυτ. Ντενσβίλ, 72′ Μχιταριάν / 16′ Ορσολίνι, 26′, 51′ Μπάροου)

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου

Φιορεντίνα – Αταλάντα 1-2 (32′ Κιέζα / 49′ Σαπάτα, 72′ Μαλινόβσκι)

Τορίνο – Σαμπντόρια 1-3 (56′ Βέρντι / 70′, 75′ Ραμίρεζ, 79′ Κουαγιαρέλα)

Βερόνα – Γιουβέντους 2-1 (76′ Μπορίνι, 86′ Πατσίνι / 65′ Κριστιάνο Ρονάλντο)

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου

ΣΠΑΛ – Σασουόλο (13.30)

Τζένοα – Κάλιαρι (16.00)

Νάπολι – Λέτσε (16.00)

Μπρέσια – Ουντινέζε (16.00)

Πάρμα – Λάτσιο (19.00)

Ίντερ – Μίλαν (21.45)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας στην ιστοσελίδα μας. Με την περιήγησή σας σε αυτή στην ιστοσελίδα συμφωνείτε με τη χρήση cookies. Δείτε όλες τις λεπτομέρειες τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις. ΔΕΧΟΜΑΙ ΔΙΑΒΑΣΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ